این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Medical Laboratory Journal، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۴۷-۵۵

عنوان فارسی ارزیابی ترکیبات شیمیایی، خواص ضدباکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی مریم گلی، نعناع فلفلی و پونه کوهی
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی، ضد قارچی و خصوصیات آنتی اکسیدانی گیاهان مریم گلی، نعناع فلفلی و پونه کوهی بود. روش بررسی: در مرحله اول، آنالیز ترکیبات اسانس ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی صورت پذیرفت. سپس اثر ضد میکروبی و ضد قارچی اسانس های مورد مطالعه بر روی لیستریا مونوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تلیفی موریوم و اشریشیاکلی و دو سویه قارچی شامل آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس فلاووس بوسیله روش های انتشار از دیسک و میکرودایلوشن بررسی شد. خصوصیت آنتی اکسیدانی اسانس های مورد مطالعه بوسیله روش DPPH تعیین گردید. یافته ها: لینالول (38/14%)، 1- منتون (03/19%) و گاما ترپینن (78/21%) به ترتیب عمده ترین ترکیبات اسانس های مریم گلی، نعناع فلفلی و پونه کوهی بودند. همه اسانس های مورد مطالعه دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتری های با منشا مواد غذایی بودند که این اثر با اثر ناشی از تتراسایکلین بر روی این باکتری ها قابل مقایسه بود. همه اسانس های مورد مطالعه دارای دارای اثر مناسب آنتی اکسیدانی در مقایسه با BHT بودند. نتیجه گیری: گیاهان مریم گلی، نعناع فلفلی و پونه کوهی دارای توان مناسب برای استفاده به عنوان نگهدارنده های طبیعی می باشند. واژه های کلیدی: مریم گلی، نعناع فلفلی، پونه کوهی، اثر ضد باکتریایی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مریم گلی، نعناع فلفلی، پونه کوهی، اثر ضد باکتریایی

عنوان انگلیسی Chemical Composition, Antibacterial and Antioxidant Effect of Salvia Officinalis, Mentha Piperita and Mentha Longifolia
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objective: The aim of this study was to evaluate chemical composition, antibacterial and antifungal effect and antioxidant property of Salvia officinalis, Mentha piperita and Mentha Longifolia. Material and Methods: At first, chemical analysis of essential oils was determined using GC/MS. Then the antibacterial and antifungal effect of tested essential oils on L. monocytogenes, S. aureus, S. typhimurium and E. coli and two fungal strains including A. niger and A. flavus were determined using disk diffusion agar and broth microdilution methods. The antioxidant property of essential oils was evaluated using DPPH assay. Results: Linalool (14.38%), l. menthone (19.03%) and δ-terpinene (21.78%) were the major components of Salvia officinalis, Mentha piperita and Mentha Longifolia, respectively. all tested essential oils had antibacterial effect on foodborne pathogens, which was comparable with tetracycline’s effect. In addition, all essences had appropriate antioxidant potential compared with BHT. Conclusion: based on the results, Salvia officinalis, Mentha piperita and Mentha Longifolia can be introduced as appropriate natural preservatives. Keywords: Salvia officinalis; Mentha piperita; Mentha Longifolia, Antibacterial Agents.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدهاشمی | hashemi m
department of nutrition, faculty of medicine, mashahd university of medical sciences, mashhad, iran
گروه تغذیه، دانشکده پزشکی

مجید امین زارع | amin zare m
department of food hygiene, faculty of health, zanjan university of medical sciences, zanjan, iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)

سمانه نقیبی | naghibi s
department of food hygiene and aquaculture, faculty of veterinary medicine,urmia university, urmia, iran
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

مجتبی رییسی | raeisi m
cereal health research center, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

حسن حسن زاد آذر | hasanzad azar h
faculty of health, zanjan university of medical sciences, zanjan, iran
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-337&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات