این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۹-۲۰

عنوان فارسی اثرات درجه حرارت‌های مختلف آب بر عملکرد رشد، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و شاخص‌های خونی ماهی سی باس آسیایی Lates calcarifer (Bloch, ۱۷۹۰)
چکیده فارسی مقاله تحقیق حاضر با هدف بررسی اثرات درجه حرارت‌های مختلف آّب بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی لاشه و فاکتورهای خونی ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer) انجام شد. در این آزمایش سه تیمار درجه حرارتی 20، 27 و 33 درجه سانتی‌گراد با سه تکرار به مدت 6 هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 8 قطعه ماهی سی باس با میانگین وزنی 24/0±55/99 گرم به صورت تصادفی به تانک‌های با ظرفیت 500 لیتری منتقل و غذادهی ماهیان با استفاده از غذای کنسانتره تجاری انجام شد. در پایان دوره آزمایش عملکرد رشد، شاخص های خونی و ترکیبات شیمیایی لاشه ماهیان مورد سنجش قرار گرفت. میانگین وزن نهایی ماهیان پرورش یافته در درجه حرارت 27 درجه سانتی‌گراد به طور معنی‌داری نسبت به دو تیمار دیگر بالاتر بود (05/0>P). شاخص‌های ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن، مصرف غذا و بازده پروتئین در دو تیمار 27 و 33 درجه سانتی‌گراد نسبت به تیمار 20 درجه سانتی‌گراد به طور معنی‌داری بالاتر بودند (05/0>P). پارامترهای خون‌شناسی اندازه‌گیری شده شامل گلبول‌های سفید و قرمز، هماتوکریت و هموگلوبین تغییرات معنی‌داری نشان ندادند (05/0P). فعالیت آنزیم‌های کبدی در پلاسمای ماهیان پرورش یافته در تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری نداشتند (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باراموندی،خلیج فارس،درجه حرارت،رشد،ترکیبات لاشه،

عنوان انگلیسی Influences of water temperature on growth performance, body composition and blood indices of Asian sea bass, Lates calcarifer (Bloch, 1790)
چکیده انگلیسی مقاله This study aimed to investigate the effects of different temperatures on growth performance, body composition and hematological indices of Asian sea bass (Lates calcarifer). For this purpose, 8 fish with an average initial weight of 99.55 ± 0.24 gram were randomly transported to 500 liters tanks and fish feeding was done using a commercial feed. At the end of the experiment, the growth performance, blood indices and chemical composition of fish carcasses were measured. Final weight of the fish reared in 27 °C was significantly higher than the other two treatments (P< 0.05). Specific growth rate, weight gain, feed intake and protein efficiency ratio of 27 and 33 °C were significantly higher than 20 °C group (P< 0.05). Hematological parameters including white and red blood cells, hematocrit and hemoglobin did not show significant changes (P< 0.05). The number of white blood cells and hemoglobin increased with increasing temperature and the highest was observed in 33 °C which was significantly different compared to fish reared in 20 °C (P< 0.05). Among the measured biochemical parameters, glucose and cholesterol levels were significantly affected by temperature (P< 0.05). The activity of liver enzymes in fish plasma were not significantly different (P>0.05). Crude Protein, lipid and ash contents of carcass were not markedly altered in all temperature treatments (P>0.05). The results of this study showed that the temperatures above 27 °C are suitable for Asian sea bass farming in sea water.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Barammundi,Persian Gulf,Temperature,Growth,Body composition

نویسندگان مقاله ابراهیم ستوده | Ebrahim Sotoudeh
Persian Gulf Research Center, Persian Gulf University, Bushehr
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

ایمان ناصری فرد | Iman Naseri Fard
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Persian Gulf University, Bushehr
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

امین اوجی فرد | Amin Oujifard
Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Persian Gulf University, Bushehr
هیات علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر (دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی)

وحید مرشدی | Vahid Morshedi
Persian Gulf Research Center, Persian Gulf University, Bushehr
مرکز مطالعات و پژوهش های خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس بوشهر


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-18292-2&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات