این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Medical Laboratory Journal، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی آلودگی به انگل‏های روده‏ای در عرضه کنندگان مواد غذایی در شهر گرگان
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف : عرضه کنندگان مواد غذایی در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی می‏توانند نقش مهمی در انتقال انگل‏های روده‏ای داشته باشند. یکی از مهمترین راه‏ها برای کاهش آلودگی اقدام به انجام آزمایشات لازم و معاینه پزشکی افرادی است که در تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند تا با شناسایی آنها امکان گسترش و سرایت آلودگی کاهش یابد. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع انگل‏های روده‏ای در عرضه‏کنندگان مواد غذایی شهر گرگان طی سال‏ 1389 می‎باشد. روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی مقطعی و بصورت انتخاب تصادفی روی 500 نفر از افراد شاغل در حرفه‎های مختلف عرضه کننده مواد غذایی صورت گرفت. پس از پر کردن برگه‎های پرسشنامه از هر فرد دو نمونه مدفوع گرفته شد و از دو روش شناورسازی در محلول آب نمک اشباع 30%، و روش مستقیم برای تشخیص آلودگی استفاده شد. یافته‌ها: شیوع آلودگی انگل‎های روده‎ای در افراد آزمایش شده 6% بود. بیشترین میزان آلودگی، متعلق به ژیاردیا لامبلیا در 17 (4/3%) نفر و کمترین فراوانی مربوط به هیمنولپیس نانا در 3 (6/0) نفر بود. بیشترین آلودگی در گروه سنی 60-51 سال (8/11%) و افراد با سواد خواندن و نوشتن (4/7%) مشاهده شد. بیشترین میزان آلودگی مربوط به کارکنان قصابی (25%) و کمترین آن مربوط به افراد آبدارچی که فاقد آلودگی انگلی بودند گزارش گردید. نتیجه گیری: مطالعه نشان داد که آلودگی انگل‎های روده‎ای به ویژه تک‎یاخته‎های بیماری‎زا از شیوع نسبتاً بالایی برخوردار است، بنابراین توجه به وضعیت بهداشتی این افراد و نقشی که در انتشار آلودگی در جامعه دارند، دارای اهمیت می‎باشد. واژه های کلیدی: انگل‎های روده‎ای، عرضه کنندگان مواد غذایی، شیوع، گرگان
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انگل‎های روده‎ای، عرضه کنندگان مواد غذایی، شیوع، گرگان

عنوان انگلیسی The Prevalence of Intestinal Parasitic Infections in Food Handlers in Gorgan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and objectives: Food handlers could be the main sources of intestinal parasite transmission in case of not observing the hygienic rules. Contamination can be decreased by screening food handlers through physical exam and laboratory tests. The aim of this study was determining the prevalence of intestinal parasites in 2010. Material and Methods: This cross-sectional research was carried out on 500 randomly selected individuals engaged in different food related careers. After filling out the questionnaire sheets, two specimens of feces were collected from each person and tested by brine 30% (floatation) and direct methods. Result: The results show that the prevalence of intestinal parasites is 6%. The highest prevalence is relateted to Giardia lamblia ( 17 4.3%) and the lowest to Hymenolepis nana ( 3 0.6%). in the age group of 60-51 years (11.8%) and individuals who just able to read and write (7.4%) The highest percentage is observed. The Most contamination is reported in butchery staff (25%) and the lowest in people worked in butler's pantry, without parasitic infections. Conclusion: The prevalence of intestinal parasitic infections are high relatively, especially pathogenic protozoan therefore, it is important be careful about health status of these individuals and their role in the spread of pollution. Key words: Intestinal Parasites, Food Handlers, Prevalence, Gorgan
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Intestinal Parasites, Food Handlers, Prevalence, Gorgan

نویسندگان مقاله فرامرز کوهسار | koohsar f
school of paramedical, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

ابوالفضل امینی | amini a
islamic azad university, gorgan branch, iran
باشگاه پژوهشگران جوان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

علی اصغر آیت اللهی | ayatollahi a a
school of paramedical, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

قاسم نوشک | noshak gh
laboratory of health center of gorgan
آزمایشگاه مرکز بهداشت گرگان

هاله السادات هدایت مفیدی | hedayatmofidi h s
school of medicine, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

محدثه نامجو | namjoo m
school of paramedical, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-113&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات