این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۳، شماره ۱، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی مطالعه آسیب شناسی تجربی یرسینیا راکری در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: بیماری یرسینیوزیس با عامل یرسینیا راکری یکی از بیماری‌های مهم باکتریایی صنعت آبزی پروری بویژه آزاد ماهیان بوده و در بین آزاد ماهیان گونه قزل آلا از حساس ترین گونه‌ها محسوب می‌شود. هدف: این مطالعه بمنظور ارزیابی تجربی بیماریزایی یرسینیا راکری در قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام شد. روش کار: گروه‌های 10 تایی ماهیان در دو تکرار با وزن 100-120گرمی مورد تزریق میزان ml 1/0  از غلظت Cells/ml  108 از سویه‌های باکتریایی به روش داخل صفاقی قرار گرفته و به مدت 20 روز نگهداری شدند. پس از ثبت تلفات روزانه و علائم بالینی، حاد ترین سویه انتخاب و به منظور تعیین LD50 تیمارهای روش تزریقی و حمام  شامل رقت‌های متوالی 310تا 1010 از سوسپانسیون باکتریایی مذکور طراحی گردید. همزمان با ثبت تلفات نسبت به تهیه بافت اقدام و ضایعات میکروسکوپیک مطالعه شد. نتایج: نتایج حاصله ازعلائم بالینی و رفتاری شامل بی اشتهایی و بیحالی، شنای چرخشی و نزدیک به سطح، تیرگی پوست، اگزوفتالمی، پرخونی و خونریزی‌های سرسوزنی در نقاط مختلف بدن، پرولاپس مخرج، بزرگ شدن کبد و طحال بود. در مطالعات آسیب شناسی پرخونی عروق و سینوزوئیدهای کبدی، نکروز و واکوئله شدن هپاتوسیت‌ها، افزایش مراکز ملانوماکروفاژ کلیه، اتساع فضای بومن در گلومرول‌ها، دژنراسیون و نکروز انعقادی لوله‌های ادراری، نکروز شدید و کنده شدن پرزهای روده،‌هایپرپلازی سلول‌های اپیتلیوم لاملاهای ثانویه و چماقی شدن آن‌ها ، نکروز سلولی طحال، هیپرپلازی سلول‌های جامی و افزایش ضخامت لایه اپیدرم زبان از جمله علایم قابل مشاهده بودند. میزان LD50 در روش تزریق داخل صفاقی پس از 48 ساعت در غلظت  106× 1.2 سلول به ازای هر ماهی بدست آمد. در روش حمام نیز میزان LD50 پس از 96 ساعت در غلظت  Cells/mL 108× 5 محاسبه شد. نتیجه‌گیری نهایی: نتایج بدست آمده حاکی از تنوع حدت در سویه‌های بومی است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله یرسینیوزیس، آسیب شناسی تجربی، قزل آلای رنگین کمان،

عنوان انگلیسی Pathogenicity of Yersinia Ruckeri in Rainbow Trout (Oncorhynchus Mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Yersiniosis or enteric redmouth disease (ERM), caused by Yersinia ruckeri, is a serious bacterial disease in the farmed salmonids that causes economic problems in this industry. OBJECTIVES: This study was aimed to assess the experimental pathogenicity of Yersinia ruckeri in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). METHODS: Two hundred Rainbow trout weighting 100-120 g, challenged with different strain of Yersinia ruckeri were obtained from affected trout farms using intra peritoneal injection route at a concentration of 108 cells/ml (0.1 mL per fish) to evaluate the virulence of these isolates. Each treatment group included 10 fish in two replicates and control fish received 0.1 mL sterile normal saline (0.9% NaCl). Following the intra peritoneal challenge, macroscopic and microscopic findings were determined. The most virulent strain was then used to determine the lethal concentration (LD50) using both intra peritoneal and bath method at dilutions of 103-1010 cells/mL. RESULTS: Macroscopically, anorexia, lethargy, circular swimming near the surface, blackening of skin, exophthalmia, hyperemia and hemorrhage in different parts of body, anal prolapse, enlarged liver and spleen were observed. Microscopically, hyperemia of hepatic sinusoids and vessels, necrosis and vacuolization of hepatocytes, increase in the abundance of macrophage centers in kidney, dilatation of Bowman's space, degeneration and necrosis of kidney tubules, severe necrosis and detachment of intestinal villi, hyperplasia and clubbing of epithelial cells of secondary lamellae, spleen cell necrosis, goblet cell hyperplasia and thickening of epidermis layer in the tongue mucosa were observed.  The LD50 of intra peritoneal injection was calculated 1.2×106cells per fish 48 h post challenge. In bath route, LD50 was obtained 5×108 Cells/ml after 96 h. CONCLUSIONS: The results obtained from this study show virulence diversity of native strains.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Oncorhynchus mykiss, Yersinia ruckeri, pathogenicity

نویسندگان مقاله علی طاهری میرقائد |
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهدی سلطانی |
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

شفیق شفیعی |
گروه بهداشت وکنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهر کرد، ایران

سید سعید میرزرگر |
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

سارا شکر پور |
گروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_67400_3d4409e4a315425fd03512d0c99935cf.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-844697.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات