این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش‌های آسیب‌ شناسی زیستی، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۶۵-۷۳

عنوان فارسی اثر دانه خرفه بر سطوح ماتریکس متالوپروتئیناز ۲ و ۹ و مهار کننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیناز ۱ در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله هدف: بیماری دیابت نقش زیادی در پیشرفت ضایعات بافتی دارد که با تأثیرگذاری بر عوامل ماتریکس بین سلولی می‌تواند منجر به تغییر ساختار، عملکرد و در نهایت نارسایی بافت مربوطه شود. مصرف گیاهان دارویی می‌تواند در کاهش نارسایی بافت مؤثر باشد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر تأثیر یک دوره مصرف مکمل خرفه بر سطوح ماتریکس متالوپروتئیناز 2 و 9 و مهار کننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیناز 1 در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه نیمه تجربی 15 زن مبتلا به دیابت نوع 2 با میانگین سنی 50 سال در دو گروه شاهد و تجربی قرار گرفتند. مکمل خرفه به‌صورت 5/7 گرم در روز (5/2 گرم همراه با وعده غذایی نهار و 5 گرم به همراه وعده غذایی شام) به مدت 8 هفته مصرف شد. خون‌گیری قبل و بعد از 8 هفته مصرف مکمل به دنبال 48 ساعت عدم مصرف خرفه و 12 ساعت ناشتایی انجام شد. برای تجزیه و تحلیل یافته‌ها از مدل آماری t استفاده شد. سطح معنی‌داری 05/0P≤ در نظر گرفته شد. نتایج: پس از 8 هفته میزان ماتریکس متالوپروتئیناز 2 و 9 در گروه تجربی کاهش معنی‌دار یافت (05/0P
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Portulaca oleracea Seeds on the Levels of Matrix Metalloproteinase 2, 9 and Tissue Inhibitor Matrix Metalloproteinase 1 in Patients with Type 2 Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Objective: Diabetes plays an important role in the progression of tissue damage. Influencing factors of the cellular matrix can lead to changes in the structure and function of tissues or their failure. Herbal consumption can be effective in reducing tissue failure. The aim of the this study is to research the effect Portulaca oleracea seeds on the levels of matrix metalloproteinase 2, 9 and tissue inhibitor matrix metalloproteinase 1 in patients with type 2 diabetes. Methods: This semi-empirical study included 15 women diagnosed with type 2 diabetes in the experimental and control groups. Participants' mean age was 45 years. Portulaca oleracea seeds at a total dose of 7.5 g per day (2.5 mg with lunch and 5 mg with dinner) were consumed for eight weeks. Blood sampling was carried out before and after the eight-week period. Participants fasted for 12 hours prior to blood sampling. The t-test was used to analyze study results. PResults: After eight weeks, the levels of matrix metalloproteinase 2, 9 significantly reduced in the experimental group (P< 0.05). However, there was no significant difference between groups. Tissue inhibitor matrix metalloproteinase 1 levels increased significantly in the experimental group. There was also a significant difference between the experimental and control groups (P< 0.05). Conclusion: The results have shown that Portulaca oleracea seed did not adequately improve matrix metalloproteinases in diabetic patients. Thus, more research is needed to derive accurate conclusions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پروین فرزانگی | parvin farzanegi
department of exercise physiology, faculty of humanities, islamic azad university, sari branch, sari, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

عظیمه اکبری | azimeh akbari
department of exercise physiology, faculty of humanities, islamic azad university, sari branch, sari, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ساری (Islamic azad university of sari)

محمدعلی آذربایجانی | mohammad ali azarbayjani
department of exercise physiology, faculty of exercise physiology, islamic azad university, central tehran branch, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ساری (Islamic azad university of sari)


نشانی اینترنتی http://mjms.modares.ac.ir/article_6247_34a0cd06638c65c4370f4b8b8941e625.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات