این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۸-۱۶
عنوان فارسی
بررسی تأثیر اسانس شوید و مفنامیک اسید بر پس درد زایمانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: پس درد، درد ناشی از انقباضات متناوب رحمی بعد از خروج جفت و پرده ها است. گاهی اوقات جهت برطرف کردن آن نیاز به مسکن میباشد. اما به دلیل اثرات مضر داروها تمایل به استفاده از داروهای گیاهی بیشتر شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه اثر اسانس شوید و مفنامیک اسید بر پس درد زایمانی انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1394 بر روی 108 زن چندزایی که به روش طبیعی زایمان کرده و دارای پس درد زایمان بودند، انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه 54 نفری اسانس شوید و مفنامیک اسید قرار گرفتند. شدت پس درد 2 ساعت پس از زایمان با استفاده از خط کش درد اندازه گیری شد و در صورت داشتن نمره 1/3 و بالاتر مورد مطالعه قرار گرفتند و هر 6 ساعت تا 4 بار در صورت ادامه یافتن درد، داروی اسانس شوید (5/1 میلی گرم اسانس به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن تقسیم بر 20) و یا مفنامیک اسید (250 میلی گرم) دریافت میکردند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های تی تست، کای دو و اندازهگیری مکرر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین شدت درد پس از زایمان بعد از مداخله در دو گروه کاهش یافت، ولی دو گروه اختلاف آماری معنی داری با هم نداشتند (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس شوید، پس درد زایمانی، مفنامیک اسید،
عنوان انگلیسی
Effect of Dill essence and mefenamic acid on postpartum pain
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Postpartum pain is the pain caused by uterus intermittent contractions after placenta leaves the uterus that sometimes needs narcotics to relieve it. Due to the harmful effects of the drugs, tend to use herbal medicines has been increased. This study was performed with aim to compare the effects of dill essence and Mefenamic acid on postpartum pain. Methods: This clinical trial study was performed on 108 multiparous women who had vaginal delivery and postpartum pain in 2015. They were randomly divided into two groups of dill essence (n=54) and mefenamic acid (n=54). Two hours after delivery, postpartum pain severity was measured by pain ruler. If they had score≥ 3.1, they were studied and if the pain continued, they received dill essence (1.5 mg per kg of body weight/20) or mefenamic acid (250 mg) up to 4 times each six hours. Data was analyzed by SPSS software (version 22) and Chi-square, t-test and repeated measure tests. P< 0.05 was considered significant. Results: Mean of postpartum pain decreased after the intervention, but no statistically significant difference was observed between two groups (P>0.05). Conclusion: Dill essence decrease postpartum pain like as mefenamic acid, therefore, it can be used as an anti-pain plant in mothers with postpartum pain.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dill essence, Mefenamic acid, Postpartum pain
نویسندگان مقاله
فاطمه خیریت | fatemeh kheiriyat
m.sc. student in midwifery, school of nursing and midwifery, ahvaz jundishapour university of medical sciences, ahvaz, iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
میترا تدین نجف آبادی | mitra tadayon najafabadi
instructor, department of midwifery, reproductive health research center, school of nursing and midwifery, ahvaz jundishapour university of medical sciences, ahvaz, iran.
مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
سازمان های دیگر
: مرکز تحقیقات بهداشت باروری
پروانه موسوی | parvaneh mousavi
instructor, department of midwifery, reproductive health research center, school of nursing and midwifery, ahvaz jundishapour university of medical sciences, ahvaz, iran.
مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
محمد حسین حقیقی زاده | hosein haghighizadeh
instructor, department of statistics, school of health, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
مربی گروه آمار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
فروغ نامجویان | forough namjuyan
assistant professor, department of pharmacognosy, school of pharmacology, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
استادیارگروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_6898.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات