این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
آبیاری و زهکشی، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۸۳-۹۳

عنوان فارسی تأثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت با استفاده از سامانه آبیاری قطره‌ای نواری
چکیده فارسی مقاله استفاده از آب­های نامتعارف از جمله آب­های شور جهت آبیاری، با توجه به افزایش روز افزون تقاضای آب مخصوصاً در مناطق خشک و نیمه­خشک امری اجتناب­نا­پذیر است. به­منظور بررسی اثر شوری آب آبیاری با استفاده از سامانه آبیاری قطره­ای نواری (T-Tape)بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت، چهار تیمار شوری آب آبیاری 2، 6، 9 و 12 دسی­زیمنس بر متر در قالب طرح بلوک­­های کامل تصادفی با سه تکرار برای هر تیمار، در سال زراعی 92-1391 در شهرستان سبزوار به­صورت میدانی اجرا گردید. نتایج نشان داد که افزایش شوری آب آبیاری موجب کاهش معنی­دار عملکرد دانه، تعداد دانه در بلال، ارتفاع، وزن خشک، سطح برگ، باروری بلال، قطر بلال، تعداد ردیف در بلال، وزن صد دانه و شاخص برداشت گردیده است. به ازاء یک واحد افزایش شوری آب آبیاری، ارتفاع، وزن خشک و سطح برگ گیاه به ترتیب 94/1، 16/6 و 85/1 درصد کاهش یافت. حد آستانه شوری (a) و شیب خط (b) کاهش عملکرد نسبت به شوری برای ذرت در منطقه مورد مطالعه به­ترتیب 6/1 دسی­زیمنس بر متر و 3/9 درصد به­دست آمد. حد آستانه پایین و شیب زیاد کاهش عملکرد نسبت به شوری نشان­دهنده حساسیت بالای ذرت نسبت به شوری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آبیاری قطره‌ای،ذرت،شوری آب،عملکرد،

عنوان انگلیسی Effect of Irrigation Water Salinity on yield and yield components corn under T-Tape Irrigation System
چکیده انگلیسی مقاله The use of unconventional water, including salt water for irrigation is an unavoidable, due to the increasing demand for water, especially in arid and semi-arid. To determine effects of irrigation water salinity on corn yield and its yield components, 4 treatments of saline water with salinity of 2, 6, 9 and 12 ds/m in randomized complete block design (RCB) was conducted in Sabzevar region in the 2012-13 season. Results showed that increasing of water saline decreased corn yield and its yield components such as plant’s height, dry weight, leaf area, maize diameter, number of rows on ear, productivity, weight of 100 grain and number of grains, significantly. For every one unit increase in salinity, height, biomass and leaf area decreased 1.94, 6.16 and 1.85%, respectively. Salinity threshold (a) and line slope (b) was obtained 1.7 ds m-1 and 9.3%, respectively. Low salinity threshold and high line slope indicated that corn is very sensitivity to saline
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مصطفی منجشیرینی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی،گروه آب، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

بهروز مصطفی‌زاده فرد |
استاد گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

امیر سالاری |
عضو هیات علمی گروه تولیدات گیاهی و گیاهان دارویی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

اسماعیل لندی |
مربی گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://idj.iaid.ir/article_55271_9a742fb52710f2d1f1a9d27d9f9c722a.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات