این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
Medical Laboratory Journal
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۴۷-۵۳
عنوان فارسی
اثر ضد میکروبی اسانس گیاه چای کوهی بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: اثرات ضد میکروبی اسانس های گیاهی به اثبات رسیده است. گیاه چای کوهی یکی از گیاهان دارویی است که در بسیاری از مناطق ایران به صورت خودرو رشد می یابد. این گیاه جهت درمان برخی از بیماری ها به صورت دم کرده مورد مصرف قرار می گیرد. روش بررسی: بخش های هوایی گیاه چای کوهی در زمان گل دهی از دامنه های کوه سبلان در اردبیل جمع آوری و با دستگاه کلونجر اسانس روغنی آن جداسازی شد. ترکیبات شیمیایی اسانس به کمک دستگاه GC/MS شناسایی شد. حداقل غلظت ممانعت کنندگی رشد و باکتری کشی اسانس علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز ATCC19118 به روش میکرودایلوشن تعیین شد. یـافـتـه هــا: 16 نـوع تـرکـیب شـیـمـیایـی در اســانــس ایــن گـیاه شـناسـایــی شــد وterpinene(28%) -γ،Phenol(18/16%)،Myrcene (17/87%) و α-Pinen(12/7%)-بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس بودند. مقادیرMIC و MBC اسانس برای باکتری لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب ppm 600 و ppm2400 تعیین شد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که گروه های مونوترپنی و سزکویی ترپنی ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس هستند و این اسانس علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز دارای اثر باکتری کشی می باشد. واژه های کلیدی: اسانس روغنی، چای کوهی، لیستریامونوسیتوژنز
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس روغنی، چای کوهی، لیستریامونوسیتوژنز
عنوان انگلیسی
Antimicrobial effect of Stachys lavandulifolia Vachl essential oil on Listeria monocytogenes
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and Objective: It has been proved that plant essential oils have antimicrobial effects. Stachys Lavandulifolia Vachl is a medicinal plant growing wild in many parts of Iran, and is used as a brewed drink to treat some diseases. Material and Methods: Aerial parts of Stachys lavandulifolia Vachl at flowering were collected from the Sabalan mountainous area of Ardabil and its essential oil was extracted using a Clevenger-type apparatus. A GC/MS machine was used to identify the chemical constituents of this Essential oil. We used microdilution method to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Essential oil against Listeria Monocytogenes ATCC19118 bacteria. Result: Sixteen chemical compounds were identified in this essential oil. Of these, γ-terpinene (28%), Phenol (18.16%), Myrcene (17.87%), and α-Pinen (12.7%) were the major ones. The MIC and MBC of the essential oil for Listeria Monocytogenes bacteria were 600 and 2400 ppm, respectively. Conclusion: Results showed that the Monoterpene and Sesquiterpene groups are the main constituents of this essential oil having bactericidal effects against Listeria Monocytogenes bacteria. Keywords: Essential Oil, Stachys Lavandulifolia, Listeria Monocytogenes
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسن محمدپور کنزق | mohammadpourkanzaq h
faculty of health, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)
مصطفی نوروزی | noroozi m
faculty of health, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)
رزاق محمودی | mahmoudi r
faculty of veterinary medicine, university of tabriz, tabriz, iran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
اصغر محمد پور اصل | mohammadpoorasl a
school of health, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)
رزا زاوشی | zavoshy r
faculty of health, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)
محمدرضا اسدی نداری | asadinadari m
faculty of veterinary medicine, university of tabriz, tabriz, iran
دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-312&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
تحقیقی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات