این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Medical Laboratory Journal، جلد ۸، شماره ۵، صفحات ۲۲-۲۷

عنوان فارسی سروتایپینگ سالمونلا در خامه های غیر پاستوریزه عرضه شده در همدان و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: خامه ﯾﮏ ﻓﺮآورده ﻟﺒﻨﯽ ﻣﻐﺬی اﺳﺖ و ﺑه دﻟﯿﻞ ارزش ﻏـﺬاﯾﯽ ﺑـﺎﻻ، pH ﻧﺰدﯾـﮏ به ﺧﻨﺜـﯽ و ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻧﮕﻬﺪاری محدود، ﻣﺤﯿﻂ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای رﺷـﺪ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿـﺴﻢ ﻫـﺎ ﻣـﯽ ﺑﺎﺷـﺪ. سالمونلا یکی از عوامل مهم در بیماری های منتقله از غذا هست که سبب گاستروآنتریت انسانی می شود. ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﯾﺎﺑﯽ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ خامه های ﺳـﻨﺘﯽ ﻣـﺼﺮﻓﯽ از ﻧﻈﺮ آﻟﻮدﮔﯽ ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﺎﯾﯽ اﻧﺠﺎم گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، 196 نمونه خامه غیر پاستوریزه از 5 منطقه سطح شهر همدان جمع آوری گردید. پس از رقیق سازی در محیط بافر فسفات و تهیه رقت های سریالی برای غنی سازی سالمونلا به محیط راپاپورت واسیلیادیس طبق دستورالعمل CDC منتقل و پس از 24 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سانتی گراد، یک لوپ در محیط های کشت مک کانکی و هکتون آگار تلقیح شد. روز بعد کلنی های مشکوک از نظر فنوتایپی مورد بررسی اولیه و بوسیله پلاک API-20E مورد تایید نهایی قرار گرفتند. یافته ها: نمونه های خامه مورد مطالعه حداقل 29 درصد به یک باکتری آلوده بودند. 59/4 درصد نمونه های مورد مطالعه به سالمونلا و 55/2 درصد به یرسینیا آنتروکلی تیکا آلوده بودند. همچنین باکتری های دیگری مانند اشریشیا کلی، آنتروباکتر، کلبسیلا و سیتروباکتر جدا گردید. 9 نمونه خامه به صورت توام به 2 باکتری آلوده بودند. نتیجه گیری: وجود باکتری‌های عامل بیماری زا نظیر سالمونلا و یرسینیا در نمونه های خامه غیر پاستوریزه، موید نیاز به کنترل کیفی و نظارت بیشتر اداره بهداشت مواد غذایی بر خامه های تولیدی در سطح شهر می باشد. واژه های کلیدی: خامه، سالمونلا، کلی فرم، یرسینیا آنتروکلی تیکا، همدان
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خامه، سالمونلا، کلی فرم، یرسینیا آنتروکلی تیکا، همدان

عنوان انگلیسی Serotyping of Salmonella in Unpasteurized Cream Samples and Their Antibiotic Resistance Pattern
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objective: Cream, a rich dairy product, with a neutral PH and low preservation time is a suitable medium for microbial growth. Salmonella is one of the most important pathogens in causing food poisoning and human gastroenteritis. This study aimed at investigating the quality of traditional cream for the bacterial contamination. Material and Methods: In this cross-sectional study, 196 non-pasteurized cream samples were collected from 5 regions of Hamedan, Iran. After dilution in phosphate buffer and serial dilution preparation, Salmonella was transferred to Rappaport-Vassiliadis (RV) enrichment medium according to CDC guidelines. After 24 h incubation at 37 ° C, a loop was inoculated in MacConkey and Hektoen Enteric (HE) Agar. The suspected colony phenotype was examined and their identification confirmed by API-20 E. Results: The samples (29%) were contaminated with at least one kind of bacteria, Salmonella Spp (4.59%) and Yersinia Spp (2.55%). The other bacteria like Escherichia, Enterobacter, Klebsiella, and Citrobacter were also isolated. Nine samples were contaminated with two kinds of bacteria. Conclusion: The presence of bacteria such as Salmonella and Yersinia in unpasteurized cream indicates that more quality control needs to be applied to the traditional crème produced in the city by health control office of food products. Keywords: Cream, Salmonella SPP, Coliform, Yersinia Enterocolitica, Hamedan
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مژگان قنادان | ghanadan m
islamic azad university, science and research branch, tehran, iran
دانشکده تحصیلات تکمیلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

ندا اکبری | akbari n
islamic azad university, , science and research branch, tehran, iran.
دانشکده علوم، واحد علوم و تحقیقات
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

محمد مهدی سلطان دلال | soltan dallal mm
deptartment of pathobiology, school of public health tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد مرکز تحقیقات میکربیولوژی مواد غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-265&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات