این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهشهای آسیب شناسی زیستی
، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۵۳-۶۴
عنوان فارسی
جداسازی و شناسایی گونه های فوزاریوم از نمونه های ذرت و گندم و ارزیابی توانایی آنها در تولید فومونیسین B۱
چکیده فارسی مقاله
هدف: گونههای فوزاریوم از جمله عوامل شایع آلودگی قارچی مواد غذایی و قادر به تولید سموم سرطانزا بهویژه فومونیسین هستند. در تحقیق حاضر آلودگی نمونههای گندم و ذرت مناطق مختلف ایران به قارچ فوزاریوم و توانایی جدایههای فوزاریوم جداسازی شده در تولید فومونیستن B1 به عنوان یک سم سرطانزا و مخاطرهآمیز بهداشت عمومی بررسی شد. مواد و روشها: نمونههای ذرت (32 نمونه) و گندم (15 نمونه) جمعآوری شده از 10 استان اصلی کشور به منظور جداسازی گونههای فوزاریوم با استفاده از روش شناوری روی محیط کشت جامد مالاشیت سبز کشت شد و جدایههای جداسازی شده براساس ویژگیهای ریختشناختی شناسایی شدند. توانایی تولید میزان فومونیسین B1 تولید شده توسط جدایهها با استفاده از روشهای کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ارزیابی شد. نتایج: تعداد 55 جدایه فوزاریوم جداسازی شده متعلق به 5 گونه فوزاریوم بهترتیب فراوانی شامل فوزاریوم ورتیسیلوئیدس (23 جدایه، 9/41 درصد)، فوزاریوم پرولیفراتوم (22 جدایه، 40 درصد)فوزاریوم سابگلوتینانس(5 جدایه، 1/9 درصد)، فوزاریوم نیگامایی (4 جدایه، 3/7 درصد) و فوزاریوم ردولنس (1 جدایه، 8/1 درصد) بودند. 22 جدایه از 55 جدایه (40 درصد) قادر به تولید فومونیسن در غلظتهای مختلف بودند که محدوده تولید سم آنها از 4/230 تا 9565 میکروگرم در میلیلیتر گزارش شد. بیشترین میزان تولید فومونیسین B1 متعلق به گونههایورتیسیلوئیدس و پرولیفراتوم بود. نتیجهگیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که گونههای مختلف فوزاریوم بهویژه فوزاریوم ورتیسیلوئیدس و فوزاریوم پرولیفراتوم به عنوان قارچهای مهم آلوده کننده ذرت و گندم در مناطق مختلف ایران حضور دارند. این آلودگی به دلیل توانایی تولید فومونیسن B1 به عنوان یک سم سرطانزا در انسان و حیوانات توسط بخش قابل توجهی از جدایههای مورد بررسی میتواند به عنوان یکی از عوامل مهم تهدید کننده سلامتی و بهداشت عمومی مطرح باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Isolation and Identification of Fusarium Species from Maize and Wheat and Assessment of Their Ability to Produce Fumonisin B1
چکیده انگلیسی مقاله
Objective: Fusarium species are prevalent contaminants of foodstuffs and agricultural crops. They produce fumonisins, which are carcinogenic mycotoxins. The present study has evaluated maize and wheat samples from ten provinces in Iran that were contaminated with Fusarium species. Special attention was paid to the ability of the isolates to produce fumonisin B1 (FB1) as a public health hazard. Methods: We collected 32 maize and 15 wheat samples from ten provinces that were major cultivation areas. Samples surface disinfected with a 1% sodium hypochlorite solution for 2 minutes. Fusarium species were isolated by the flotation method on malachite green agar. Pure cultures on potato dextrose agar (PDA) were identified using a combination of macroscopic and microscopic morphological criteria. The ability of the isolates to produce FB1 was evaluated by thin layer chromatography (TLC) and the amounts of fumonisin B1 produced were assessed by high performance liquid chromatography (HPLC). Results: A total of 55 Fusarium isolates that belonged to five species were isolated. There were 27 of the 32 maize samples (84.4%) and 11 of 15 wheat samples (73.3%) that were contaminated with Fusarium species. Species consisted of F. verticillioides (23 isolates), F. proliferatum (22 isolates), F. subglutinans (5 isolates), F. nygamai (4 isolates) and F. redolens (1 isolate) based on morphological criteria. Twenty-two of the 55 (40%) Fusarium isolates produced FB1 in a total range from 230.4 to 9565 µg/ml. The highest amounts of FB1 production were related to toxigenic isolates of F. verticillioides and F. proliferatum. Conclusion: Results of the present work indicates a high degree of contamination of maize and wheat with Fusarium strains that belong to the Gibberella fujikuroi species complex وparticularly F. verticillioides and F. proliferatum. This contamination is a potential public health threat due to food spoilage and subsequent production of high levels of carcinogenic FB1.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالناصر محمد غلامی | abdolnasser mohammadi gholami
department of medical mycology, faculty of medical sciences, tarbiat modares university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
معصومه شمس قهفرخی | masoomeh shams ghahfarokhi
department of medical mycology, faculty of medical sciences, tarbiat modares university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
رضا کچویی | reza kachuei
molecular biology research center, baqiyatallah university of medical sciences, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مهدی رزاقی ابیانه | mehdi razzaghi abyaneh
department of mycology, pasteur institute of iran, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://mjms.modares.ac.ir/article_10238_6a00192d8b8d626c158a3271ced49623.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات