این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۳-۴
عنوان فارسی
تاثیر روش های گوناگون استخراج بر بازدهی و کیفیت روغن بدست آمده از ضایعات کارخانجات کنسرو تون ماهیان
چکیده فارسی مقاله
هدف از تحقیق حاضر ارزیابی اثر سه روش پرسمرطوب (Wet Pressing: WP)، استخراجسرد (Cold Extraction: CE) و استخراجآنزیمی (Enzyme Extraction: EE) بر میزان روغن استحصالی از ضایعات تونماهیان و نیز میزان رطوبت و پارامترهای شیمیایی چون ترکیبات فرار، لیپیدهایخنثی، پروفایل اسیدهایچرب، نرخ اسیدیته و میزان فلزات سنگین آنها بود. نرخ بازدهی محصول نشان داد که میزان روغن استحصالی توسط روش EE به طور معنیداری بالاتر از 2 روش دیگر بود (05/0P). در ترکیبات فرار، آلکانهای 2-Methyl-Decane و Cyclohexadecane تنها در روش WP مشاهده نشد و آلدهیدهای Heptanal Waxy و نیز آمین Dimethyl amin تنها در روش WP ثبت گردیدند. اسید استیک در هیچیک از تیمارها مشاهده نشد. در خصوص لیپیدهای خنثی اختلاف معنیداری میان سطوح استرهای واکسی (WE)، تریآسیل گلیسرولها (TAG) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) در تیمارهای EE و WP با تیمار CE مشاهده گردید. سطوح کلسترول در نمونه روغنهای حاصل از 3 روش مورد بررسی فاقد اختلاف معنیدار بود. اسیدهایچرب اندازهگیری شده اختلاف معنیداری را در میان تیمارهای آزمایشی نشان نداند. نرخ اسیدیته در تیمار EE به طور معنیداری بالاتر از دو تیمار دیگر بود. همچنین، میزان فلزات سمی جیوه و آرسنیک در روغنهای استحصالی با روش EE به طور معنیداری کمتر از تیمارهای WP و CE بود. از سوی دیگر، سطوح سرب در تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری را نشان نداد. بنابراین، بر اساس نتایج این مطالعه میتوان روش EE را بهعلت کمیت و کیفیت روغن حاصله ، روشی مناسب برای استحصال روغن از ضایعات تون ماهیان دانست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضایعات تن ماهیان،ترکیبات فرار،جیوه،روش های استخراج،
عنوان انگلیسی
The influence of different extraction methods on yield and quality of obtained oil from by-products of tuna canning factories
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this projects was evaluation the effects of Wet Pressing (WP), Cold extraction (CE) and Enzyme Extraction (EE) methods on yield of tuna by-products oil and their moisture and chemical parameters like volatile component, neutral lipids, fatty acids profile, acid value and toxic metals. The rate of yield showed this rate in EE method was significantly higher than other methods (P< 0.05). The amount of oil moisture had not significant difference in 3 methods (P>0.05). 2-Methyl-Decane and Cyclohexadecane were not observed in WP method. On the other hand, Heptanal Waxy and Dimethyl amin were recorded in WP method only. Acetic acid were not detected in treatments. Some of neutral lipids like Wax Esters, Three acyl glycerol and Free fatty acid in WP and EE groups showed significant difference with CE treatment. Cholesterol level in fish oil samples had not significant difference in 3 methods. Also, Free fatty acid profile in 3 treatments did not show significant difference. Acid value in EE group was significantly higher than 2 other treatments. Also, the amount of toxic metals like Hg and As in EE method was significantly lower than WP and CE treatments. On the other hand, Pb level had not significant difference in experimental groups. Generally, results of present study showed due to the characteristics of EE method in quality of obtained oil, it can be a good approach to extract oil from by-products tuna.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد مهدی طاعتی کلی | Mohammad Mehdi Taatikeley
دانشجوی دکتری گروه فرآوری محصولات دریایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهاره شعبانپور | Bahareh shabanpour
استاد گروه فرآوری محصولات دریایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید مهدی اجاق | Seyed Mehdi Ojagh
استادیار گروه فرآوری محصولات دریایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-14334-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات