این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۳۸، شماره ۲، صفحات ۷۹-۸۵
عنوان فارسی
تاثیردریافت حبوبات در رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوه زندگی بر شاخص های التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
چکیده فارسی مقاله
چکیده سابقه و هدف: رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل و درمان دیابت و پیامد های ناشی ازاین بیماری دارد. حبوبات، از غذاهای فرآویژه، منبع غنی از مواد مغذی مانند ویتامین، املاح معدنی، فیبر، پلی فنول ها و سایر آنتیاکسیدانها است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر دریافت حبوبات در قالب رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوه زندگی (therapeutic lifestyle change, TLC) بر شاخصهای التهابی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو بود. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع، 24 فرد مبتلا به دیابت نوع دو در دامنه سنی 80-50 سال، به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده رژیم غذایی TLC (کنترل) یا رژیم غذایی TLC به همراه حبوبات ( جایگزینی 2 واحد حبوبات در سه روز هفته به جای واحد گوشت دریافتی در رژیم غذایی TLC) تقسیم شدند. طول هریک از رژیم های غذایی 8 هفته بود، که با یک دوره شستشوی 4 هفتهای از هم تفکیک شدند. در ابتدا و انتهای هر دو مرحله دریافت رژیم غذایی، نمونه خون ناشتای افراد گرفته و گلوکز ناشتای سرم و شاخصهای التهابی فاکتور نکروز کننده تومور آلفا و پروتئین واکنش دهنده C و اینترلوکین 6 (IL-6،CRP،TNF-α) اندازه گیری شد. یافتهها: در هر دو رژیم غذایی بعد از 8 هفته مداخله غلظت گلوکز ناشتای سرم، فاکتور نکروز کننده تومور آلفا، پروتئین واکنش دهنده C و اینترلوکین 6 در مقایسه با مقادیر پایه به طور معنیداری کاهش یافت (05/0 p<). در رژیم غذایی TLC به همراه حبوبات، شاخصهای التهابی CRP و TNF-α در مقایسه با رژیم غذایی TLC کاهش معنیداری یافت (05/0p<). نتیجهگیری: جایگزین کردن 2 واحد حبوبات به جای گوشت در سه روز هفته در رژیم غذایی TLC منجر به بهبود شاخصهای التهابی پروتئین واکنش دهنده C و فاکتور نکروز کننده آلفا میشود. واژگان کلیدی: دیابت نوع 2، حبوبات، گلوکز ناشتا، فاکتور نکروز کننده تومور آلفا، پروتئین واکنش دهنده C، اینترلوکین6، رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوه زندگی.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of legume intake in therapeutic lifestyle change diet on inflammatory markers in type 2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background: Diet as one of the most important lifestyle factors play an important role in the control and treatment of diabetes and related outcomes. Among dietary factors legumes as a functional food are rich source of nutrients such as vitamins, minerals, fiber, polyphenols and other antioxidants. The aim of this study was to determine the effect of legume intake in therapeutic lifestyle change (TLC) diet on inflammatory markers in type 2 diabetic patients. Materials and methods: In this randomized crossover trial, 24 subjects with type 2 diabetes in the age range of 50 to 80 years were selected. The subjects were randomly assigned to two groups receiving TLC (control) or the TLC diet with legumes (replacing meat with 2 servings of legumes in their TLC diet, three days a week). Period of each diet was 8 weeks with a 4 week wash out period. At the beginning and end of two dietary periods, fasting blood samples were taken to measure the fasting plasma glucose and inflammatory markers C-reactive protein and tumor necrosis factor-alpha and interleukin-6 (IL-6, CRP, TNF-α). Results: In both diets after 8 weeks intervention fasting plasma glucose, tumor necrosis factor-alpha, C-reactive protein and interleukin-6 significantly decreased compare with baseline values (p< 0.05). Compare with TLC diet, TLC diet with legume significantly decreased CRP and TNF-α (p< 0.05). Conclusion: Replacement of 2 servings of legumes instead of meat 3 days a week in the TLC diet resulted in improved inflammatory markers CRP and TNF-α. Keywords: Type 2 diabetes, Legumes, Fasting blood glucose, Inflammatory markers, Tumor necrosis factor-alpha, C-reactive protein, Interleukin-6, Therapeutic lifestyle change diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عارفه فلاح قهرودی | arefeh fallah ghohroudi
nutrition and endocrine research center, obesity research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences,tehran, iran
مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
سمیه حسین پور نیازی | somayeh hosseinpour niazi
nutrition and endocrine research center, obesity research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
پروین میرمیران | parvin mirmiran
department of nutrition and dietetics, faculty of nutrition sciences and food technology, national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انسیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
فریدون عزیزی | fereidoun azizi
endocrine research center, research institute for endocrine sciences, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran, nutrition and endocrine research center, obesity research center, research institute for endocrine sciences, shahid behesht
مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی,مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-709&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
غدد درونریز
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات