این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
Medical Laboratory Journal
، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثرات ضد میکروبی عصارۀ آبی الکلی برگ و دانۀ گیاه شنبلیله(Trigonella foenum)برروی سویه ها ی مختلف میکروبی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: بیماریهای عفونی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان هستند. با افزایش مقاومت باکتریها نسبت به داروهای شیمیایی و عوارض جانبی کم گیاهان دارویی ، امروزه ضرورت استفاده از گیاهان برای ترکیبات ضد میکروبی مورد توجه قرار گرفته است. % روش بررسی در این پژوهش عصاره برگ و دانه گیاه شنبلیله به روش خیساندن با اتانول 70 با روش رقیق سازی در محیط مایع و حساسیت (MIC) تهیه شد. کمترین غلظت جلوگیری کننده از رشد میکروبی با روش انتشار دیسک تعیین شد. نتایج با آنتی بیوتیکهای جنتامیسین، سیپروفلوکسازین و فلوکونازول مقایسه شد. سویه های به کار رفته عبارت بودند از: سویه های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلای ، کلبسیلا نومونیه، انتروکوکوس فیسیوم و کاندیدا آلبیکانس و دو سویه استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس ائروژینوزا. به دست آمده از عصاره برگ شنبلیله برروی استافیلوکوکوس اورئوس، MIC یافته ها: کمترین 64 و برای عصاره دانه شنبلیله بر روی سویه استاندارد μg/ml انتروکوکوس فیسیوم بالینی با مقدار 64 بود. بیشترین قطر هاله عدم رشد ایجاد شده به وسیله عصاره μg/ml استافیلوکوکوس اورئوس با مقدار برگ شنبلیله برروی سویه استافیلوکوکوس اورئوس 23 میلی متر و در مورد عصاره دانه شنبلیله بر سویه بالینی انتروکوکوس فیسیوم( 18 میلی متر) بود. این عصاره ها بر مخمر اثر مهاری نشان نداد. نتیجه گیری: با توجه به اثرات ضد میکروبی عصاره برگ و دانه گیاه شنبلیله بر باکتریهای گرم مثبت می توان این عصاره ها را در فرآورده های ضد میکروبی در صنایع داروسازی وغذایی به کار گرفت. لذا شناسایی و خالص سازی مواد ضد میکروبی عصاره ها توصیه می شود. واژ ههای کلیدی: شنبلیله، ضد میکروبی، کمترین غلظت جلوگیری کننده از رشد، عصاره هیدروالکلی
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study of Antimicrobial Effects of Trigonella Foenum hydro-alcoholic Extract on Different Bacterial Strains
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and objectives: Infectious diseases are the leading cause of mortality in the world. With the increase of Microbial resistance to chemical antibiotics and low side effects of medicinal herbs, it has become of great importance to use herbs as a source of antimicrobial compounds. Material and Methods: In this study, the extract of Trigonella foenum leaf and seed was prepared using 70% ethanol. Minimum Inhibitory Concentrations (MIC) and antimicrobial Sensitivity were determined using microdilution broth and disk diffusion method, respectively. The Results were compared with Gentamicin, Ciprofloxacin and Fluconasole. The tested strains were: clinical strains of Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, Enterococcus faecium, Candida albicans and two standard strains of Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. Results: The least MIC of the leaf extract against the standard strain of S. S. aureus, E. faecium and clinical S. aureus is 64 μg/ml and for seed extract against E. faecium and Standard S. S. aureus is also 64 μg/ml. The largest diameter of inhibitory zone caused by leaf extract on Standard S. S. aureus is 23mm, and for seed against E. faecium is 18 mm. Conclusion: Because of antimicrobial effects of leaf and seed extract of Trigonella foenum, these extracts can be used as anti microbial compounds in pharmaceutical and food industries. Therefore, the isolation, identification and purification of the antimicrobial compounds of the extracts are recommended. Key words: Trigonella foenum, Antimicrobial effects, Minimum inhibitory concentration.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رامین عبیری | r abiri
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، مرکزتحقیقات بیماریهای عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (Kermanshah university of medical sciences)
محمد باقر مجنونی | mb majnooni
دانشکده داروسازی، ،مرکز تحقیقات بیولوژی
پیمان ملک خطابی | p malek khattabi
مرکز تحقیقات بیولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (Kermanshah university of medical sciences)
هادی ادیبی | h adibi
دانشکده داروسازی،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (Kermanshah university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-25&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات