این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات اقتصادی
، جلد ۵۳، شماره ۳، صفحات ۴۹۵-۵۱۲
عنوان فارسی
ارزش اقتصادی ویژگیهای چندگانه برنج مبتنی بر رویکرد ترجیحات اظهارشده مصرفکنندگان شهر ساری
چکیده فارسی مقاله
برنج مهمترین محصول کشاورزی است که نقش بسیار مهمی در تغذیه مردم جهان و همچنین اقتصاد کشاورزی ایران دارد. مصرفکنندگان برنج به دنبال خرید صفاتی از محصول هستند که مطلوبیت بیشتری برایشان تولید کند، بنابراین اندازهگیری صفاتی که مطلوبیت موردنظر را ایجاد نماید، ضرورت دارد. در این مطالعه با استفاده از رویکرد آزمون انتخاب، ترجیحات و مقادیر تمایل به پرداخت مصرفکنندگان برای ویژگیهای مختلف برنج مورد ارزیابی قرار میگیرد. دادههای مطالعه، از طریق 120 پرسشنامه با طراحی متعامد در سال 1395 در شهر ساری و با بهرهگیری از مدل لاجیت شرطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج مطالعه نشان میدهد هر خانوار ساروی بهمنظور بهبود وضعیت برنج مصرفی خود، بهطور میانگین حاضر به پرداخت 17850 تومان برای هر کیلوگرم برنج میباشد. آگاهی از ویژگیهای اساسی برنج و ترجیحات افراد در مواجهه با آن، میتواند منجر به تغییر و تحول در ساختار تحقیقات و تولید این محصول استراتژیک شود. طبقهبندی JEL: D00, D03, D11, Q10, Q19
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Economic Value of Rice Multiple Attributes Based on Stated Preference Approach of Consumers in Sari City
چکیده انگلیسی مقاله
Rice is the most important agricultural product that plays an important role in feeding the world and Iran agricultural economics. Rice consumers are looking to buy more utility attributes of the product. Thus, the measurement attributes that create desired utility is necessary. In this study, using choice experiment approach, consumer preferences and willing to pay for various attributes of rice is examined. Data was analyzed through 120 questionnaires in sari with orthogonal design in the Sari city by the conditional logit model. The results showed each household of Sari to improve rice consumer situation willing to pay on average 17850 Tomans per kg. Knowledge of the basic attributes of rice and individual preferences can lead to changes in the structure of researches and production of this strategic product. JEL Classification: Q19, Q10, D11, D03, D00
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمید امیرنژاد |
دانشیار اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نازی حیدری ظهیری |
دانشجوی دکترای اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
احمدرضا شاهپوری |
دانشجوی دکترای اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
https://jte.ut.ac.ir/article_67321_e50172b75c804f926844b4dd8a3c1fb9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/689/article-689-822871.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات