این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۵-۱۶

عنوان فارسی تتولید پروتئین آبکافت‌شده به روش شیمیایی از امعاء و احشاء ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت باکتری Pseudomonas aeruginosa
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق تولید پروتئین آبکافت‌شده به روش شیمیایی از امعاء و احشاء ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن در محیط کشت باکتری Pseudomonas aeruginosa ‌‌بود. برای این منظور، امعاء و احشاء ماهی کپور نقره‌ای، از بازار ماهی‌فروشان شهرستان ساری تهیه شد. پس از انجمادزدایی در دمای 4 درجه سانتی‌گراد، آبکافت در دو pH اسیدی 3/3 و قلیایی 12 و در دو دمای 70 و 85 درجه سانتی‌گراد انجام شد. در پایان، میزان درجه‌ی آبکافت و پروتئین محلول اندازه‌گیری شد. سپس از پپتون‌های تولید‌شده از هر تیمار (با 3 تکرار) به عنوان منبع ازت در محیط کشت باکتری در مدت 48 ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری نوترینت براث مقایسه شد. کم‌ترین و بیش‌ترین درجه‌ی آبکافت به‌ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 70 درجه سانتی‌گراد و 85 درجه سانتی‌گراد بود (05/0P<). کم‌ترین و بیش-ترین مقدار پروتئین محلول به‌ترتیب مربوط به آبکافت اسیدی در دمای 70 درجه سانتی‌گراد، آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتی‌گراد بود (05/0P)، اما با تیمار شاهد (نوترینت‌براث) در همه زمان‌ها اختلاف معنی‌دار داشتند (05/0P).‌ نتایج این تحقیق نشان داد که آبکافت قلیایی در دمای بالا بهتر از آبکافت اسیدی بوده و رشد باکتری‌ها در پپتون تولیدی به خوبی رشد آن در محیط کشت تجاری می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آبکافت شیمیایی،پپتون،پروتئین آبکافت‌شده،

عنوان انگلیسی Production of protein hydrolysate by using chemical method from Silver carp (Hypophthalmichthys moltirix) viscera and its application as a culture media for Pseudomonas aeruginosa
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study is to chemically hydrolyze of silver carp (Hypophthalmichthys moltirix) viscera for using in Pseudomonas aeruginosa culture media. For this purpose, Silver carp viscera were provided from a local market in Sari. After freeze-thawing of Viscera at 4 °C, acidic and alkaline hydrolysis was done at two pH of 3.3 and 12, and two temperatures of 70 and 85 °C. At the end of hydrolysis, hydrolysis degree (DH %) and soluble protein content were measured. Then, peptones produced from these treatments (three replicates for each treatment) used as a nitrogen source of Pseudomonas aeruginosa culture media at 48 hours and compared with commercial Nutrient Broth culture media. The lowest and the highest DH% were related to alkaline hydrolysis at 70 °C and at 85 °C, respectively (P< 0.05). Minimum and maximum soluble protein concentration were related to acidic hydrolysis at 70 °C and alkaline hydrolysis at 85 °C, respectively (P< 0.05). Bacteria growth trend in culture media containing peptone at 85°C didn’t show any significant difference during 48 h except 24 h (P>0.05), but these treatments showed significant difference with the control (Nutrient Broth) at all of times (P< 0.05). Bacteria growth had no significant differences among culture media treatments containing peptone at 70 °C during 48 h (P>0.05). This study showed that the alkaline hydrolysis in higher temperature is better than acidic hydrolysis and growth of bacteria in fish peptone could be done as well as commercial cultured media.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ماریا اصغرنیا | Maria Asgharnia
Dept. of Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari. Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

سکینه یگانه |
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید علی جعفرپور | Seyed Ali Jafarpour
Dept. of Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

رضا صفری | Reza Safari
Iranian Fisheries Research Organization, Caspian Sea Ecology Research Center, Sari, Iran
گروه میکروبیولوژی، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-24754-2&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات