این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Medical Laboratory Journal، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۳۹-۱۴۳

عنوان فارسی آلودگی میکروبی همبرگر های مصرفی در شهر اراک
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: حضور میکروارگانیسم ها در مواد غذایی اهمیت فراوانی از نظر بهداشت عمومی و مواد غذایی دارد.این مطالعه به منظور بررسی میزان آلودگی میکروبی همبرگر های مصرفی در شهر اراک انجام گردید. روش بررسی: تعداد 100 نمونه همبرگر منجمد از مراکز فروش مناطق مختلف شهر اراکگرفته شد. در این روش شهر اراک به 5 ناحیه تقسیم گردید. سپس از هر منطقه 20 نمونه اخذ گردید و بدین ترتیب کل منطقه پوشش داده شد. آزمون های شمارش استافیلوکوکوس آرئوس به شماره استاندارد ملی ایران 1-6806، شمارش کلی باکتری ها 5272 و شمارش کپک و مخمر به شماره 997 انجام پذیرفت. یافته ها: آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس6/26 درصد، 3/61 درصد از نظر شمارش کلی میکروبی و 65 درصد از نمونه ها از نظر آلودگی قارچی بالاتر از حد استاندارد ملی ایران بودند. میانگین آلودگی به استافیلوکوکوس gr/ CFU 103×6 میانگین شمارش کلی باکتری ها gr/ CFU 106× 5 میانگین آلودگی قارچی gr/ CFU 104×2بود . تفاوت معنی داری در انواع برند ها مشاهده نگردید. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که از کل نمونه های مورد بررسی 6/26 درصد دارای آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس، 3/61 درصد دارای آلودکی کلی میکروبی و 65 درصد دارای آلودگی قارچی بودند . واژه های کلیدی: فرآورده های گوشتی، استافیلوکوکوس، قارچ، ایمنی مواد غذایی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فرآورده های گوشتی، استافیلوکوکوس، قارچ، ایمنی مواد غذایی

عنوان انگلیسی microbiological Infection of hamburgers consumed in Arak city
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objective: The presence of microorganisms in food is a paramount importance to public health. This study was carried out to measure the rate of microbial contamination of the hamburgers consumed in Arak. Material and Methods: The samples of frozen hamburgers ( n= 100) were collected from the selling centers in Arak. The city was divided into five areas and 20 samples were collecte from each area. The experiments of counting staphylococcus aureus with Iranian National No 6806-6, the total counting of bacteria No. 5272 and the counting mould and yeast with No 997 were carried out. Results: the samples polluted by staphylococcus aureus were 26.6%. , 61.3% of the samples were higher than the required standard and 65% of the samples were higher than the required standard in Iran. The rate of staphylococcus aureus in the samples was 6×103 CFU/gr on average and the total counting of the bacteria was 5×106 CFU/gr on average, and the average rate of being polluted by fungi was 2×104 CFU/gr (820-36300) showing the high microbial contamination in this product. No significant difference was found at the level of different brands. Conclusion: The results showed that 26.6% of the samples were contaminated with S. aureus, 61.3% with total microbial and 65% with fungal infection. Keywords: Meat Products, Staphylococcus, Fungi, Food Safety
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Meat Products, Staphylococcus, Fungi, Food Safety

نویسندگان مقاله محمد رضایی | rezaei m
دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

نبی شریعتی فر | shariatifar n
دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مهدی پرویز | parviz m dvm
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)

علی اصغر بهزادی | behzadi aa
school of public health, yazd university of medical sciences, yazd, iran
دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-326&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات