این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد
، جلد ۳۵، شماره ۲، صفحات ۱۲۳-۱۳۰
عنوان فارسی
بررسی اثر ضدباکتریال غلظتهای مختلف عصاره گیاه مورد بر برخی از باکتریهای حفره دهان در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: میکروارگانسیمها از جمله عوامل اصلی بیماریهای پریودنتال و پوسیدگی دندانی میباشند. در سالهای اخیر، استفاده از گیاهان داروئی به عنوان درمان کمکی در کنار حذف عوامل باکتریال به روش مکانیکی در نظر گرفته شده است. از این رو، هدف از انجام این مطالعه بررسی ضد باکتریال عصاره گیاه مورد بر روی باکتریهای شایع موجود در دهان بود. مواد و روشها: این مطالعه آزمایشگاهی بر روی 9 سوش باکتری انجام شد. هر سوش در محیطهای آگار خوندار و Mular Hintone کشت داده شد. دیسکهای کاغذی به قطر mm6 آغشته به عصاره گیاه مورد با 4 غلظت مختلف بر روی محیط کشت هر یک از باکتریها قرار داده شدند و بعد از 24 ساعت قطر هاله عدم رشد اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماری ANOVA و Tukey HSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که قطر هاله عدم رشد برای باکتریهای استرپتوکوکوس سالیواریس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس در غلظتهای مختلف عصاره گیاه مورد از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشت. بزرگترین قطر هاله عدم رشد برای استرپتوکوکوس سانگوئیس، استرپتوکوکوس موتانس و دیفتروئید، در غلظت 5/2% و برای لاکتوباسیل در غلظت 1% و برای استافیلوکوکوس آرئوس در غلظتهای 1% و 5/2% و برای سودوموناس آئروژنوزا در غلظت 5/2% مشاهده گردید و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط بهلاکتوباسیل در غلظت 5% بود. بیشترین حساسیت به عصاره گیاه مورد در غلظت 5/2% و کمترین حساسیت در غلظتهای 5/0% و 5% مشاهده شد. نتیجه گیری: عصاره مورد با غلظتهای مختلف دارای اثرات متفاوت برروی باکتریهای تحت مطالعه بود. بیشترین اثربخشی عصاره گیاه مورد بر باکتریهای سودوموناس آئروژینوزا در غلظت 5/2% با قطر هاله عدم رشد حدود 16 میلیمتر و همچنین کمترین اثربخشی عصاره گیاه مورد در غلظت 5% بر لاکتوباسیل با قطر هاله عدم رشد حدود 6 میلیمتر بوده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گیاه مورد، باکتریهای هوازی-بی هوازی، عصاره گیاهی،
عنوان انگلیسی
In Vitro Evaluation of Antibacterial Effect of Myrtus Extract with Different Concentrations on Some Oral Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Microorganisms are the main etiologic factors of periodontal diseases and dental caries. Recently, the use of herbal medications has been considered as an alternative method in elimination of oral microbial agents. Therefore, the aim of this study was to determine the antibacterial effects of Myrtus extract on some common oral bacteria. Materials & Methods: This experimental trial study was performed on nine strains of some oral bacteria. Each strain was cultured in blood agar and Muler-Hintone media. Paper disks 6mm in diameter containing different concentrations of Myrtus extract were placed on the selected media and then inhibition zone (IZ) was measured after 24 hours. Data analysis was carried out using ANOVA and Tukey HSD test. Results: The results of this study showed that, there were no statistically significant differences in IZ between S.Salivarius and S. epidermis in different Myrtus concentrations. The widest IZ was presented in concentration of 2.5% for S.Sanguis, S.Mutans and diphteroid and in concentration of 1% for lactobacillus and in concentration of 1% and 2.5% for S.aureus and finally, in concentration of 2.5% for P.aeruginosa. The narrowest IZ was presented in concentration of 5% for Lactobacillus. The highest sensitivity to Myrtus extract was observed in concentration of 2.5% and the lowest sensitivity in concentrations of 0.5% and 5%. Conclusion: Myrtus extract had different effects in different concentrations and on different bacteria in this study. The widest IZ (16 milimeter) was presented in concentration of 2.5% for P. aeruginosa and the narrowest IZ (6mm) was presented in concentration of 5% for Lactobacillus.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Myrtus, aerobic-anaerobic bacteria, Plant extract
نویسندگان مقاله
بهزاد هوشمند | behzad houshmand
associate profesoor, dept of periodontics, school of dentistry, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار گروه پریودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
حامد مرتضوی | hamed mortazavi
assistant profesoor, dept of oral medicine, school of dentistry, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
استادیار گروه بیماری های دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
یوسف علیخانی | yousef alikhani
assistance profesoor, dept of microbiology, school of medicine, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran
استادیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
حمیدرضا عبدالصمدی | hamidreza abdolsamadi
associate profesoor, dept of oral medicine, school of dentistry, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran
دانشیار گروه بیماری های دهان، فک و صورت ، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
فاطمه احمدی متمایل | fatemeh ahmadimotemayel
assistant profesoor, dept of oral medicine, school of dentistry, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran
استادیار گروه بیماری های دهان، فک و صورت، مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
رضا زارع محمودآبادی | reza zaremahmoudabadi
assistant profesoor, dept of oral amp; maxillofacial pathology, school of dentistry, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
استادیار گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmds.mums.ac.ir/article_970.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات