این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۳۶، شماره ۱، صفحات ۴۳-۴۸

عنوان فارسی بررسی شیوع سروتیپ‌های سالمونلا تیفی موریوم، تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید
چکیده فارسی مقاله چکیده سابقه و هدف: بیماری‌های ناشی از مواد غذایی یکی از مهم‌ترین مشکلات دنیای امروزی بوده و به دلیل مصرف آب یا غذاهای آلوده در انسان بروز می‌نمایند. با توجه با اینکه در حال حاضر گونه‌های سالمونلا رایج‌ترین نوع مسمومیت غذایی می‌باشند. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع سروتیپ‌های سالمونلا در مواد غذایی به روش Multiplex PCR می‌باشد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی بر روی 170 نمونه مواد غذایی اعم از گوشت گاو، گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و سس مایونز انجام شد و پس از جمع‌آوری نمونه‌های مورد نظر، مراحل تشخیص برای باکتری و روش PCR انجام شد. با استفاده از آزمون های کای دو و فیشر نمونه ها مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. یافته‌ها: شیوع آلودگی باکتریال در 7/24 درصد نمونه‌های مواد غذایی وجود داشت. با توجه به این شیوع در نمونه‌های مورد بررسی، میزان واقعی آن با اطمینان 95% از حداقل 2/18 درصد تا 2/31 درصد برآورد می‌گردد. آلودگی گوشت گاو به سالمونلا، 8/8 درصد برآورد شد. از کل نمونه‌های مواد غذایی، 7/1% آلودگی به باکتری سالمونلا مشاهده شد که 1/1% آن مربوط به سالمونلا تیفی‌موریوم و 59/.% مربوط به سالمونلا اینتریتیدیس از گوشت گاو بود. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که آلودگی سالمونلا در مواد غذایی بالا بوده و باید توجه بیشتری گردد. روش‌های تشخیصی مولکولی مانند Multiplex PCR احتمالأدر کنار کشت و سایر روش‌های باکتری‌شناسی می‌تواند در تایید تشخیص کمک کننده باشد. واژگان کلیدی: مواد غذایی، گونه‌های سالمونلا، Multiplex PCR.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله واژگان کلیدی، مواد غذایی، گونه‌های سالمونلا، Multiplex PCR.

عنوان انگلیسی Prevalence of Salmonella enteritidis, typhi and typhimurium from food products in Mofid hospital
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background: Food-borne illnesses are one of the main problems due to contaminated food or water that can occur in humans. Since salmonella species is one of the most common causes of food poisoning, the purpose of this study was to define the prevalence of serotypes of Salmonella species, in foods by multiplex PCR. Methods: This Cross-Sectional study was done on 170 samples of food products viz. healthy milk, beef, poultry and salad dressings. After collecting the samples, identification procedures for bacteria were performed by the PCR method. Results: Bacterial contamination was found in 24.7% of sample 8.8% of beef samples were contaminated with Salmonella. On the whole, from all tested food samples, 1.7% were contaminated with Salmonella: 1.1% with typhimurium and 0.59% with Salmonella enteritidis. Conclusion: It seems Salmonella contamination in meat is high. Multiplex PCR may be helpful in diagnostic confirmation. Keywords: Food products, Salmonella Spp, Multiplex PCR.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Food products, Salmonella Spp, Multiplex PCR.

نویسندگان مقاله شیما نصرتی | shima nosrat
department of microbiology, faculty of sciences, islamic azad university, karaj branch, karaj, iran
گروه میکروب شناسی، واحد کرج، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

آذر سبکبار | azar sabokbar
department of microbiology, faculty of sciences, islamic azad university, karaj branch, karaj, iran
گروه میکروب شناسی، واحد کرج، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

مهروز دزفولیان | mehrooz dezfoolian
department of microbiology, faculty of sciences, islamic azad university, karaj branch, karaj, iran
گروه میکروب شناسی، واحد کرج، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

بهمن تبرایی | bahman tabarraie
member of scientific board, pasteur institute of iran, tehran, iran
عضو هیئت علمی انستیتوپاستور ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو پاستور ایران (Pasteur institute of iran)

فاطمه فلاح | fatemeh fallah
department of clinical microbiology, research center of pediatric infectious diseases, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه میکروب شناسی بالینی، مرکز تحقیقات عفونی اطفال، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-594&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب‌شناسی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات