این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۹-۱۰
عنوان فارسی
ترکیب تقریبی و آمینواسیدی، قدرت آنتیاکسیدانی، قدرت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و قدرت ضدباکتریایی پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) با آنزیم آلکالاز
چکیده فارسی مقاله
هدف از پژوهش حاضر، بررسی ترکیب تقریبی و آمینواسیدی، قدرت آنتیاکسیدانی، قدرت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین (ACE) و قدرت ضدباکتریایی پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) بود. پس از لیوفلیزهکردن تخمماهی، عمل هیدرولیز با استفاده از آلکالاز در چهار زمان 30، 60، 90 و 120 دقیقه در 8=pH و دمای ˚C55 انجام شد. با افزایش زمان هیدرولیز، مقدار پروتئین و درصد بازیابی پروتئین افزایش یافت و به ترتیب از %94/68 و %49/53 در نمونه هیدرولیزشده در 30 دقیقه به %66/78 و %07/64 در نمونه هیدرولیزشده در 120 دقیقه رسید. همچنین با افزایش زمان هیدرولیز، میزان خاکستر افزایش یافت ولی میزان چربی و رطوبت کاهش پیدا کرد. فراوانترین آمینواسیدها در تخم ماهی کپور و پروتئین های هیدرولیزشده آن، والین، لایزین، آرژنین و لوسین بودند که همگی جزء آمینواسیدهای ضروری می باشند. هیدرولیز آنزیمی تخم ماهی کپور معمولی باعث تغییر محتوای آمینواسیدی گردید. قدرت ضداکسیدانی نمونهها با افزایش غلظت، افزایش یافت. قدرت حذف رادیکال DPPH در غلظت 20 میلیگرم بر میلیلیتر، در همه نمونهها به طور معنیداری بالاتر از محلول BHT بود (05/0p<). همه نمونههای پروتئین هیدرولیز شده قدرت ضداکسیدانی، مهارکنندگی ACE و ضدباکتریایی داشتند که مقدار آن تابعی از زمان هیدرولیز و در نتیجه، درجه هیدرولیز و همچنین غلظت پروتئین هیدرولیزشده مورداستفاده بود. نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که میتوان از پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی به عنوان افزودنی طبیعی به جای مواد مصنوعی به منظور کاهش اکسیداسیون چربیها، مهار آنزیم مبدل آنژیوتنسین و همچنین ممانعت از رشد برخی از باکتریهای بیماریزا استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Proximate and amino acid composition, antioxidant properties, ACE-inhibitory effect, and antibacterial power of protein hydrolysates from common carp (Cyprinus carpio) roe by Alcalase
چکیده انگلیسی مقاله
The present study aimed to determine proximate and amino acid composition, antioxidant properties, ACE-inhibitory effect, and antibacterial power of protein hydrolysates from lyophilized common carp roe. The lyophilized roe was subjected to hydrolysis by Alcalase for 30, 60, 90, and 120 minutes at pH 8 and 55˚C. The protein content as well as protein recovery increased with hydrolysis time and changed from 68.94% and 53.49% in hydrolysate-30 to 78.66% and 64.07% in hydrolysate-120, respectively. Moreover, ash content increased with hydrolysis time whereas lipid and moisture contents decreased. The most abundant amino acids in common carp roe and its protein hydrolysates were valine, lysine, arginine, and leucine, all of which are known as essential amino acids. Enzymatic hydrolysis of common carp roe changed its amino acid composition. Antioxidant property of hydrolysates increased with their concentrations. For instance, DPPH scavenging activity of hydrolysates at 20 mg/ml was significantly higher than that of BHT solution (p< 0.05). All the hydrolysates exhibited antioxidant, ACE-inhibitory, and antibacterial effects, which were dependent on hydrolysis time and therefore DH as well as hydrolysate concentration. The results revealed that common carp roe protein hydrolysate can be used as a natural substitute for synthetic compounds in order to retard lipid oxidation, inhibit ACE, and impede the growth of some bacterial strains.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سخی قلیچی |
دانشجوی دکتری فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
بهاره شعبانپور | Bahareh Shabanpour
Academic member/Gorgan University of agricultural Sciences and Natural Resourses
عضو هیات علمی/ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
پرستو پورعاشوری |
استادیار گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-20367-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات