این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
Medical Laboratory Journal
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۲۸-۳۵
عنوان فارسی
اثر ضد باکتریایی پوشش خوراکی کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس آویشن شیرازی و عصاره دانه انگور
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: حضور میکروب های پاتوژن و عامل فساد در مواد غذایی مخاطره ای جدی برای سلامتی جامعه می باشد. توجه به جایگزینی نگهدارنده های شیمیایی با افزودنی های طبیعی بــاعث انجام مطالعات زیادی بر روی اسانس ها و عصاره های گیاهی شده است. در مطالعه ی حاضر اثر ضد میکروبی پوشش کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس آویشن شیرازی و عصاره دانه انگور در گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرارگرفت. روش بررسی: در این مطالعه از غلظت های 1% و 2% اسانس آویشن شیرازی و 5/0% و 1% عصاره دانه انگور به صورت مجزا و توام در پوشش کربوکسی متیل سلولز استفاده شد و اثر ضد میکروبی آنها بر روی باکتری های عامل فساد موجود در گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان با شمارش باکتری ها در محیط کشت های ویژه مورد بررسی قرارگرفت. یافته ها: بر اساس نتایج حاصل، اسانس آویشن شیرازی به صورت توام با عصاره دانه انگور به طور معنی داری باعث کاهش میزان باکتری های مورد مطالعه شد و فساد میکروبی در نمونه های مورد مطالعه نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت(p< 0.05) . نتیجه گیری: پوشش حاوی اسانس آویشن شیرازی و عصاره ی دانه انگور به صورت مناسبی بــاعث کاهش رشد میـکروارگانیسم های عامل فساد و همچنین افزایش مدت زمان ماندگاری می شود. واژه های کلیدی: کربوکسی متیل سلولز، اسانس آویشن شیرازی، عصاره دانه انگور
کلیدواژههای فارسی مقاله
کربوکسی متیل سلولز، اسانس آویشن شیرازی، عصاره دانه انگور
عنوان انگلیسی
Antibacterial Effect of Carboxymethyl Cellulose Coating Enriched by Zataria Multiflora Essential Oil and Grape Seed Extract
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and objectives: The presence of pathogenic bacteria and the factors causing food spoilage are the great challenge for public health. Attention to natural additives instead of chemical preservatives resulted in conducting several studies on plant essential oil and extracts. We aimed at evaluating the antibacterial effect of carboxymethyl cellulose coating enriched by Zataria multiflora essential oil and grape seed extract on rainbow trout meat. Material and methods: In this study, two concentrations of Zataria multiflora essential oil (1% and 2%) and two concentrations of grape seed extract (0.5% and 1%) were used both alone and in combination with Carboxymethyl cellulose coating. Antibacterial effect of these treatments was evaluated by enumeration of bacteria in special culture media. Results: The results obtained in this study demonstrate that Zataria multiflora essential oil in combination with grape seed extract significantly can decrease the number of bacteria and delay the spoilage of the samples (p< 0.05). Conclusion: Coating enriched by Zataria multiflora and grape seed extract can properly delay the growth of spoilage microorganisms and prolong the shelf life of meat products. Key words: Carboxymethyl cellulose coating, Zataria multiflora essential oil, Grape seed extract, Microbial flora
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
m مجتبی رییسی | m raeisi
faculty of veterinary medicine, urmia, iran
گرگان، خیابان ولیعصر،عدالت41،مجتمع دکتر رئیسی
h حسین تاجیک | h tajik
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
j جواد علی اکبرلو | j aliakbarlu
faculty of veterinary medicine, urmia, iran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-126&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
تحقیقی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات