این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۸۱، صفحات ۲۰-۲۷
عنوان فارسی
تأثیر میوه خرما بر میزان و مدت خونریزی دوره نفاس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: با توجه به دیدگاه بهداشت باروری که در آن به سلامتی زنان به علت تغییرات فیزیولوژیک در طی بارداری و پس از زایمان تاکید شده است و با توجه به اهمیت حفظ ذخایر آهن و هموگلوبین مادر به ویژه بعد از زایمان و وجود مطالعاتی دال بر تأثیر مصرف میوه خرما در کاهش خونریزی مرحله سوم زایمان، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مصرف میوه خرما بر میزان و مدت خونریزی دوران نفاس انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی در سال 1394 بر روی 100 نفر از زنان نخست زای 35-18 ساله مراجعه کننده به بیمارستان ام البنین (س) شهر مشهد انجام شد. گروه مداخله از 2 ساعت بعد از زایمان تا 10 روز بعد از زایمان، روزانه 100 گرم میوه خرما مصرف کردند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات فردی، چک لیست پیگیری دوره نفاس و نمودار تصویری استاندارد (CALBP) بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SSPS (نسخه 23) و آزمون های تی تست و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد که میزان خونریزی در روز اول در گروه مداخله کمتر بود ولی از نظر آماری معنی دار نبود، ولی در سایر روزها (روز دوم تا دهم) بین دو گروه از نظر میزان خونریزی تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (001/0>p). میوه خرما در کاهش روزهای خونریزی تأثیری نداشت. نتیجه گیری: مصرف خرما در دوران نفاس باعث کاهش میزان خونریزی شده و با توجه به اینکه میوه خرما در بعد از زایمان منع مصرف ندارد، استفاده از آن به مادران در دوران نفاس توصیه می شود
کلیدواژههای فارسی مقاله
خرما، خونریزی، نفاس،
عنوان انگلیسی
The effect of consumption of the date fruit on the amount and duration of the postpartum bleeding
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Due to emphasis in reproductive health on maintaining women's health, who undergo physiological changes during and after pregnancy, and the importance of maintaining hemoglobin and iron stores to keep mothers healthy, particularly during puerperium, and presence of studies that indicate the efficacy of the date fruit on reduction of hemorrhage in the third stage of labor , this study aimed to determine the effect of consumption of the date fruit on the amount and duration of postpartum bleeding. Method:This randomized clinical trial was conducted on 100 nulliparous 18–35 year-old women in Omolbanin Hospital, Mashhad, Iran, in 2015. In the intervention group, the mother was for 10 days given dates (100 gr/day), starting 2 hr after delivery. Data were collected using demographic questionnaires, postpartum follow-up checklist, and pictorial blood loss assessment chart (PBLAC). Data analysis was performed using SPSS)ver .23), t-test, and Mann-Whitney test. PResults:The study results indicated that the amount of bleeding was lower in the intervention group in the first day, but was not statistically significant, however in the other days (2 to 10) there was statistically significant difference in the amount of bleeding between the two groups (P< 0.001); date fruit consumption was not effective in reducing the number of bleeding days. Conclusion: Postpartum consumption of the date fruit reduces the amount of bleeding, and since its postpartum consumption is not banned, new mothers are advised to consume it during this period
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Date fruit, Hemorrhage, Postpartum
نویسندگان مقاله
زهرا یادگاری | zahra yadegari
m.sc. of midwifery, school of nursing and midwifery, tehran shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
صدیقه امیر علی اکبری | sedigheh amir ali akbari
instructor of midwifery, school of nursing and midwifery, tehran shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
زهره شیخان | zohreh sheikhan
instructor of midwifery, school of nursing and midwifery, tehran shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
ملیحه نصیری | malihe nasiri
assistant professor, department of biostatistics, school of nursing amp; midwifery, tehran shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
استادیار گروه آمار زیستی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
فریده اخلاقی | farideh akhlaghi
professor, department of obstetrics and gynecology, school of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_6631.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات