این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش‌های آسیب‌ شناسی زیستی، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۶۳-۷۷

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره گیاه شیرین بیان بر روند تنظیم ژن aflR و روند تولید آفلاتوکسین در قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس به روش Real Time PCR
چکیده فارسی مقاله هدف: آفلاتوکسین در صنایع غذایی، دامپروری و حوزۀ پزشکی اهمیت دارد و آسیب‌های اقتصادی فراوانی را سبب می‌شود. مطالعات زیادی روی عصاره‌ها و ترکیبات گیاهی برای کاهش رشد میکروارگانیسم‌های مولد آفلاتوکسین، عدم تولید سم توسط این ارگانیسم‌ها و سرکوب نمودن ژن اصلی مولد این توکسین یعنی aflR در جریان است. از گیاهانی دارای اهمیت در طب سنتی ما که آثار ضد میکروبی از خود نشان داده، شیرین بیان است. هنوز گزارشی از آثار یا مکانیسم‌های اثر آن بر قارچ‌های آسپرژیلوس مولد آفلاتوکسین وجود ندارد. مطالعۀ کنونی به بررسی اثر عصاره شیرین بیان بر مهار رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس و بیان ژن alfR توسط این ارگانیسم می‌پردازد. مواد و روش‌ها: پس از کشت آسپرژیلوس پارازیتیکوس در محیط محرک تولید آفلاتوکسین، حداقل غلظت بازدارندگی از رشد قارچ تحت اثر عصارۀ شیرین بیان اندازه‌گیری شد. غلظت آفلاتوکسین در محیط‌های کنترل و تیمار شده به روشHPLC سنجیده شد. همچنین این قارچ از محیط محرک توکسین جدا و mRNA آن استخراج شد. سپس با استفاده از آغازگرهای عمومی cDNA آن سنتز و تغییر در بیان ژن aflR به‌طور کمّی و با استفاده از PCR در زمان واقعی بررسی شد. در نهایت تجزیه و تحلیل آماری توسط SPSS نسخه 14 صورت گرفت. نتایج: با افزایش غلظت عصاره شیرین بیان میزان تولید میسلیوم قارچ کاهش ‌یافت. بیشترین میزان مهار کنندگی از رشد قارچ در غلظت 500 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر مشاهده شد. تجزیه و تحلیل نتایج HPLC نشان داد که مؤثرترین غلظت عصاره شیرین بیان، غلظت 10 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود که باعث مهار تولید توکسین به میزان 99/99 درصد شد. سنجش کمّی بیان ژن aflR تحت تأثیر عصاره شیرین بیان نشان داد که بیان این ژن تا میزان 40 درصد مهار شده است. نتیجه‌گیری: به‌طور کلی عصاره شیرین بیان می‌تواند به‌طور چشمگیری تأثیرات مهارکنندگی بر بیان ژن aflR و تولید آفلاتوکسین در قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A Survey of the Effect of Licorice Plant Extract on aflR Gene Expression and Aflatoxin Production in Aspergillus Parasiticus via Real-time PCR
چکیده انگلیسی مقاله Objective: Aflatoxin is important in the food industry, in animal husbandry and the medical area; there are enormous negative economic impacts due to this toxin. Numerous studies have researched extracts and plant compounds with the intent to reduce the growth of aflatoxin-producing organisms, inhibit toxin production and suppress the major toxin encoded genes (i.e., aflR) in these organisms. Licorice is an important plant in traditional medicine that possesses numerous antimicrobial activities. There is no report regarding the effects of licorice or its mechanism of action on the aflatoxin-producing Aspergillus species. The present study focuses on the inhibitory effects of licorice extract on aflR gene expression and the growth and survival of Aspergillus parasiticus (A. parasiticus). Methods: After the culture of A. parasiticus in toxin-inducer medium, we measured the minimal inhibitory concentration (MIC) for licorice extract. The aflatoxin concentration in the control and treated media was determined by HPLC. After harvesting the fungi from the toxin-inducing medium, its mRNA was extracted and cDNA synthesized by universal primers. The quantitative change in the aflR expression was analyzed via real-time PCR. Statistical analysis was performed by SPSS (v16). Results: The production of fungal mycelium decreased with increasing concentrations of licorice extract. The highest inhibitory concentration observed was 500 mg/ml of the extract. HPLC analyses revealed that the 10 mg/ml concentration of licorice extract inhibited toxin production by 99.9%. At this concentration, aflR gene expression was suppressed up to 40% as documented by quantitative RT-PCR analysis. Conclusion: Overall we concluded that the Licorice extract could inhibit the aflR gene expression and consequently the aflatoxin production efficiently in the A. parasiticus.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله راشین محسنی | rashin mohseni
m.sc., department of microbiology, faculty of biology sciences, islamic azad university of tonekabon branch, tonekabon, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن (Islamic azad university of tonekabon)

آیت نصرالهی عمران | ayat nasrollahi omran
assistant professor, department of medical mycology, faculty of medicine, islamic azad university of tonekabon branch, tonekabon, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن (Islamic azad university of tonekabon)

فاطمه نوربخش | fatemeh norbakhsh
assistant professor, department of microbiology, islamic azad university of varamin branch, varamin, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن (Islamic azad university of tonekabon)

ساسان رضایی | sasan rezaie
associated professor, department of medical mycology, faculty of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ورامین و پیشوا (Islamic azad university of varamin va pishva)

حسام الدین حسینجانی | hesameddin hosseinjani
ph.d. candidate, faculty of pharmacology, tehran university of medical sciences, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://mjms.modares.ac.ir/article_6224_97497b469c92f1750161897a9d14abd3.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات