این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پیاورد سلامت، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۵۸-۶۸

عنوان فارسی دیدگاه متخصصین بالینی پیرامون سیستم الکترونیکی تداخل دارو و غذا
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: خطاهای پزشکی از جمله مشکلات قابل توجه برای تمام سیستم‌های بهداشتی در دنیا است. در واقع، عوارض جانبی داروها چهارمین علت مرگ و میر ناشی از خطاهای پزشکی در آمریکا است. هدف اصلی این مطالعه بررسی دیدگاه متخصصین بالینی پیرامون سیستم الکترونیکی تداخل دارو و غذا در بیمارستان های شریعتی و امام خمینی(ره) بود. روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه مورد پژوهش 90 نفر از متخصصین بالینی را شامل می‌شد. برای بررسی دیدگاه متخصصین از پرسشنامه‌ای حاوی 16 سوال استفاده گردید. برای تعیین پایایی ابزار اندازه گیری پس از گردآوری داده‌ها از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. ضریب آلفای محاسبه شده برابر با 85/0 شد که در سطح قابل قبول بود. برای تعیین روایی ابزار اندازه گیری نیز از نظرات اساتید صاحب نظر استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل داده‌ها نشان می‌دهند که 4/95% از متخصصین بالینی دیدگاه مثبتی روی میزان ضرورت اجرای این طرح داشتند و 3/94% از متخصصین مایل به اجرای این سیستم بودند. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت موضوع و ابراز نیاز به آن از سوی متخصصین، لازم است روی پیشگیری از تداخل غذا و دارو سرمایه گذاری بیشتری صورت پذیرد. تجهیز بیمارستان‌ها به نظام مدیریت اطلاعات تطبیق یافته با این موضوع یکی از اصلی ترین راهکارهای موجود به نظر می‌رسد. قطعاً کاهش و جلوگیری از قرار گرفتن بیماران در معرض تداخلات دارو و غذا در کاهش خطاهای پزشکی و بهبود کیفیت مراقبت های درمانی خواهد بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Opinions of clinicians towards use of computer applications for detecting drug-food interactions
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Adverse events in hospitals are found to be a major problem of all health systems in the world. In fact, drug interaction side effects are now the fourth leading cause of death in the U.S. The aim of the current study was to identify the opinions of clinicians working in Shariati and Emam hospitals towards the use of computer applications for detecting drug-food interactions. Materials and Methods: Ninety clinicians including physicians, pharmacists and nurses were selected randomly in the current descriptive- analytical study. The opinions of clinicians toward using computer application systems for detecting drug-food interactions were assessed by a questionnaire. The questionnaire's validity and repeatability was examined in a pilot study. Cronbach's alpha was 0.85 which indicated an acceptable level of repeatability of the questionnaire. The questionnaire was distributed among the academic staffs in order to determine its validity. Results: 95.4% of clinicians had positive attitudes towards the requirement of computer application to detect drug-food interactions. Around 94% of them showed their willingness towards using the computer application systems. Therefore, use of computer application seems to be necessary in health system. Conclusions: The collection and analysis of data encourages further investments in computerized system to prevent drug-food interaction. Such built-in warning systems in hospitals alert doctors to drug-food interaction and improvement in patient care. Screening each patient's medication plan for drug-food interactions can reduce medical error and improve the quality of health care
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیرصابر قراملکی | as gharamaleki
master of sciences in health sciences in nutrition, nutrition and biochemistry department, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه گروه تغذیه و بیوشیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

آندیا احمدی | a ahmadi
bachelor of sciences in health care management, school of allied medical sciences, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

فرزاد فرجی خیاوی | f faraji khiavi
assistant professor, health care management department, school of public health, management amp;amp; medical information, jondi shapur university of medical sciences, ahvaz, iran
استادیار گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشکده بهداشت، مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

شاهین آرپناهی ایستادگی | sh arpanahi istadegi
master of sciences in biostatistics, health care management department, school of allied medical sciences, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد آمار گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

کوروش جعفریان | k jafarian
assistant professor, nutrition and biochemistry department, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استادیار گروه تغذیه و بیوشیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-86&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات