این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۳۹، شماره ۴، صفحات ۱۸۳-۱۸۸

عنوان فارسی اثر مصرف آب زرشک (بربریس ولگاریس) بر فشارخون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه: اغلب بیماران مبتلا به دیابت به پرفشاری خون بالا مبتلا می‌شوند. آب‌زرشک سرشار از پلی‌فنل ودارای خواص آنتی اکسیدانی است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مصرف آب‌زرشک بر فشارخون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی در 42 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2، در سال 92 در شهر بابل در دو گروه مداخله (21 نفر) و شاهد (21 نفر)، انجام شد. افراد تحت مداخله به مدت هشت هفته روزانه 200 میلی‌لیتر آب زرشک دریافت کردند و در گروه شاهد مداخله‌ای انجام نشد. پرسشنامه‌های اطلاعات عمومی و یادآمد غذایی سه روزه بیماران از طریق مصاحبه تکمیل شد. اندازه‌گیری‌های فشار خون و تن‌سنجی پیش و پس از مداخله انجام شد. کد IRCT201409031640N14. یافته‌ها: دو گروه از نظر جنس و سن تفاوت آماری معناداری نداشتند. میانگین نمایه توده بدن، مواد مغذی دریافتی و نوع داروهای مصرفی در طول مطالعه تغییری نداشت. اختلاف آماری معناداری بین میانگین فشارخون سیستولی (0001/0> p) و دیاستولی ( 3 درصد>p) پیش با پس از مداخله در گروه مصرف‌کننده آب‌زرشک مشاهده شد. در گروه مصرف کننده ی آب زرشک در مقایسه با گروه شاهد کاهش معناداری در فشار خون سیستولی (0001/0>p) و دیاستولی (003/0>p) مشاهده شد. نتیجه‌گیری: با توجه به مطالعه حاضر آب‌زرشک ممکن است اثار مفیدی بر فشار خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بربریس ولگاریس ، دیابت نوع 2، فشار خون

عنوان انگلیسی Effect of barberry juice consumption on blood pressure in patients with type 2 diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Diabetes causes hypertension in most diabetic patients. Hypertension accelerates cardiovascular disease, nephropathy, retinopathy and neuropathy in patients with type 2 diabetes. Barberry juice is known to have polyphenol and antioxidant. The purpose of this study was to determine the effect of barberry juice consumption on blood pressure in patients with type 2 diabetes. Materials and Methods: In a randomized clinical trial study, 42 diabetic patients (55.4±7.6) were randomly allocated to either barberry juice consumption (n=21) or the control group (n=21). Patients in the barberry juice group consumed 200 ml of barberry juice daily for eight weeks; no treatment was done on the control group. The questionnaires for general characteristics, and three–day 24h food recall were completed by interview. Blood pressure and anthropometric measurements were conducted at baseline and at the end of the study. Result: Two groups were equal in sex and age at baseline. The mean body mass index, nutrients and drug intake and physical activity of patients did not change during the study. In the barberry juice consumption group, the mean systolic blood pressure (p< 0.0001) and diastolic blood pressure (p< 0.03) were significantly decreased compared with baseline. The mean systolic blood pressure (p< 0.0001) and diastolic blood pressure (p< 0.003) were significantly different between the barberry and control groups after intervention. Conclusion: Considering this study barberry juice may improve hypertension in patients with type 2 diabetes..
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Barberry juice, Type 2 diabetes, Hypertension

نویسندگان مقاله فاطمه لزوی | fatemeh lazavi
babol university of medical sciences, tehran, iran
دانشگاه علوم پزشکی بابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بابل (Babol university of medical sciences)

پروین میرمیران | parvin mirmiran
nutriton and endocrine research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات تغذیه، پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

گلبن سهراب | golbon sohrab
department of clinical nutrition and dietetics, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه تغذیه ی بالینی و رژیم درمانی ، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

نرگس اشکوری | narges eshkevari
, diabetes association of iran-babol
انجمن دیابت ایران- بابل

مهدی هدایتی | mehdi hedayati
, crllular-molecular research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مر کز تحقیقات سلولی و مولکولی، پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

سمانه اکبرپور | samaneh samaneh akbarpour
prevention of metabolic disorders research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran,
مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماریهای متابولیک، پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2298-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده غدد درون‌ریز
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات