این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۲۶، شماره ۱، صفحات ۶۵-۶۹

عنوان فارسی شیوع انتروباکتریاسه های تولید کننده انتروتوکسین مقاوم به حرارت در مواد غذائی ارسالی به آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذائی مرکز تحقیقاتی و آموزشی علوم آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف : اسهال یکی از علل مهم مرگ و میر کودکان در کشورهای جهان سوم می باشد. طبق آمار منتشره از طرف سازمان بهداشت جهانی (WHO) سالانه حدود 12 میلیون کودک در سراسر جهان بر اثر ابتلاء به بیماریهای مختلف جان خود را از دست می دهند که سهم بیماری اسهال ، 5 میلیون نفر در سال می باشد.باکتری‌ها با مکانیسم های مختلفی در ایجاد اسهال نقش دارند. یکی از مهمترین مکانیس‌ها تولید انتروتوکسین از جمله انتروتوکسین مقاوم به حرارت می باشد . روشهای ارزیابی انتروتوکسین مقاوم به حرارت شامل تکنیک های سریع ، ELISA، Gene probe و روش بیولوژیک استفاده از نوزاد موش (Suckling Mouse Assay (SMA می باشد.با توجه به نقش مواد غذایی آلوده در ایجاد بیماری اسهال بررسی شیوع انتروباکتریاسه های تولید کننده انتروتوکسین مقاوم به حرارت از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. مواد و روشها : در این مطالعه مقطعی، 1081 مورد مادۀ غذایی از نظر وجود باکتری های خانواده انتروباکتریاسه مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته ها:از1081 مورد ماده غذایی تحت آزمایش، 265 مورد (5/24%) آلوده به میکروبهای خانواده انترباکتریاسه بودند. 203 مورد از انتروباکتریاسه هایی که قادر به تولید انتروتوکسین بودند (اشریشیاکلی 102 مورد، انتروباکتر 44 مورد، کلبسیلا 30 مورد و سیتروباکتر فروندی 27 مورد) از نظر تولید انترتوکسین مقاوم به حرارت با روش SMA مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعه نشان داد که در 7% از باکتری های ذکر شده، انتروتوکسین مقاوم به حرارت وجود داشت. نتیجه گیری و توصیه‌ها : با توجه به شیوع 7% اتروتوکسینوژنهای باکتریهای روده ای، لزوم تظارت بهداشتی دقیق تر بر محصولات غذایی توصیه می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نور امیر مظفری | mozafari n a
گروه میکروبشناسی و ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

هما فروهش تهرانی | foroohesh tehrani h


علیرضا سالک مقدم | alireza salek moghadam


محمد روستایی | mohammad roostaei


بهرام روادگر | bahram ravadgar


منیژه قاسمی | manijeh ghasemi



نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-207&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده عمومی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات