این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۳۷، شماره ۴، صفحات ۲۰۵-۲۱۰
عنوان فارسی
مقایسه خواص ضد باکتریایی اسانس چهار گونه گیاه دارویی مریم گلی Salvia L.))
چکیده فارسی مقاله
چکیده سابقه و هدف:با توجه به مقاومت روز افزون باکتریهای بیماریزا نسبت به آنتیبیوتیکها، پژوهشگران در پی یافتن داروهای جدید گیاهی به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی وآنتی بیوتیک هستند. هدف این تحقیق، بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره آبی چهار گونه از جنس دارویی مریم گلی برسویههای استاندارد باکتریایی اشریشیا کلی، شیگلا فلکسنری، کلبسیلا پنومونیو قارچی کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا بود. روشبررسی:تحقیق به روش تجربی و در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال انجام شد. پس از جمع آوری چهارگونه این جنس از رویشگاههای طبیعی، از روش تقطیر با آب به منظور اسانس گیری استفاده شد. سپس اسانس های حاصل، توسط دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. به منظور مطالعه خواص ضد باکتریایی گونهها، پس ازتهیه محیط کشت و سوسپانسیون باکتریایی از پنج گونه باکتری، تزریق با روش ایجاد چاهک انجام و قطر هاله مهار رشد سنجیده شد. یافتهها:بر اساس نتایج، سسکوییترپنها و منوترپنهایی مانند Occidental و Germacerne D عمده ترین ترکیبات اسانس بودند و بالاترین بازده اسانس از گونه S. aethiopis و پایینترین آن از گونه S. atropatana به دست آمد. همچنین مشخص گردید که اسانس نمونههای گیاهی مورد تحقیق بر روی همه باکتریهای مورد آزمایش در این پژوهش اثر ممانعت کننده داشت که به ترتیب بیشترین اثر مربوط به اسانس 5% بود. به طوری که اسانس 5% گونهS.aetiopis بر روی EscheIchia coli و گونه S. oligophylla بر روی Candida albicans و گونه S. macrosiphon برروی Klebsiella pneumonia بیشترین اثر مهارکنندگی را داشتند. نتیجهگیری:علی رغم تاثیر قابل توجه غلظت 5% اسانس گونههای این گیاه بر روی سویههای میکروبی مورد آزمایش، به نظر می-رسد باید مطالعات تکمیلی و گستردهتری به منظور معرفی این گیاهان به عنوان جایگزین داروهای ضد میکروبی انجام گیرد. واژگان کلیدی: نعناییان، ترکیبات شیمیایی اسانسدار، اثر ضد میکروبی، Salvia..
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparative study of antibacterial properties of four species of Salvia L. as a medicinal plant
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background: By increasing resistance of pathogenic bacteria to antibiotics, many attempts have been made by the researchers to find new compounds as a substitute for non-effective antibiotics. The aim of this research is a comparative study of antibacterial properties of four species on standard strains of Escherichiacoli, Shigellaflexneri, Klebsiella pneumonia, Candida and Candida albicans. Materials and methods: In vitro investigation was done in the research institute of Islamic Azad University, North Tehran Branch. After collecting the species from natural habits, the essential oil composition isolated by hydro-distillation and analyzed by capillary GC and GC/MS. Also, the antibacterial activity of each extract was tested on five bacteria species using MIC method. Results: Based on our results, the chemical composition in the taxa varied with regard to predominance of sesquiterpene and monoterpene such as occidental and germacerne D, respectively. The most percentage of the total components is given to S. aethiopis and the minimum to S. atropatana. All species have inhibitory effect on bacterial species especially in 5% concentration. S. aethiopis has antibacterial effect on Escherichia coli. Moreover, S. oligophylla has inhibitory effect on Candida albicans and S. macrosiphon has antibacterial effect on Klebsiella pneumonia. Conclusion: Since some of the concentrations of extracts especially in 5% showed significant antibacterial activity on given bacteria. Therefore, it provides more information regarding probable substitution of that for current antibiotics. Keywords: Lamiaceae, Essential oil composition, Antibacterial effect, Salvia.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فهیمه سلیم پور | fahimeh salimpour
department of biology, basic science faculty, islamic azad university, north tehran branch, tehran, iran
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال (Islamic azad university of tehran north)
علی مازوجی | ali mazooji
department of biology, basic science faculty, islamic azad university, roudehen branch, roudehen, iran
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی رودهن (Islamic azad university of roodehen)
سیده فلور مظهر | flore mazhar
islamic azad university, north tehran branch, tehran, iran
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال (Islamic azad university of tehran north)
گیتی برزین | giti barzin
department of biology, basic science faculty, islamic azad university, islamshahr branch, islamshahr, iran
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر (Islamic azad university of islamshahr)
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-687&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات