این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
پیاورد سلامت
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۳۴-۴۳
عنوان فارسی
تعیین گونههای یرسینیا و سالمونلا پاراتیفی Bجدا شده از خامههای محتمل آلوده در شهر تهران
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: خامه ﯾﮏ ﻓﺮآورده ﻟﺒﻨﯽ ﻣﻐﺬی اﺳﺖ و ﺑﺪﻟﯿﻞ ارزش ﻏـﺬاﯾﯽ ﺑـﺎﻻ، pH ﻧﺰدﯾـﮏ به ﺧﻨﺜـﯽ و ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻧﮕﻬﺪاری محدود، ﻣﺤﯿﻂ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای رﺷـﺪ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿـﺴﻢﻫـﺎست. در چند دهه گذشته آلودگی باکتریایی مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار شده است. سالمونلا و یرسینیا دو عامل مهم در بیماریهای منتقله از غذا هستند، که سبب گاستروآنتریت انسانی میشوند. ﻣﻄﺎﻟﻌﻪی ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﯾﺎﺑﯽ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ خامههایﺳـﻨﺘﯽ ﻣـﺼﺮﻓﯽ از ﻧﻈﺮ آﻟﻮدﮔﯽ ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﺎﯾﯽ اﻧﺠﺎم ﮔﺮدﯾﺪ. روش بررسی: در این مطالعهی مقطعی، 100 نمونه خامهی غیر پاستوریزه از 5 نقطه سطح شهر تهران جمع آوری گردید. پس از غنی سازی در محیط سلنیت F برای سالمونلا و غنی سازی در بافر فسفات به مدت 2 هفته در سرما برای یرسینیا طبق دستورالعملCDC، تلقیح بر روی محیطهای کشت مک کانکی و CIN آگار انجام شد. روز بعد کلنیهای مشکوک از نظر فنوتایپی مورد بررسی اولیه و بوسیله پلاک API-20E مورد تائید نهایی قرار گرفتند. یافتهها: 29% نمونههای خامهی مورد مطالعه، حداقل به یک باکتری آلوده بودند. 3% نمونههای مورد مطالعه به یرسینیا شامل 1 سویهی آنتروکلی تیکا، 1 سویهی اینترمدیا و 1 سویهی فردریکسنی و 2% به سالمونلاپاراتیفی B آلوده بودند. همچنین باکتریهای دیگری مانند اشریشیا کلی، آنتروباکتر، کلبسیلا و سیتروباکتر جدا گردید. 5 نمونه خامه به صورت توام به 2 باکتری آلوده بودند. نتیجهگیری: نتایج حاصله موید کنترل کیفی و نظارت بیشتر ادارهی بهداشت مواد غذایی بر خامههای تولیدی در سطح شهر تهران میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خامه، یرسینیا آنتروکلی تیکا، سالمونلا، کلی فرم
عنوان انگلیسی
Determination Of Yersinia Spp. And Salmonella Paratyphi B Isolated From Possibly Contaminated Cream Samples In The City Of Tehran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Cream is a rich dairy product with the pH close to neutral and limited preservation capability. Cream is suitable and rich for microbial growth. In the past few decades, there was a great concern in contamination of food products. Salmonella and Yersinia species are two important pathogens causing food poisoning and human gastroenteritis. The aim of the present study is to investigate the quality of traditional cream for bacterial contamination. Materials and Methods: This is a cross-sectional study. In total, 100 unpasteurized cream samples were collected from 5 regions in Tehran. The Salmonella was enriched in Selenite-F broth, and Yersinia in phosphate buffer in two weeks in cold condition according to CDC, and then were inoculated in MacConky and CIN agar for 24 hours. The suspected colonies were examined for phenotype and their identification was confirmed by API-20 E. Results: In general, 29% of tested cream samples were contaminated with at least one kind of bacteria, 3% with Yersinia (1strain Y.enterocolitica, 1 Y.intermedia, 1 frederiksenii), and 2% with Salmonella paratyphi B. The other bacteria like Escheichia coli, Enteobacter, klebsiella, and Citobacter were also isolated. Five samples were contaminated with two kinds of bacteria. Conclusion: The results of this study indicate that more quality control should be applied on the cream produced in the city of Tehran by health control office for food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cream, Yersinia Enterocoitica, Salmonella, Coliform
نویسندگان مقاله
محمد مهدی سلطان دلال | mohammad mehdi soltan dallal
professor, microbiology section, pathobiology department, school of public health, food microbiology research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد بخش میکروب شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
حمید عمادی کوچک | hamid emadi koochak
associate professor, infectious diseases department, school of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار گروه بیماریهای عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمد کاظم شریفی یزدی | mohammad kazem sharifi yazdi
professor, medical laboratory sciences department, school of allied medicine, zoonosis research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، مرکز تحقیقات بیماریهای مشترک انسان و دام زئونوز ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
علی طاهری میرقاید | ali taheri mirghaed
assistant professor, aquatic animal health amp;amp; diseases department, school of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
استادیار گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حمید چوبینه | hamid choobineh
ph.d student in reproductive biology, anatomy department, school of medicine amp;amp; instructor, medical laboratory sciences department, school of allied medicine, zoonosis research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی دکترای بیولوژی تولید مثل، گروه آناتومی، دانشکده پزشکی و مربی گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، عضو مرکز تحقیقات زئونوز، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-61&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات