این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۱۹۱-۲۰۳

عنوان فارسی سمیت سلولی لاکتوباسیل‫های جداسازی شده از پنیرهای سنتی آذربایجان بر سلول‫های سرطان کلورکتال HCT۱۱۶ و غربالگری سویه‫های برتر
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سرطان کولورکتال یکی از شایع‫ترین عوامل سرطان در دنیا است. توجه زیادی روی مکمل‫های غذایی که می‫توانند فلور روده را به عنوان عوامل پیشگیری‫کننده از سرطان کولون تغییر دهند، متمرکز است. طبق تحقیقات انجام‫شده، باکتری‫های تولید کننده لاکتیک اسید موجود در مواد غذایی به صورت بالقوه قادر به القای آپوپتوز هستند. در این زمینه بیشترین بررسی روی جنس لاکتوباسیلوس بوده است. طی این پروژه، فعالیت سمیت سلولی متابولیت‫های حاصل از لاکتوباسیل‫های جداسازی‫شده از پنیرهای سنتی آذربایجان بر روی سلول‫های سرطان کلورکتال HCT116 مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این مطالعه تحلیلی، نمونه های پنیرهای سنتی لیقوان و کوزه منطقه آذربایجان جمع آوری و از محیط کشت MRS  برای جداسازی لاکتوباسیل ها استفاده شد. جدایه‫ها پس از شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی، جهت تولید متابولیت و جداسازی مایع رویی در محیط MRS مایع کشت داده شدند. اثر مهاری مایع رویی حاصل از جدایه ها روی سلول‫های سرطانی HCT116 توسط میکروسکوپ و همچنین تست MTT بررسی گردید. یافته ها: در این بررسی تعداد 3 جدایه از پنیر لیقوان و 16 جدایه از پنیر کوزه جداسازی شد. نتایج بررسی فعالیت ضدسرطانی نشان داد که مایع رویی جدایه های CT2 و JTa1 اثر ضدسرطانی قابل توجه روی سلول‫های سرطانی HCT116 داشتند (05/0˂p). شناسایی جدایه های CT2 و JTa1به ترتیب وجود 99 و 96 درصد شباهت با لاکتوباسیلوس برویس را نشان دادند. نتیجه گیری: لاکتوباسیل‫های موجود در لبنیات سنتی آذربایجان از نظر خواص ضدسرطانی از ارزش قابل توجهی برخوردار هستند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لاکتوباسیلوس، سلول‫های سرطان کلورکتال HCT116، سمیت سلولی

عنوان انگلیسی Cytotoxic Effects of Lactobacilli Isolated from Azerbaijan Traditional Cheeses on Colorectal Tumor Cells HCT 116 and Identification of Paramount Strains
چکیده انگلیسی مقاله Background & objectives: Colorectal cancer is one of the most common cancers in the world. Much attention has been given to nutritional supplements that can alter intestinal flora as factors preventing colon cancer. Research has shown that lactic acid bacteria in foods are potentially capable of inducing apoptosis. In this regard, the most focus has been on Lactobacillus genus. This study, investigated the cytotoxic effect of metabolites of isolated strain from Azerbaijan traditional cheeses on HCT116 colorectal cancer cells. Methods: In this cross-sectional study, after collecting samples of traditional "Lighvan" and "jug" cheeses in the region of Azerbaijan, MRS medium was used for isolation of lactobacilli. The isolates were identified by biochemical and molecular approaches after primary confirmation. The metabolites were produced in MRS broth, and their supernatants were separated. The inhibitory effect of the supernatants of the isolates on HCT116 cancer cells was studied and their effects were evaluated by microscopy and MTT assay. Results: In this study, three isolates of "Lighvan" and sixteen isolates of "jug" cheeses were obtained. The results of anticancer activity showed that the supernatants of the isolates CT2 and JT1 had a significant anticancer effect on HCT116 cancer cells (p˂0.05). Identification of the isolates CT2 and JT1 showed 99% and 96% similarity with Lactobacillus brevis, respectively. Conclusion: Lactobacilli in Azerbaijan traditional dairy products have a significant value in terms of anticancer properties.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lactobacillus, HCT116 Cells, Cytotoxicity

نویسندگان مقاله میترا ربیعی | Mitra Rabiei
Department of Biology, Faculty of Natural Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

غلامرضا زرینی | Gholamreza Zarrini
Department of Biology, Faculty of Natural Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

مجید مهدوی | Majid Mahdavi
Department of Biology, Faculty of Natural Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1101-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/117/article-117-732121.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات