این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۷-۱۸

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک جیره بر میزان کلسیم، هورمون‌های تیروئیدی و کورتیزول در مراحل زرده سازی و رسیدگی نهایی مولدین ماده ماهی گورامی آبی (Trichopodus trichopterus, Pallas, ۱۷۷۰)
چکیده فارسی مقاله اسید آراشیدونیک از اسیدهای چرب ضروری بوده که نقش مهمی درفرآیند تولیدمثل ماهیان ازطریق تنظیم عملکرد سیستم درونریز ازجمله سنتز هورمون‌های استروئیدی دارد.دراین تحقیق تعداد150 قطعه بچه ماهی گورامی آبی (Trichopodus trichopterus)در میان 15آکواریوم(سه آکواریوم (تکرار) در هر تیمار)توزیع و تارسیدن به بلوغ جنسی به مدت پنج ماه از جیره های آزمایشی شامل سطوح مختلف اسید آراشیدونیک (02/0، 53/0، 05/1، 6/1، 12/2 درصد از جیره)تغذیه کردند.پس از رسیدگی جنسی تعداد 12ماهی ماده از هر تیمار انتخاب و میزان یون کلسیم در پلاسما با روش فتومتری و میزان هورمون کورتیزول درسرم و میزان هورمون‌های تیروئیدی تری یدوتیرونین(T3) و تیروکسین(T4 ذخیره شده در تخمدان باروش الایزا در دومرحله زرده سازی ورسیدگی نهایی اندازه گیری شدند.نتایج نشان داد در مرحله زرده سازی در تیمارهای با سطوح بالای آراشیدونیک(6/1 و 12/2 درصد) میزان یون کلسیم بالاترین مقادیر وهورمون کورتیزول کمترین سطح راداشتند (P< 0.05) میزان هورمون کورتیزول در مرحله رسیدگی نهایی نسبت به مرحله زرده سازی بالاتربوده وهمچنین با افزایش سطوح آراشیدونیک روندافزایشی داشت.میزان هورمون T3 درتخمدان ماهیان در هر دومرحله زرده سازی و رسیدگی نهایی با افزایش سطوح ARA افزایش معناداری داشت (P< 0.05).میزان هورمون T4درتخمدان ماهیان مرحله زرده سازی با افزایش سطح ARA ارتباط معناداری نداشت،درحالیکه درمرحله رسیدگی نهایی با افزایش ARAجیره میزان ذخیره این هورمون به طورمعناداری (P< 0.05) افزایش یافت.نتایج حاضرپیشنهادمیکند استفاده از سطوح بالای آراشیدونیک درمرحله مولدسازی میتواند باعث افزایش سطح کلسیم و هورمون‌های تیروئیدی و درنتیجه بهبود زرده سازی شود.درمرحله رسیدگی نهایی نیز افزایش آراشیدونیک تا سطح 6/1 درصد باعث افزایش سطح کورتیزول شد؛اما بااینوجود به تحقیقات بیشتر در زمینه ارتباط اسید آراشیدونیک ومیزان هورمون کورتیزول وتاثیر آن برتولیدمثل ضروری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of dietary arachidonic acid on the calcium, cortisol and thyroid hormone levels in vitellogenesis and maturation stages of female Blue gourami (Trichopodus trichopterus, Pallas, 1770)
چکیده انگلیسی مقاله Arachidonic acid (ARA) as an essential fatty acid plays important roles in reproduction process and regulation of endocrine functions such as steroid hormone synthesis. In this study, 150 one-month fry of blue gourami were distributed among 15 aquariums (3 replicates for each treatment) and fed with five different dietary ARA levels (0.02, 0.53, 1.05, 1.6 and 2.12 % of diet) until completion of maturation over five months. After they reached sexual maturity, twelve females from each treatment were selected; calcium ion in plasma, cortisol concentrations in serum and thyroid hormones, triiodothyronine,(T3) and thyroxine (T4) in ovary; in both vitellogenesis and maturation stages were measured by photometry and ELISA methods, respectively. Results showed that the calcium and the cortisol levels of vitellogenesis stage were significantly (P< 0.05) increased in higher-ARA levels (1.6 and 2.12 %). The cortisol content was higher in maturation stage than of vitellogenesis and its content was increased in high-ARA treatments. T3 concentration of ovary was not correlated with ARA levels in vitellogenesis stage; while it had a significant increasing accumulation trend (P< 0.05) by increasing dietary ARA levels in final maturation stage. In conclusion, results suggest that higher ARA levels can increase calcium concentration of plasma and thyroid hormone accumulations in vitellogenesis stage, which can improve vitellogenesis process. Increasing dietary ARA up to 1.6% caused an increment in cortisol concentration in maturation stage. Overall, further studies about the correlation between ARA and cortisol, as well as their effects on fish reproduction are necessary in future.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شیما مسعودی اصیل | Shima Masoudi asil
Aquaculture Department, Marine Science Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Mazandaran, Iran
گروه شیلات و علوم دریایی، دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران

عبدالمحمد عابدیان کناری | Abdolmohammad Abedian Kenari
Aquaculture Department, Marine Science Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Mazandaran, Iran
استاد دانشگاه تربیت مدرس نور

قدرت اله رحیمی میانجی | Ghodrat Rahimi mianji
Professor, Animal Science Department, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural and Natural Resources University, Sari, Iran
استاد گروه علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران، ایران

گلن ون در کرک | Glen Van Der Kraak
Professor, Department of Integrative Biology, University of Guelph, Guelph, Ontario, Canada
استاد گروه بیولوژی، دانشگاه گلف، انتاریو، کانادا


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-23211-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات