این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۲۰۵-۲۱۲

عنوان فارسی اثر توام چربیهای اشباع و کلسترول دریافتی بر لیپیدهای سرم در ساکنین
چکیده فارسی مقاله بین ترکیب اسید چرب اشباع و کلسترول رژیم غذائی از نظر پاسخ لیپوپروتئینی (Interaction) سابقه و هدف : اثرات برهمکنشی پلاسما کمتر شناخته شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر توأم اسیدهای چرب اشباع و کلسترول دریافتی بر لیپیدهای سرم در جامعه شهری تهران صورت گرفت. روش بررسی : در این مطالعه ، 443 فرد بزرگتر از 18 سال ( 171 مرد و 272 زن) ساکن شهر تهران شرکت داشتند. دریافتهای غذائی معمول فرد، با استفاده از پرسشنامههای 24 ساعت یادآمد خوراک برای 2 روز ارزیابی شد. افراد مورد مطالعه برحسب دریافت چربی اشباع و کلسترول (هر یک با دو سطح طبیعی و بالا) در 4 گروه ردهبندی شدند. ضریب همبستگی پیرسون بین متغیرهای وابسته و متغیرهای مستقل (دریافت انرژی، کربوهیدرات، فیبر، چربی کل، ( HDL کلسترول ، LDL (کلسترول تام، تریگلیسرید، کلسترول به عنوان متغیرهای مداخلهگر تعیین ( BMI) چربی اشباع، کلسترول) بدست آمد. بر اساس این ضرایب، سن، جنس و نمایه توده بدن شدند. جهت بررسی اثر اصلی چربی اشباع و کلسترول دریافتی و نیز اثر متقابل این دو متغیر بر لیپیدهای سرم از آنالیز واریانس دوطرفه استفاده شد. یافتهها : میانگین انرژی و چربی دریافتی در افرادیکه چربی اشباع و کلسترول دریافتی آنها طبیعی بود، کاهش معنیداری نسبت به سرم در HDL میانگین کلسترول کل و کلسترول . (P< 0/ افرادیکه چربی اشباع و کلسترول دریافتی بالا داشتند، نشان داد ( 01 افرادیکه چربی اشباع دریافتی آنها طبیعی بود کمتر از افرادی بود که چربی اشباع دریافتی بالا داشتند. پس از تعدیل نسبت به عوامل سرم درافرادی که کلسترول دریافتی طبیعی داشتند، کمتر از افرادی بود که کلسترول دریافتی آنها بالا بود. HDL مداخله گر ، میانگین LDL نتیجهگیری : به نظر میرسد که چربی اشباع و کلسترول دریافتی و اثر متقابل آنها بر تریگلیسرید، کلسترول کل و کلسترول پلاسما مؤثر میباشد. HDL پلاسما مؤثر نبوده و تنها میزان کلسترول دریافتی بر کلسترول
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چربی اشباع، کلسترول، اثر توأم، لیپیدهای سرم، تهران.

عنوان انگلیسی Combined effect of saturated fat and cholesterol intake on serum lipids of urban Tehranians: Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS)
چکیده انگلیسی مقاله Background: Despite many studies on the effect of saturated fat and cholesterol intake on serum lipids, data on the combined effect of these two dietary components on serum lipoprotein response is very limited. Materials and methods: In this study, a representative sample of 443 subjects, aged 18 years and over, were included. Dietary intake was assessed by means of two 24–hour dietary recall questionnaires. Height and weight were measured and BMI was calculated. Total cholesterol, triglycerides and high density lipoprotein cholesterol levels were measured and serum cholesterol was calculated. Cholesterol intake ≥300 mg/day was defined as high cholesterol intake, and saturated fat intake ≥7% of total energy was defined as high saturated fat intake. Individuals were categorized into 4 groups, based on cholesterol and saturated fat intake each of these was assessed for 2 levels of serum lipids, normal and high. Pearson's correlation coefficient was used to detect confounding variables. Two-Way ANOVA was used to determine both the main effect of each of the two factors on lipids and their combined effect as well. Results: Mean age of subjects was 40.1± 14.6 y. The main effect of cholesterol and saturated fat intake on energy intake was significant. Subjects in whom cholesterol and saturated fat intake was normal had significantly less energy and fat intake than those who had high cholesterol and saturated fat intake (p< 0.01). Saturated fat intake was seen to have a significant main effect on serum total and HDL cholesterol levels. Subjects who had a normal saturated fat intake, had significantly less serum total and HDL cholesterol than those who had high saturated fat intake (p< 0.01 and p< 0.05, respectively). Adjusted for age, sex and BMI, the main effect of cholesterol intake on HDL cholesterol was significant (p=0.05). Mean serum HDL was lower in subjects who had normal cholesterol intake than in subjects who had high cholesterol intake. Conclusion: The present study shows that cholesterol and saturated fat intake had no combined effect on serum LDL cholesterol level, whereas cholesterol intake per se did affect serum HDL cholesterol level.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریدون عزیزی | azizi f
endocrine research center, shahid beheshti medical university
مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)

عذرا رمضانخانی | ramezankhani o
endocrine research center, shahid beheshti medical university
مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)

پروین میرمیران | mirmiran p
endocrine research center, shahid beheshti medical university
مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)

مریم عطایی | ataee m
endocrine research center, shahid beheshti medical university
مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-361&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده غدد درون‌ریز
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات