این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پیاورد سلامت
، جلد ۹، شماره ۶، صفحات ۵۱۰-۵۱۶
عنوان فارسی
تأثیر سرما بر میزان رشد عوامل قارچی در نمونههای کلینیکی: مطالعه موردی در دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: نمونههای کلینیکی احشایی پس از تهیه در مراکز درمانی تحت شرایط خاص به آزمایشگاه ارسال میشوند، اما در مواقعی ممکن است بلافاصله روی نمونههای ارسالی آزمایش انجام نشود؛ لذا سادهترین محل نگهداری نمونه، یخچال میباشد. لذا هدف این پژوهش تعیین تاثیر سرما بر میزان رشد عوامل قارچی در نمونههای کلینیکی و آزمایشگاه قارچ شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران میباشد. روش بررسی: ابتدا نمونهها مورد آزمایش مستقیم و کشت قرار گرفت و سپس آنها به صورت متوالی به مدت 1 ساعت، 2 ساعت، 24 ساعت و 48 ساعت در دمای 8-2 درجه سانتیگراد یخچال قرار داده شد. از هر یک از مقاطع زمانی نمونه کشت روی محیط سابورو S و سابورو حاوی کلرامفنیکل SC انجام گرفت، و نتایج رشد و عدم رشد عوامل قارچی ثبت گردید. یافتهها: در بررسی از 100 نمونه در مطالعه حاضر، در 79 مورد(79%) رشد قارچ، 20 مورد(20%) عدم رشد و 1 مورد(1%) کاهش رشد مشاهده گردید. همچنین اختلاف معنیداری بین نوع قارچ از نظر رشد و سرمادهی مشاهده نگردید(0/321P=). نتیجهگیری: عوامل قارچی نمونههای کلینیکی احشایی بعد از سرمادهی در دمای °c8-2 به مدت 48 ساعت در محیط کشت قادر به رشد میباشند، لذا در صورت عدم امکان فوری آزمایش میتوان نمونهها را در دمای یخچال( °c8-2) نگهداری نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect Of Cold On Growth Of Fungal Elements In Clinical Specimens
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: In medical centers, after obtaining visceral clinical samples in suitable containers under certain circumstances, they are sent to mycology laboratory. Since sometimes it is impossible to test specimens immediately, therefore, they should be kept in the refrigerator. Thus, possibility of keeping samples, the confidently time of samples keeping in a refrigerator and the appropriate guidelines for the maintenance of visceral samples for clinical centers have a particular importance for practical purposes and are the aim of this study. Materials and Methods: At first, the specimen was examined by KOH direct microscopic examination for detection of fungal elements. After primary culture of visceral samples on the Sabouraud dextrose agar with chloramphenicol (SC) medium, the samples were sequentially placed in a refrigerator at temperature 2-8 ºc for 1, 2, 24 and 48 hs and each sample with the specific mentioned time culturing was performed on the Sabouraud dextrose agar (S) and SC media. Then the results of growth were recorded. Results: From 100 samples, 79 samples had grown, 20 samples with lack of growth and in 1 sample reduced growth were observed. Conclusion: After 48 hours of cold temperatures (2-8 ºc) visceral fungal clinical samples are able to grow in culture media. So samples which were not tested immediately, could be stored at temperatures 2-8 ºc in the refrigerator.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غفور توکلی | ghafur tavakoli
ph.d student in mycology, mycology department, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی دکتری قارچ شناسی، بخش قارچ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
روشنک داعی | roshanak daei
assistant professor, mycology department, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استادیار بخش قارچ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
فرشاد هاشمی | farshad hashemi
clinical pharmacy student, school of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مهدی زارعی | mehdi zarei
ph.d student in mycology, school of medical sciences, tarbiyat modarres university, tehran, iran
دانشجوی دکتری قارچ شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
هدی دلی | hoda deli
master of science in mycology, mycology department, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد قارچ شناسی، بخش قارچ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
سیدجمال هاشمی | seyed jamal hashemi
professor, food microbiology research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-146&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات