این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۳۸، شماره ۴، صفحات ۲۰۰-۲۰۶
عنوان فارسی
بررسی تاثیر عصارۀ برگ گیاه سنجد (Elaegnus angustifolia L.) بر پروفایل لیپیدمی موشهای صحرایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: هیپرلیپدمی از عوامل خطر اصلی در پیشرفت بیماریهای قلبی-عروقی میباشد. نظر به تاثیر احتمالی گیاه سنجد، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر برگ گیاه سنجد در رتهای سالم و تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب بر پروفایل لیپیدی که در سال 1393 و در آزمایشگاه دانشکده علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان انجام شد بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 30 سر موش صحرایی نر بالغ (150 گرم) به طور تصادفی در پنج گروه کنترل، درمان شده با لواستاتین (10 میلیگرم/کیلوگرم، خوراکی، به مدت یک هفته) و درمان شده با عصاره سنجد (300 میلیگرم/کیلوگرم، خوراکی، به مدت یک هفته) تقسیم شدند. تمامی حیوانات (به جز گروه کنترل) با جیره پر چرب (20 درصد روغن حیوانی) به مدت 5 هفته تغذیه شدند. پس از پایان آزمایشات و بعد از 12 ساعت ممانعت از تغذیه، از موشهای ناشتا خونگیری مستقیم از قلب انجام شد و مارکرهای لیپیدی پلاسما به وسیله روش الایزا تعیین شد. فاکتورهای مورد نظر بررسی و با نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری آنالیز واریانس مقایسه شدند و اختلاف بین دادهها با 05/0p< معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: جیره پر چرب به مدت 5 هفته موجب بالا رفتن معنیدار وزن و چربیهای خون در موش شد (01/0p<). عصاره برگ سنجد به طور معنیداری سطح تریگلیسیرید (7/4±5/57) و LDL (9/2±5/37) پلاسما را کاهش داده و موجب افزایش HDL (2/1±8/18) سرم موشهای چاق گردید (01/0p<)، اما تغییر محسوسی در کاهش کلسترول پلاسما از خود نشان نداد. نتیجهگیری: به نظر میرسد که مصرف برگ گیاه سنجد موجب بهبود پروفایل لیپیدی و وزنی در حیوانات چاق میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره سنجد، هیپولیپیدمی، کلسترول، موش صحرایی
عنوان انگلیسی
Effect of Elaegnus angustifolia L. leaf extract on lipidemic profile in male rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Hyperlipidemia is one of risk factor in cardiovascular diseases, with regard to possible effect of Elaegnus angustifolia this study aimed at evaluating the effect of E. angustifolia leaf extract on lipid profiles in normal and fed with hyperlipidemic diet rats which was conducted in 2014 in the laboratory of the Faculty of Science, Islamic Azad University of Hamedan. Materials and methods: 30 male rats (150 g) were divided in five groups control, treated with lovastatin (10 mg/kg, p.o, for one week) and treated with E. angustifolia extract (300 mg/kg, p.o, for one week) randomly. All groups (except control group) fed with hyperlipidemic diet (20% sheep oil) for 5 weeks. At the end of experiment and after 12 h fasting, the blood samples were collected from heart directly and plasma lipid concentrations were measured using the ELISA method. Data were analyzed by analysis of variance test using SPSS software and difference between data with p< 0.05 considered significant. Results: The data showed that the feeding animals with hypelipidemic diet was increased weight animals and was caused hyperlipidemia in serum (p< 0.01). E. angustifolia leaf extract significantly decrease plasma triglyceride (57.5±4.7) and LDL (37.5±2.9) and increase HDL (18.8±1.2) in obese rat (p< 0.01), but it did not show significant effect on decreasing serum cholesterol level. Conclusion: It seems that consumption of E. angustifolia leaf extract could have significant favorable effects on the lipid and weight profiles of obese rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ناصر میرازی | naser mirazi
department of biology, faculty of basic science, bu-ali sina university, hamedan, iran.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
عفت توانایی منش | effat tavanaeemanesh
department of biology, faculty of basic science, islamic azad university hamedan branch hamedan, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی همدان (Islamic azad university of hamadan)
عبدالکریم حسینی | abdolkarim hosseini
department of physiology, faculty of biological science, shahid beheshti university, tehran, iran
گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-850-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات