این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
Medical Laboratory Journal
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۸۳-۸۸
عنوان فارسی
شناسایی ملکولی کریپتوسپوریدیوم پاروم در شیر خام گاو های استان اصفهان (سال ۱۳۹۲)
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: کریپتوسپوریدیوم پاروم تک یاختهای زئونوز، که سبب کریپتوسپوریدیوزیس در انسان با عامل اسهال می شود. مواردی از شیوع آن در تمام جهان گزارش شده است. شیر، آب و فراوردههای خام دامی یکی از راه های انتقال آن می باشند. هدف از این پژوهش شناسایی ژن hsp70 تک یاخته کریپتوسپوریدیوم پاروم در شیر خام بود. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی، تعداد 38 نمونه شیر خام از مخازن جمع آوری شیر در گاوداری های سنتی و نیمه صنعتی استان اصفهان به روش تصادفی جمع آوری شد. سپس جهت شناسایی تک یاخته در نمونههای شیر خام DNA جدا شده به روش واکنش زنجیره ای پلی مراز داخلی (Nested-PCR) مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: تعداد 2 نمونه شیرخام (26/5%) آلوده به تک یاخته کریپتوسپوریدیوم پاروم بودند. نتیجه گیری: آلودگی شیر به کریپتوسپوریدیوم پاروم نسبت به سایر مواد غذایی مانند انواعی از سبزیها و صدف های دریایی پایین تر بود. با توجه به انتقال آلودگی از طریق چنین مواد غذایی به انسان، کاهش آلودگی مواد غذایی و آموزش جهت پیشگیری از این بیماری ضروری است. واژه های کلیدی: کریپتوسپوریدیوم پاروم، شیر، واکنش زنجیره ای پلیمراز
کلیدواژههای فارسی مقاله
کریپتوسپوریدیوم پاروم، شیر، واکنش زنجیره ای پلیمراز
عنوان انگلیسی
Molecular Detection of Cryptosporidium Parvum in Cow’s Raw Milk in Isfahan Province, 2013
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and Objective: Cryptosporidium parvum is a zoonotic protozoan parasite causing diarrheal cryptosporidiosis. Numerous outbreaks of cryptosporidiosis have been reported worldwide. The transmission via milk, water and raw animal products is one of the important ways. The aim of this study was the identification of hsp70 gene in Cryptosporidium parvum in raw cow’s milk samples. Material and Methods: In this cross sectional study, 38 raw cow’s milk samples of bulk tank were randomly collected from traditional and semi industrial cattle farms in Isfahan. To identify the protozoa in milk samples, the extracted DNA was evaluated by Nested polymerase chain reaction (PCR). Results: Based on Nested polymerase chain reaction, 2 samples (5.26%) were infected to Cryptosporidium parvum. Conclusions: The contamination of milk with Cryptosporidium Parvum is less than that of the other foodstuffs. Thus, it is necessary to reduce food contamination and to have appropriate health education programs. Keywords: Cryptosporidium Parvum, Milk; Polymerase Chain Reaction.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cryptosporidium Parvum, Milk, Polymerase Chain Reaction.
نویسندگان مقاله
امیر شاکریان | shakerian a
school of veterinary medicine, islamic azad university, shahrekord branch, shahrekord, iran
دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)
رضا شرافتی چالشتری | sharafati chaleshtori r
kashan university of medical sciences, kashan, iran
دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
علی اصغر کارشناس | karshenas aa
shahrekord branch, islamic azad university, shahrekord, iran.
دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)
ابراهیم رحیمی | rahimi e
islamic azad university, shahrekord branch, shahrekord, iran
دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)
نشانی اینترنتی
http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-344&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
تحقیقی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات