این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۵-۶
عنوان فارسی
اثرات سطوح مختلف کارنیتین بر فاکتورهای رشد، ترکیب بدن و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی جوان کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثرات کارنیتین بر رشد، ترکیب بدن و برخی پارامترهای خونی ماهی جوان کپور معمولی، آزمایشی با 90 قطعه ماهی با میانگین وزنی 13/0±65/22 گرم به مدت 8 هفته انجام گرفت. ماهیان آزمایشی در یک طرح کاملا تصادفی در 9 تانک 300 لیتری فایبرگلاس با 3 تیمار و 3 تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح صفر، 500 و 1000 میلی گرم کارنیتین در کیلوگرم جیره غذایی بود و در ادامه ماهیان سه بار در روز در حد سیری تغذیه شدند. در مقادیر مختلف کارنیتین تفاوت معنی داری بر فاکتورهای رشد و تغذیه ای یافت نشد(05/0P) . مقدارگلوکز و HDL تحت تأثیر 1000 میلیگرم کارنیتین، به طور معنی داری افزایش و از طرفی مقدار کلسترول وLDL در مقایسه با شاهد به طور معنی داری کاهش یافت(05/0>P). اما مقادیر تریگلیسرید، هماتوکریت و هموگلوبین تحت تأثیر سطوح مختلف کارنیتین قرار نگرفت(05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
L-کارنیتین،رشد،ترکیب لاشه،شاخصهای خونی،کپور معمولی،
عنوان انگلیسی
Effects of different levels of carnitine on growth performance, body composition and some blood biochemical parameters of juvenile common carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله
The experiment was conducted with 90 fish with initial average weight of 22.65±0.13 g for 8 weeks to evaluate the effects of carnitine on growth, body composition and blood parameters of juvenile common carp. The fish were randomly divided in to 9 fiberglass tanks of 300 liter in 3 treatments with 3 replicates. Treatments consisted of three levels; 0, 500 and 1000 mg carnitine kg -1 diet and the fish were fed three times a day. No significant difference was found in growth and nutritional factors in different levels of carnitine (P > 0.05). The amount of protein was increased and fat decreased by 1000 mg carnitine kg-1 diet which had a significant difference with the control (P < 0.05). The amount of glucose and high density lipoprotein (HDL) were significantly increased and the amount of cholesterol and low density lipoprotein (LDL) were significantly decreased by 1000 mg carnitine kg-1 diet compared with control group (P < 0.05). However, the hematocrit, hemoglobin and triglyceride values were not significantly affected by different levels of carnitine (p>0.05). In general, the results of this study showed that the addition of 1000 mg carnitine per kg -1diet of juvenile common carp did not affect growth and nutritional factors but improved carcass quality and some blood indices in treated fish.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
الهام سبزی |
خرمشهر، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
حمید محمدی آذرم | Hamid Mohammadiazarm
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
امیرپرویز سلاطی |
خرمشهر- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-19598-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات