این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش آب در کشاورزی، جلد ۳۲، شماره ۲، صفحات ۲۰۱-۲۱۵

عنوان فارسی تاثیر تنش شوری بر برخی از صفات بیوشیمیایی چهار رقم بادام
چکیده فارسی مقاله ترکیب پایه و پیوندک، خصوصیات بیوشیمیایی بادام را در شرایط شوری، تحت تاثیر قرار می­دهد. به­منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر تغییرات بیوشیمیایی تعدادی از ژنوتیپ­های بادام،آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو عامل ژنوتیپ در چهار سطح ('شکوفه'،'سهند' و ژنوتیپ'40-13' پیوند شده روی پایه GF677و پایه GF677بدون پیوند)و شوری آب آبیاری در پنج سطح (5/0، 5/2، 9/4، 3/7 و 8/9 دسی­زیمنس بر متر)، انجام شد. پس از اعمال تیمارهای آزمایشی، صفات بیوشیمیایی از قبیل فنل کل، ظرفیت آنتی اکسیدانتی، قندهای محلول و نامحلول، پرولین، پروتئین­های محلول کل، فعالیت آنزیم­های کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز، پراکسید هیدروژن، مالون دی­آلدئید و سایر آلدئیدها اندازه­گیری شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد، محتوای پراکسید هیدروژن، مالون دی­آلدئید و سایر آلدئیدها، با افزایش غلظت نمکتا سطح شوری 8/9دسی­زیمنس بر متر در ژنوتیپ­های مورد مطالعه، افزایش یافت. همچنین، محتوای فنل کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی، قندهای محلول، پرولین، پروتئین محلول کل، فعالیت آنزیم­های کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در ژنوتیپ­های مطالعه شده، ابتدا با زیاد شدن غلظت نمک، افزایش یافت و سپس با افزایش بیشتر سطح شوری، مقدار آن­ها کم شد. در مجموع، بیشترین محتوای پروتئین­های محلول کل، فعالیت آنزیم­های کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در سطح شوری 3/7 دسی­زیمنس بر متر و بیشترین محتوای فنل کل، ظرفیت آنتی­اکسیدانی، قندهای محلول و پرولین در سطح شوری8/9 دسی­زیمنس بر متر و کمترین محتوای پراکسید هیدروژن، مالون دی­آلدئید، سایر آلدئیدها و قندهای نامحلول در دو سطوح شوری 3/7 و 8/9 دسی­زیمنس بر متر در رقم 'شکوفه'، مشاهده شدند. در مجموع، از میان ژنوتیپ­های مورد مطالعه، ارقام 'شکوفه' و 'سهند' پیوند شده روی پایهGF677به ترتیب، به عنوان متحمل­ترین و حساس­ترین ارقام به شوری، تشخیص داده شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آب‌های شور، پایهGF677، رقم شکوفه، پرولین، فعایت آنزیمی،

عنوان انگلیسی Effect of Salinity Stress on Some Biochemical Characteristics Four Genotypes of Almond (Prunus dulcis)
چکیده انگلیسی مقاله Scion-rootstock combination and level of salinity affect on the biochemical characteristics of almond cultivars. To evaluate the effect of salinity stress on the biochemical reactions of almond cultivars and genotypes, a factorial experiment was carried out based on completely randomized design (CRD). Treatments included two factors: Factor A: genotypes in four levels ('Shokofeh','Sahand' cultivars, and '13-40' genotype budded on GF677 rootstock, and GF677 (without budding)), and Factor B: irrigation water salinity in five levels (0.5, 2.5, 4.9, 7.3 and 9.8 dS/m) .Total phenolic, antioxidant capacity, soluble carbohydrate, non-soluble carbohydrate, proline, total soluble proteins, hydrogen peroxide, malondialdehyde, other aldehydes, enzymes activity of catalase, ghayacol peroxidase and ascorbat peroxidase were measured at the end of the experiment. Results showed that, in all genotypes, with increasing salinity level (up to 9.8 dS/m) the content of hydrogen peroxide, malondialdehyde and other aldehydes was increased. Also, the content of total phenolics, antioxidant capacity, soluble carbohydrate, proline, total soluble proteins, enzymes activity of catalase, ghayacol peroxidase and ascorbat peroxidase were higher at  the lower salinity levels (2.5 and 4.9 ds/m), but their contents were reduced in higher salinity levels. Overall, the highest content of soluble proteins, enzymes activity of catalase, ghayacol peroxidase and ascorbat peroxidase were recorded at salinity level of 7.3 dS/m, and the highest content of total phenolics, antioxidant capacity, soluble carbohydrate and prolin at salinity level 9.8 dS/m were observed in 'Shokofeh' cultivar. Also, at salinity levels of 7.3 and 9.8 dS/m, the lowest content of hydrogen peroxide, malondialdehyde, other aldehydes, and total non-soluble carbohydrate were observed in 'Shokofeh' cultivar. Finally, 'Shokofeh' and 'Sahand' budded on GF677 rootstock were recognized as the most tolerant and sensitive cultivars to salinity, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی مومن پور |
استادیار مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران.

علی ایمانی |
دانشیار پژوهشکده میوه‌های معتدله و سردسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

داوود بخشی |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.


نشانی اینترنتی http://wra.areo.ir/article_116954_3ecd14543014988e493391a862d0455c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1318/article-1318-827069.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات