این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۸، صفحات ۱۴-۲۷

عنوان فارسی بررسی نقش و مکانیسم احتمالی عوامل تغذیه‌ای بر نسبت جنسیتی جنین
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بروز بیماری­های خاص ژنتیکی که در جنس خاص تظاهر می­کند و همچنین تغییرات نسبت جنسیتی در برخی کشورها، علاقه به مقوله تعیین جنسیت را افزایش داده است. روش­های متفاوتی برای تعیین جنسیت وجود دارد که در این بین رژیم غذایی با توجه به عدم نیاز به تجهیزات خاص، سهولت، در دسترس و ارزان بودن آن، مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اینکه چه عوامل تغذیه ای می توانند بر نسبت جنسیتی تأثیرگذار باشند و مکانیسم احتمالی تأثیرگذاری آنها بر نسبت جنسیتی چیست انجام شد. روش کار: جهت جستجو مقالات مرتبط با عوامل مختلف تأثیرگذار بر نسبت جنسیتی، واژه­های BMI، Blood Glucose، Calcium، Calories، Diet، Estrogen، fatty Acids، Female Sex، Hormones،Follicle Stimulating Hormone، Luteal Hormone، Magnesium، Omega3،Sex Selection and Sodium، Sex Ratio، Progesterone، Potassium، Omega6 در پایگاه­های داده PubmedوGoogle Scholar بدون محدود کردن زمان و با واژگان کلیدی فوق جستجو شد و نتایج مهم­ترین آن­ها در مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ ها: در برخی مطالعات از وضعیت بدنی، نوع و میزان انرژی رژیم غذایی مادر، میزان گلوکز خون، نوع اسیدهای چرب استفاده شده در رژیم غذایی و رژیم­های غذایی منحصر به فرد به عنوان عوامل مؤثر بر نسبت جنسیتی ذکر شده است. نتیجه ­گیری: مکانیسم اثرگذاری عوامل تغذیه‌ای بر نسبت جنسیتی به طور دقیق مشخص نیست. با این حال از آنجایی که در مقالات، از برخی عوامل تغذیه ای مؤثر بر نسبت جنسیتی، به عنوان عوامل مؤثر بر سطوح هورمون‌های جنسی نیز یاد شده است، بنابراین ممکن است یکی از مکانیسم‌های اثر عوامل تغذیه‌ای بر نسبت جنسیتی، از طریق اثر آنها بر هورمون‌های جنسی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جنسیت جنین، رژیم غذایی، نسبت جنسیتی، هورمون،

عنوان انگلیسی The role and possible mechanism of nutritional factors on sex ratio of the fetus: A review article
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The incidence of certain genetic diseases occurring in a certain sex as well as the variations of the sex ratio in some countries have led to an increased interest in sex determination. Different methods of sex determination are available, among which nutrition has been taken into consideration, since it doesn't need any special equipment, cheapness, availability and ease of access. This study was performed with aim to investigate what dietary factors can affect the sex ratio and what are the possible mechanisms of their impact on the sex ratio. Methods: To search the papers regarding the different factors affecting the sex ratio, without limiting the time, related keywords of BMI, Blood Glucose, Calcium, Calories, Diet, Estrogen, Fatty Acids, Female Sex Hormones, Follicle Stimulating Hormone, Luteal Hormone, Magnesium, Omega3, Omega6, Potassium, Progesterone, Sex Ratio, Sex Selection and Sodium were searched on PubMed and Google Scholar databases and the results from the most important entries were investigated in this study. Results: In some studies, physical condition, type and calorie size of the mother's diet, the blood glucose level, the types of ferry fatty acids in the diet and exclusive diets were considered as the effective factors influencing on the sex ratio. Conclusion: The mechanism of dietary factors influencing on sex ratio is not exactly clear. However, since the articles have mentioned some nutritional factors affecting the sex ratio as the factors influencing sex hormone levels, so it is possible that one of the mechanisms of the effect of dietary factors on sex ratio is through their effect on sex hormones.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diet, Fetal sex, Hormone, sex ratio

نویسندگان مقاله علی اصغر رشیدی | ali asghar rashidi
m.sc student of nutrition sciences, school of medicine, mashhad university of medical science, mashhad, iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

رضا محبتی | reza mohebbati
phd student of physiology, school of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
دانشجوی دکترای فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

فاطمه تارا | fatemeh tara
associate professor, department of obstetrics and gynecology, women apos;s health research center, school of medicine, mashhad university of medical science, mashhad, iran
دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

مجید غیور مبرهن | majid ghayour mobarhan
associate professor, department of nutrition, nutrition biochemistry research center, school of medicine, mashhad university of medical science, mashhad, iran.
دانشیار گروه تغذیه، مرکز تحقیقات بیوشیمی تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijogi.mums.ac.ir/article_7029.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات