این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
ارزیابی الگوی دریافت مواد مغذی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در مقایسه با زنان سالم
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: یکی از عوامل اثرگذار در ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک نوع تغذیه فرد و کمبودهای تغذیهای است. با این حال دریافت مواد مغذی و مصرف مواد غذایی در این بیماران زیاد مطالعه نشده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی دریافت مواد غذایی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک و مقایسه آن با زنان سالم انجام گرفت. روشکار:این مطالعه مورد شاهدی در سال 1388 در بیمارستان الزهراء شهر تبریز روی 60 زن (30 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و 30 زن سالم) که از نظر نمایه توده بدنی با همدیگر یکسانسازی شده بودند و به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام گرفت. دریافت رژیمی افراد با استفاده از سه پرسشنامه، 24 ساعت یادآمد غذایی و فرم بسامد دریافت غذایی جمعآوری و با نرمافزارهای Nutritionist ΙΙΙ و SPSS (نسخه 13) به کمک آمار توصیفی و آزمون تی مستقل تحلیل شد. یافتهها: میانگین دریافت انرژی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، منیزیم، کلسیم و ویتامین Dدر گروه کنترل بالاتر از گروه بیمار بود (05/0>p). دریافت غذایی سدیم، روی، کروم، فولات، B12، قندهای ساده و فیبر در دو گروه تفاوت نداشت. تکرر مصرف شیر و لبنیات، میوهجات و مغزها در زنان بیمار کمتر از زنان سالم بود (05/0> p). نتیجهگیری: دریافت کم کلسیم، منیزیم، ویتامین D، لبنیات، میوهجات و مغزها در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک قابل توجه بوده و با توجه به نقش این مواد مغذی در اختلالات متابولیسمی، انجام مشاورههای تغذیهای لازم جهت مصرف منابع غنی از منیزیم و کلسیم در این بیماران ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سندرم تخمدان پلی کیستیک، دریافت مواد مغذی،
عنوان انگلیسی
Assessment of nutrients intake in polycystic ovary syndrome women compared to healthy subjects
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Nutritional deficiencies and nutrient intake are determinants of the onset of polycystic ovary syndrome (PCOS). In spite of this, nutrients intake has not been much studied in these patients. Therefore, this study was carried out to assess nutrient intake and food consumption in PCOS subjects and compare it to healthy women. Methods: This case-control study was carried out on 60 women (30 PCOS patients and 30 healthy women) who were selected by simple randomized sampling method, after BMI unification in Tabriz Al-Zahra Hospital in 2009. Individuals' intake was assessed by using three 24 recall questionnaires and food frequency questionnaire. Data were analyzed by Nutrition III and SPSS 13 software using descriptive analysis and independent t test. Results: Mean of energy, carbohydrate, fat, protein, magnesium, calcium and vitamin D intake were higher in healthy subjects than patients (p< 0.05). Intake of sodium, zinc, chrome, folate, B12, simple sugars and dietary fiber were not different among two groups. Frequency of milk and dairy products, fruits and nuts consumption in patients were less than the control group (p< 0.05). Conclusion: Low intake of Calcium, Magnesium, vitamin D, dairy products, fruits and nuts is noticeable in PCOS women. Considering the effects of mentioned nutrients in metabolic disorders, it is necessary to give nutritional counseling for more intake of these nutrients in PCOS patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Polycystic ovary syndrome (PCOS), Nutrients Intake
نویسندگان مقاله
بهرام پورقاسم گرگری | bahram pourghassem gargari
associate professor of nutrition, nutrition research center, faculty of health amp; nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran.
دانشیارگروه تغذیه و بیوشیمی، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
شیوا هوجقانی | shiva houjeghani
m.sc of nutrition, faculty of health amp; nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
کارشناس ارشد گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
سلطانعلی محبوب | soltanali mahboob
professor of nutrition, faculty of health amp; nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran.
استاد گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
لعیا فرزدی | laya farzadi
associate professor of obstetrics amp; gynecology, faculty of medicine, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran.
دانشیار گروه زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
عبدالرسول صفاییان | abdolrasoul safaeian
m. sc of statistics amp; epidemiology, faculty of health amp; nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran.
مربی گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_5763.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات