این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۲۳-۳۰
عنوان فارسی
اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : پیشرفت غیرطبیعی زایمان شایعترین علت سزارین است . خوردن و آشامیدن طی زایمان یکـی از سیاسـتهـا جهت پیشگیری از زایمان سخت در زنان با حاملگی کمخطر است . امروزه اطلاعات علمی کمی در مورد اثـر خـوردن و آشامیدن بر پیشرفت زایمان و بهترین ماده غذایی طی زایمان موجود است . این مطالعه بـا هـدف تعیـین اثـر مصـرف کمخطر مراجعه کننده به بیمارستان امام سجاد (ع ) شهرستان شهریار در سال 1386 انجام شد . واجدین شرایط بطور تصادفی روش کار : این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی90 زن نخست زا با سن بارداری 42- 37 هفتـه و حـاملگی خوراکی شربت عسل خرما در طی زایمان، بر پیشرفت زایمان در زنان نخست زا انجام شده است. به سه گروه مورد ( دریافت کننده شربت عسلخرما ) ، شاهد1 ( دریافت کننده پلاسبو ) و شـاهد 2 ( مراقبـت معمـول ) تقسـیم شدند . از اتساع دهانه رحم 4 سانتی متـ ر تـا زایمـان ، گـروه شـربت عسـلخرمـا و پلاسـبو بـه ترتیـب شـربت عسـلخرمـا و پلاسبو ( ترکیبی از آب، سدیم ساخارین و غلظت دهنده سدیم سیامسی دریافت کردند و خوردن و آشامیدن گـروه مراقبـت معمول به ج ر عه های آب در حد رفع تشنگی محدود شد . اطلاعات به دست آمده شامل پیشرفت طبیعی زایمان و طول مدت زایمان پس از جمع آوری در سه گروه مورد مطالعه با اسـتفاده از آزمونهـای آنـالیز واریـانس یـکطرفـه، کروسـکال والـیس و مجذورکای تجزیه و تحلیل شد. یافته ها : میزان پیشرفت طبیعی زایمان در گروه شربت عسلخرما (96 /7 % ) بیشـتر از دو گـروه دیگـر شـامل گـروه پلاسـبو (66 /7 % ) و در گروه مراقبت معمول (60/0 % ) بود (p
کلیدواژههای فارسی مقاله
خوردن و آشامیدن، عسلخرما، پیشرفت زایمان، زایمان طولانی،
عنوان انگلیسی
The Effect of Oral Honey- Date Syrup Intake during Labor on Labor Progress of Nulliparous Women
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction:Poor progress of labor is the most common leading cause of cesarean section. Oral intake during labor is one of the strategies to prevent dystocia among low-risk nulliparous women. To date, little is known about the influence of oral intake on labor progress and the most appropriate foodstuff during labor. The purpose of this study was to determine the effect of oral honey date syrup during on labor progress in nulliparous women. Methods: In a double-blind randomized clinical trial, 90 low-risk nulliparous women aged 18-35, between 37-42 week gestation, singleton fetus, vertex presentation and spontaneous beginning of uterine contractions were enrolled at Sajad hospital in Shahriyar Tehran in 2007 .They were randomized to the intervention, placebo or usual care groups. At labor, after a cervical dilatation of 4 cm to delivery, women in the intervention and placebo groups received honey-date syrup and placebo; respectively. The women in the usual care group were restricted to small quantities of water as desired. Labor progress was compared among the groups using ANOVA, Kruskal Wallis and Chi-Square tests. Results: Normal labor progression rate was higher among honey-date group than two other groups (96.7% vs. 66.7% in placebo and 60.0% in usual care group p< 0.002). Labor duration was also shorter in the group taking honey date syrup than two other groups (351.0 minutes vs. 484.2 in placebo and 475.7 in usual care groups, p< 0.001). Conclusion: In our study oral honey-date syrup induced high rate of normal labor progress. It may be used during labor to prevent prolonged labors but more research is warranted to clarify these associations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
معصومه کردی | masoumeh kordi
lecturer, faculty of nursing amp; midwifery, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
مربی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
نسرین سالک نصیری | nasrin salek nasiri
m.sc. in midwifery, emam sajad hospital, shahriyar, tehran, iran.
کارشناس ارشد مامایی، بیمارست ان امام سجاد ع شهریار، تهران، ایران
محمد صفریان | mohammad safarian
assistant professor of biochemistry amp; nutrition, faculty of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
استادیار گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
حبیب اله اسماعیلی | habibollah esmaili
associate professor of biostatics, faculty of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
دانشیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
خدیجه شادجو | khadijeh shadjuo
gynecologist, emam sajad hospital, shahriyar, tehran, iran
متخصص زنان و زایمان، بیمارستان امام سجاد ع شهریار، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_5861.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات