این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۴، شماره ۳، صفحات ۳۹۱-۴۰۰

عنوان فارسی اثر ضد لیستریایی عصاره اتانولی و آبی گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba DC.) در محیط کشت و شیر
چکیده فارسی مقاله لیستریا مونوسیتوژنز به‌عنوان یکی از باکتری‌های منتقله از مواد غذایی به‌ویژه محصولات لبنی شناخته می‌شود. تقاضا برای جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی با ترکیب‌های طبیعی افزایش یافته است. این مطالعه به‌منظور بررسی تأثیر عصاره اتانولی و آبی گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba DC.) روی باکتری لیستریا مونوسیتوژنز به روش تهیه رقّت لوله‌ای در محیط کشت مایع و شیر، طراحی و اجرا شد. برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) از روش استاندارد میکرودایلوش (Microdilution) استفاده شد و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) با استفاده از کشت روی محیط جامد تعیین شد. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره‌های آبی و اتانولی به‌ترتیب 50 و mg/ml70 و حداقل غلظت باکتری‌کشی برای این عصاره‌ها به‌ترتیب 70 و mg/ml100 بدست آمد. براساس نتایج بدست آمده، هر دو عصاره آبی و اتانولی اثر ضد لیستریایی قابل قبولی در شیر از خود نشان دادند، به‌نحوی که جمعیت باکتریایی در گروه کنترل نسبت به تیمارهای حاوی این عصاره‌ها، در دمای 4 درجه سانتی‌گراد پس از گذشت 72 ساعت، اختلاف معنی‌داری نشان دادند (0.05>P). همین نتایج در دمای 25 درجه سانتی‌گراد نیز بدست آمد که پس از گذشت 24 ساعت، بین گروه کنترل و تیمارهای حاوی عصاره (اتانولی و آبی) اختلاف معنی‌داری مشاهده شد (0.05>P). نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آبی گیاه خوشاریزه، اثر ضد لیستریایی قوی‌تری نسبت به عصاره اتانولی داشت. همچنین مشخص گردید که تأثیر ضد لیستریایی عصاره آبی این گیاه در دمای 4 درجه نسبت به دمای 25 درجه بیشتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیستریا مونوسیتوژنز، عصاره، خوشاریزه (Echinophora platyloba DC.)، شیر،

عنوان انگلیسی Anti listeria effects of Echinophora platyloba DC. extracts in broth medium and milk
چکیده انگلیسی مقاله Listeria monocytogenes is known as one of the bacteria transmitted by food, especially dairy products. Recently, the demand for replacing chemical preservatives with natural compounds has increased. The aim of this study was to investigate the antibacterial effects of Echinophora platyloba DC. extracts on Listeria monocytogenes in broth medium and milk. The standard method of microdilution was used to determine the minimum inhibitory concentration and the minimum bactericidal concentration of aqueous and ethanol extracts of Echinophora platyloba on tested bacteria. The results showed that the minimum inhibitory concentrations of aqueous and ethanol extracts, were 50 and 70 mg/ml respectively and the minimum bactericidal concentrations for these extracts, were 70 and 100 mg/ml respectively. Based on the results, both aqueous and ethanol extracts showed acceptable anti listeria effects at 4ºC and 25ºC in milk compared to the control group (P< 0.05). At the same concentrations, the aqueous extract showed a stronger effect on the Listeria monocytogenes as compared with ethanol extract. Also, the results revealed that the antimicrobial effect of the aqueous extract was greater at 4ºC than that of 25ºC in the same concentration (P< 0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجتبی بنیادیان |
دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

تارا روزخوش |
کارشناس ارشد، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

حمداله مشتاقی |
دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_116995_70d897a4f506ff73962f26ec6bf8432e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-840632.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات