این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۷، شماره ۲۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی جذب نیتروژن، فسفر و پتاسیم به وسیله گیاهان زراعی و علف‌های هرز در سامانه‌های مختلف کشت مخلوط غلات-لگوم
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی میزان جذب عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاهان زراعی و علف­های هرز، آزمایشی مزرعه­ای در سال زراعی 94-1393 انجام شد. 16 تیمار (10 تیمار تک کشتی گندم، جو، تریتیکاله، نخود و باقلا با و بدون علف هرز و 6 تیمار کشت مخلوط 50:50 گندم+ نخود، گندم+ باقلا، جو+ نخود، جو+ باقلا، تریتیکاله+ نخود و تریتیکاله+ باقلا با حضور علف هرز) در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین درصد نیتروژن شاخساره غلات در تک کشتی گندم بدون علف هرز (1/8 درصد) و در شاخساره لگوم­ها در تک کشتی­های نخود با علف هرز (3/17 درصد) و نخود بدون علف هرز (8/15 درصد) به دست آمد. نیتروژن علف­های هرز در تیمارهای تک کشتی با علف هرز و کشت مخلوط بر اساس آزمون دانکن تفاوت معنی­داری نداشت. درصد فسفر شاخساره غلات در تیمارهای کشت مخلوط گندم + باقلا (80/0 درصد) و تک کشتی گندم بدون علف هرز (79/0 درصد) حداکثر بود. بیشترین درصد فسفر در شاخساره لگوم­ها و علف­های هرز به ترتیب در تیمارهای تک کشتی نخود بدون علف هرز (90/1 درصد) و نخود با علف هرز (13/0 درصد) مشاهده شد. بیشترین درصد پتاسیم شاخساره غلات، لگوم­ها و علف­های هرز به ترتیب در تیمارهای کشت مخلوط جو + نخود (95/1 درصد)، تریتیکاله+ نخود (59/1 درصد) و جو + نخود (90/1 درصد) مشاهده شد. بنابراین کشت مخلوط می­تواند با کاهش جذب عناصر غذایی توسط علف­های هرز موجب افزایش جذب عناصر غذایی برای گیاهان زراعی شود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گندم، جو، تریتیکاله، نخود، باقلا

عنوان انگلیسی Nitrogen, phosphorous and potassium uptake by crops and weeds in various cereals-legume intercropping systems
چکیده انگلیسی مقاله To investigate the amount of nitrogen (N), phosphorous (P) and potassium (K) uptake in crops and weeds in cereals-legumes intercropping, a field experiment was performed in 2014-2015. Treatments included 10 monoculture (wheat, barley, triticale, pea and bean with and without weeds) and 6 intercropping (wheat + pea, wheat + faba bean, barley + pea, barley + faba bean, triticale + pea and triticale + faba bean with weeds) which laid out in a randomized complete block design (RCBD) with three replicates. Our results showed that the highest N content in cereals shoot was obtained in weed-free monoculture wheat (8.1 %) and in legumes shoot was obtained in weedy monoculture pea (17.3 %) and weed-free monoculture pea (15.8 %). There was no significant difference between weedy monoculture and intercropping treatments for N content in weed shoot, according to Duncan test. The highest value of P content in cereals shoot was observed in faba bean+wheat intercropping (0.80 %) and weed-free monoculture wheat (0.79 %). The highest amount of P content in legume and weeds was obtained in weed-free monoculture pea (1.90 %) and weedy monoculture pea (0.13 %). The highest amount of K content in cereals, legumes and weed shoot was obtained in barley-pea intercropping (1.95 %), triticale-pea (1.59 %) and barley-pea (1.90 %), respectively. Thus, intercropping can reduce nutrients availability for weeds and it can cause an increase in nutrients for crops.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Wheat, barley, triticale, pea, faba bean

نویسندگان مقاله لیلا سلیمانپور | leila Soleimanpur
Shiraz university
دانشگاه شیراز

روح اله نادری | Ruhollah Naderi
Shiraz university
دانشگاه شیراز

مهدی نجفی | Mehdi Najafi
Shiraz university
دانشگاه شیراز


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-667-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات