این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Medical Laboratory Journal، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۲۲-۲۸

عنوان فارسی جداسازی سویه های مختلف لاکتو باسیلوس ها از محصولات لبنی شهرستان جهرم و تاثیر متقابل آنها بر باکتری های مهم بیماری زای روده و معده
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: اثر سویه های لاکتو باسیلوس ها ( و متابولیت های آن ها ) در محصولات لبنی به عـنوان پروبیوتیک روی باکتری های پاتوژن ثابت شده است . هدف از این مطالعه جداسازی لاکتوباسیلوس ها از فرآورده های لبنی (ماست، پنیر، شیر، کشک و دوغ) و بررسی فعالیت ضد میکروبی آنها علیه باکتری های پاتوژن ( اشریشیاکلی، سالمونلاتیفی موریوم و هلیکوباکترپیلوری ) بود. روش بررسی: نمونه های لبنی جمع آوری و در محیط کشت پپتون براث تهیه رقت گردید. برای جداسازی لاکتوباسیلوس ها رقت ها بر روی محیط کشت MRS Agar کشت داده و به مدت 72-48 ساعت درشرایط بی هوازی و در دمای 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری گردید. شناسایی لاکتوباسیلوس ها براساس رنگ آمیزی، مورفولوژی، محیط کشت، خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیکی صورت گرفت. اثر بازدارندگی لاکتوباسیلوس های جدا شده روی رشد باکتری های پاتوژن با دو روش چاهک و دیسک صورت گرفت. یافته ها: از50 نمونه لاکتوباسیلوس جداشده از فرآورده های لبنی ( شامل 11 گونه لاکتوباسیلوس تعیین هویت شده ) 19مورد، دارای اثر بازدارندگی رشد علیه باکتری های پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم، اشریشیا کلی و هلیکوباکتر پیلوری بود. بیشترین سویه های شناسایی شده دارای اثر باز دارندگی، لاکتوباسیلوس بولگاریس، لاکتوباسیلوس سالیواریوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی بود. نتیجه گیری: با توجه به این تحقیق برخی از سویه های لاکتوباسیلوس جدا شده از فرآورده های لبنی برای درمان اسهال و سایر بیماری های گوارشی می تواند مناسب باشد. همچنین اگر از این باکتری ها در محصولات لبنی استفاده شود در پیشگیری و درمان سودمند می باشد. واژه های کلیدی: لاکتوباسیلوس، فرآورده‌های لبنی، سالمونلا تیفی موریوم، اشریشیاکلی، هلیکوباکتر پیلوری
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Isolation of Lactobacilli from Dairy Products and Their Effects on the Main Pathogenic Bacteria in Stomach and Intestine
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and objective: The effects of lactobacillus Species and their metabolites on dairy products were proved as probiotics on pathogenic bacteria. The aim of this study was to isolate the lactobacillus from dairy product (Yogurt, cheese, milk and whey …) and to determine the antimicrobial activity against some pathogenic bacteria (Salmonella typhimurium, E.coli, Helicobacter pylori. Material and methods: Samples of dairy products were collected and were serially diluted in peptone medium. To isolate lactobacillus, diluted sample were plated on MRS Agar medium and incubated at 37ºc for 48-72h in anaerobic condition. Identification of the lactobacilli was performed according to their morphological, cultural, physiological and biochemical characteristics. The inhibitory effect of isolated lactobacillus strains were performed against pathogenic bacteria by Agar Well Diffusion Assay and Disc method. Results: of 50 samples of isolated Lactobacillus from dairy products (including 11 identified Lactobacillus), 19 samples have inhibitory effect on pathogenic bacteria such as Salmonella typhimurium, Escherichia coli and Helicobacter pylori. The most identified strains areLactobacillusbulgaris, Lactobacillus Salivarius and Lactobacillus delbrueki. Conclusion: According to this study, some lactobacillus strains isolated from dairy products are useful in the management of diarrhea and other gastrointestinal diseases, and the use of these strains can be useful for prevention and treatment. Keywords:Lactobacillus, Dairyproducts, SalmonellaTyphimurium, E.coli, Helicobacter pylori
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله k کرامت اله دری | k dorri
islamic azad university,jahrom branch, jahrom, iran
گروه میکروبیولوژی واحد جهرم ، جهرم، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

n نجمه نامدار | n namdar
msc of biology, department of microbiology
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی جهرم، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی جهرم (Islamic azad university of jahrom)

v وحید حمایت خواه جهرمی | v hemayatkhahjahromi
assistant professor of animal biology, department of biology
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی جهرم (Islamic azad university of jahrom)


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-139&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات