این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
Medical Laboratory Journal
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۵-۲۲
عنوان فارسی
اثـرات ضد باکتریایی عصاره آلوئه ورا (Alloe vera) و پولک (Stachys inflata) بر باکتری های گرم مثبت و منفی در شرایط برون تن
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: اثـرات درمانی ضد میکروبی و ضد ویروسی آلوئه ورا و پولک به اثبات رسیده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات عصاره آلوئه ورا و پولک بر رشـد برخی باکتری ها جهت جایگزینی داروهای شیمیایی بوده است. روش بررسی: عصاره هر دو گیـاه به روش خیساندن تهیه و غلظت-های مختلف آنها در محیط کشت مولر هینتون آگار تهیه و با انتشار دیسک آزمایش شد. MIC و MBC نیز به روش رقت متوالی تعیین گردید. یافته ها: غلظتهای مورد استفاده گیاه آلوئه ورا بر رشد استافیلوکوک طلایی اثر معنی داری نشان داد. MIC وMBC عصاره ژل آلوئه ورا بر باسیلوس سوبتیلیس به ترتیب در غلظتهای 230 و 410 میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد که برای هموفیلوس آنفلوآنزا در 500 و 714 میلی گرم بر میلی لیتر بود. عصاره ژل آلوئه ورا اثری بر روی باسیلوس سرئوس نداشت. عصاره برگ و ژل آلوئه ورا بر هموفلیوس آنفلوانزا و سودوموناس آئروژینوزا اثر مهارکنندگی داشت. عصاره پولک بر هموفلیوس آنفلوانزا اثر مهاری داشت ولی بر سودوموناس آئروژینوزا اثر مهارکنندگی نشان نداد. عصاره پولک بر روی باسیلوس سوبتیلیس اثری نداشت در حالی که بر استافیلوکوک اثر معنی داری نشان داد. عصاره هر دو گیاه بر باکتری کلبسیلا پنومونیه تأثیری نشان نداد. نتیجه گیری: عصاره آلوئه ورا و پولک در شرایط آزمایشگاهی بر این باکتری ها تأثیر گذاشتند. می توان امیداوار بود در آینده این عصاره ها جایگزین مواد شیمیایی برای ساخت مکمل های غذایی جهت کنترل بیماری های انسانی باشند. واژه های کلیدی: آلوئه ورا، پولک، عصاره هیدروالکلی، ضدباکتری
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلوئه ورا، پولک، عصاره هیدروالکلی، ضدباکتری
عنوان انگلیسی
Antibacterial Effects of Extract of Alloe Vera and Stachys Inflata on Gram Positive and Negative Bacteria in In Vitro
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and objective: Antimicrobial and antiviral effects of Alloe Vera and Stachys inflata have been proved. We aimed to investigate the effects of extract of Alloe Vera and Stachys inflate on the growth of some bacteria to take the place of chemical drugs. Material and Methods: the extracts of both plants were prepared by maceration method different concentrations were prepared using Mueller Hinton agar medium and tested by Disc diffusion. Furthermore, minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were determined by the Microdilution method. Results: The effect of Alloe Vera extract was significant on Staphylococcus aureus. MIC and MBC of Aloe Vera extract on Bacillus subtilis were obtained in 230 and 410 mg/ml, respectively, which were 500 and 714 mg/ml for Haemophilus influenza. The extract of gel of Alloe Vera had no effect on Bacillus subtilis. The extract of leaf and gel of Alloe Vera had an inhibitory effect on Haemophilus influenza and Pseudomonads aeraginosa. The extract of Stachys inflata had an inhibitory effect on Haemophilus influenza, but it did not have any on Pseudomonads aeraginosa. The Extract of Stachys inflata had no effect on Bacillus subtilis, while showing significant effect on Staphylococcus. Among antibiotics, Ofloxacin had an effect on Haemophilus influenza. The extract of both plants did not show any effect on Klebsiella pneumonia. Conclusion: Given the effect of Alloe Vera and Stachys inflata in laboratory conditions, we hope that these extracts will be used instead of chemical substances for making nutritional supplements to control human diseases. Key words: Alloe Vera, Antibacterial, Stachys Inflata, Extract
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alloe Vera, Antibacterial, Stachys Inflata, Extract
نویسندگان مقاله
m محسن رجبی | m rajabi
msc of agricultural biotechnology, department of medicinal plants, applied-scientific university of jihad-agriculture, hamedan, iran
گروه گیاهان دارویی
r رضا حبیبی پور | r habibipour
phd of mycology, department of microbiology, school of basic sciences, islamic azad university, hamedan branch, hamedan, iran
دانشکده علوم پایه، گروه میکروبیولوژی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
s سارا وثاقتی عزتپور | s vesaghati ezatpour
msc student of medicinal plants, department of medicinal plants, islamic azad university, abhar-zanjan branch, zanjan, iran
گروه گیاهان دارویی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
s صفورا وثاقتی عزتپور | s vesaghati ezatpour
msc student of medicinal plants, department of medicinal plants, islamic azad university, abhar-zanjan branch, zanjan, iran
گروه گیاهان دارویی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-234&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
تحقیقی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات