این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۷، شماره ۲۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف کلات آهن بر رشد و فیزیولوژی خیار در اسیدیته مختلف محلول غذایی
چکیده فارسی مقاله
از عوامل کنترل کننده جذب آهن، اسیدیته بستر یا محلول غذایی میباشد که در طی رشد و مصرف محلول غذایی اسیدیته تغییر کرده و بر جذب آهن اثر می گذارد. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسیدیته محلول غذایی و غلظتهای مختلف آهن بر خصوصیات رویشی و فتوسنتزی گیاه خیار رقم N3 این آزمایش انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه سطح اسیدیته شامل 5 ،7 و 8 به ترتیب به عنوان اسیدی، خنثی و قلیایی و غلظت های مختلف آهن شامل 25، 50 و 100 درصد آهن در محلول جانسون با سه تکرار در گلخانه دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که هدایت روزنه ای و تنفس گیاه با اسیدی شدن محلول غذایی نسبت به شرایط خنثی و قلیایی کاهش معنی داری داشت و فتوسنتز و فنول شاخساره و ریشه در شرایط اسیدی نسبت به سایر اسیدیته های محلول غذایی افزایش نشان داد. بیشترین هدایت روزنه ای و تنفس با کاربرد 25 درصد آهن و فتوسنتز در تیمار 100 درصد آهن مشاهده شد. نتایج برهمکنش آهن و اسیدیته نشان داد که شرایط قلیایی محلول غذایی باعث کاهش فنول شاخساره و فتوسنتز گیاه شده و با کاربرد درصدهای بالاتر آهن افزایش یافت. به طور کلی با اسیدی کردن محلول غذایی یا با کاربرد آهن با درصدهای بیشتر می توان خسارت ناشی از قلیایی شدن تدریجی محلول غذایی در خیار را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آهن، فتوسنتز، فنول، قلیایی
عنوان انگلیسی
The effect of different levels of Fe-EDTA on growth and physiological traits of cucumber in different pH of nutrient solution
چکیده انگلیسی مقاله
Iron (Fe) absorption control by pH of substrate or nutrient solution that during growth and nutrient absorbtion of nutrient solution its pH will change and will affect Fe absorbtion. In order to study of different pH levels and different iron concentration on vegetative and photosynthesis traits of cucumber cv. N3 this experiment was designed. Experiment was conducted as a factorial experiment based on CRD with 3 level of pH included 5(acidic), 7(natural) and 8 (alkaline) and Fe concentration with 25, 50 and 100 % of Fe concentration of Johnson nutrient solution with 3 replications in greenhouse of Isfahan University of technology. The result of this experiment showed that transpiration and stomatal conductance decreased with acidification compared to natural and alkaline conditions. Photosynthesis and phenol content of shoot and root increased in acidity condition compared to other conditions. The highest stomata conductance, transpiration and photosynthesis were observed with 25 and 100% Fe, respectively. The result of interaction between Fe and pH showed that alkaline condition caused a reduction of shoot phenol and photosynthesis and by using high Fe concentration it was improved. In general, with acidification of nutrient solution or using high iron concentration the deleterious effect of gradual alkaline nutrient solution was improved in cucumber.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
alkaline soil, phenol, photosynthesis, Fe.
نویسندگان مقاله
مریم حقیقی | Maryam Haghighi
دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی
صابر محمدنیا | Saber Mohammadnia
دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-318-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات