این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۳۲، شماره ۲، صفحات ۱۷۷-۱۸۷
عنوان فارسی
تأثیر مدیریت مصرف کود و آب بر عملکرد و کیفیت خرمای مجول
چکیده فارسی مقاله
با توجه به گستردگی نخلستانها در استانهای گرم جنوب کشور، پائین بودن میزان بارندگی و تبخیر و تعرق زیاد، اجرای سیستمهای جدید آبیاری تحت فشار در نخیلات کشور و امکان بهکارگیری روش نوین کودآبیاری ضروری بهنظر میرسد. این آزمایش در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی به صورت کرتهای یک بار خرد شده با سه سطح آبیاری 100، 80 و 60 درصد تبخیر تجمعی از تشتک کلاس A در کرتهای اصلی و سه تیمار کودی شامل عدم مصرف کود، مصرف خاکی کود (چالکود) و کودآبیاری در کرتهای فرعی با 3 تکرار به مدت دو سال اجرا گردید. نتایج نشان داد که تغذیه نخل خرما (روش چالکود و یا کودآبیاری)، عملکرد نخل خرما به طور میانگین به میزان 18 درصد افزایش داد. همچنین باعث افزایش وزن تر ، طول، حجم و گوشت میوه به ترتیب به میزان 4، 4، 7 و 4/4 درصد و افزایش وزن هسته و نسبت وزن گوشت میوه به هسته به ترتیب به میزان 5 و 5/4 درصد گردید. همچنین افزایش مقدار آبیاری مصرفی، باعث افزایش عملکرد و بهبود خصوصیات کمی میوه خرما شد، ولی اثر آن معنی دار نبود. بر اساس نتایج این تحقیق، تغدیه مناسب نخل خرما به روش چالکود یا کودآبیاری همراه با اعمال سطح آبیاری معادل 60 درصد تبخیر تجمعی از تشتک کلاس A، بدون کاهش معنیدار عملکردو با افزایش بهبود خصوصیات کمی میوه خرما، باعث صرفه جویی 40 درصدی در مصرف آب گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آبیاری، روشهای کوددهی، نخل خرما،
عنوان انگلیسی
Effect of Nutrition and Water Use Management on Yield and Quality of Medjool Date Fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Considering the widespread presence of the date palm groves in the southern provinces of the country, low rainfall, and high evapotranspiration necessitate the need for the pressurized irrigation systems in date palm grove and application of modern fertigation method. This experiment was conducted in a split plot based on randomized complete block design with three levels of irrigationincluding 60%, 80%, and 100 % of cumulative evaporation from class A pan in the main plots, and three levels of nutrition (without fertilizer use (control), localized placement (Chalkood), and fertigation) in the sub-plots, with 3 replications. The results showed that the nutrition of date palm (Chalkood or fertigation method) increased the yield of date palm by an average of 18%. Also, fresh weight, length, and volume of date fruit and weight of pulp increased by, respectively, 4%, 4%, 7%, while and 4.4%, the weight of stone and ratio of weight of pulp to stone increased by, respectively, 5% and 4.5%. Also, increasing the amount of irrigation water increased the yield and the quantitative characteristics of the date fruit, but its effect was not significant. According to the results of this study, proper date palm nutrition by Chalkood or fertigation method along with net irrigation level of 60% cumulative evaporation from class A pan, saved 40% in water use, without significantly reducing the yield.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Irrigation, Fertilization method, Date palm
نویسندگان مقاله
حجت دیالمی |
مربی پژوهشی، پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
عبدالامیر رهنما |
دانشیار پژوهشی، پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
اسماعیل راهخدایی |
مربی پژوهشی، پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
نشانی اینترنتی
http://srjournal.areo.ir/article_117040_7953eba5c82b3e7c57191ef6aef56841.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-857308.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات