این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Medical Laboratory Journal، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۷۴-۸۱

عنوان فارسی ارتباط کدورت و کلر باقیمانده بر میزان آلودگی میکروبی آب آشامیدنی
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: نوشیدن آب سالم برای سلامتی ضروری است و توسعه بهداشت همواره به تامین آب سالم وابسته است. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط کدورت و کلر باقیمانده بر میزان آلودگی میکروبی آب آشامیدنی شهرستان آق قلا بود. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 2079 نمونه به روش سرشماری از شبکه های آب 78 روستا و مناطق شهری، طی دو سال جمع آوری و کلیه مراحل نمونه برداری و انجام آزمایش ها طبق روش استاندارد انجام شده است. یافته ها: در بیش از 96 درصد روستاهای مورد مطالعه (75 روستا) بیشتر از 90 درصد نمونه ها فاقد کلیفرم مدفوعی بودند، به جز سه روستا که شاخص مذکور پایین و در محدوده 85 تا 88 درصد بود. رابطه کلر باقیمانده با کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی معنی دار بود (05/0P value≤). رابطه کدورت با آلودگی های کلیفرمی و کلیفرم مدفوعی و کلر باقیمانده معنی دار نبود. نتیجه گیری: با افزایش کلر باقیمانده در شبکه های آب رسانی تعداد کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی کاهش یافته است. پیشنهاد می شود جهت کاهش آلودگی باکتریایی و افزایش اثر کلر باقیمانده در شبکه آب رسانی نسبت به کاهش کدورت و شست شوی سالیانه شبکه های آب رسانی اقدام شود. واژه های کلیدی: آق قلا، کلر باقیمانده، کلیفرم، کلیفرم مدفوعی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آق قلا، کلر باقیمانده، کلیفرم، کلیفرم مدفوعی

عنوان انگلیسی Relationship between Turbidity and Residual Chlorine and Microbial Quality of Drinking Water
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objective: Safe drinking water is essential for health and health promotion is dependent on providing safe water. We aimed to determine the relationship between turbidity & residual chlorine and microbial quality of drinking water in Agh ghala. Material and Methods: In this descriptive-analytical study, 2079 water samples were collected from water networks of 78 villages and urban network using census sampling during two years. Both sampling and tests were performed on the basis of standard methods. Results: In more than 96 percent of the villages (N =75), above 90% of the samples hadn’t any fecal coliform bacteria except three villages that had the index in the range of 85 to 88 percent. Residual chlorine had significant relationship with coliform and fecal coliform (P ≤ 0.05) while the relationship between turbidity and coliform contaminants, fecal coliform and residual chlorine was not significant. Conclusion: Total coliform and fecal coliforms were reducing by increasing residual chlorine in the water supply networks. It has been suggested that the officials reduce the water turbidity and annual washing of the water network to increase the effect of residual chlorine and decrease bacterial contamination. Keywords: Agh Ghalla, Fecal Coliform, Coliform, Residual Chlorine
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Agh Ghalla, Fecal Coliform, Coliform, Residual Chlorine

نویسندگان مقاله a علی ظفر زاده | a zafarzadeh
phd of environmental health engineering, research center for environmental health, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشکده بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

n نازک امانی داز | n amanidaz
msc student of environmental health engineering, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
مرکز بهداشت آق قلا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

n نویسا سادات سید قاسمی | n seyedghasemi
msc of biostatistical, aliabad health center, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
کارشناس ارشد آمار زیستی مرکز بهداشت علی آباد کتول
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-242&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات