این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۰، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
اثر متقابل اسانس به لیمو و نانو امولسیون کیتوسان بر فعالیت های آنزیمی، محتوای آنتی اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی میوه تمشک (Rubus ulmifolius sub sp. sanctus)
چکیده فارسی مقاله
تمشک به دلیل لطافت زیاد و داشتن آب بالا مستعد آلودگی به عوامل قارچی بوده و از عمر قفسهای کوتاهی برخوردار است. در پژوهش حاضر، کارایی نانو امولسیون کیتوسان و اسانس به لیمو به عنوان پوششهای خوراکی جهت افزایش عمر قفسهای تمشک مورد بررسی قرار گرفت. میوههای تمشک، با اسانس به لیمو در غلظتهای 0، 250، 500 و 750 میکرولیتر بر لیتر تیمار شد و سپس با نانو امولسیون کیتوسان در غلظتهای 0، 2500 و 5000 میلیگرم بر لیتر مورد تیمار قرارگرفته و به سردخانهای با دمای 2±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85-95 درصد انتقال یافتند. محتوای فنل و فلاونوئید کل، آنتوسیانین، فعالیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای PAL و گایاکول پراکسیداز میوهها هر سه روز یکبار مورد ارزیابی قرار گرفتند. میوههای تیمار شده از فعالیت آنزیم PAL و محتوای آنتوسیانین بیشتری برخوردار بودند. بیشترین فعالیت آنزیم PAL (55/136 نانو مول وزن تر بر دقیقه) در تیمار 500 میکرولیتر بر لیتر اسانس و 2500 میلیگرم بر لیتر نانو امولسیون کیتوسان و بیشترین میزان آنتوسیانین (22/129 میلیگرم سیانیدین 3-گلوکوزید در 1 میلیلیتر عصاره) در تیمار 750 میکرولیتر بر لیتر اسانس و 5000 میلیگرم بر لیتر نانو امولسیون کیتوسان در روز نهم مشاهده شد. همچنین بیشترین محتوای فنل کل (53/57 میلیگرم گالیکاسید در 1 میلیلیتر عصاره) در نمونههای مربوط به شاهد در روز نهم مشاهده شد. پوشش دهی تمشک با اسانس بهلیمو و نانو امولسیون کیتوسان میتواند به عنوان روشی سالم، میزان ترکیبات بیوشیمیایی از جمله فنل و آنتوسیانین و فعالیت آنزیمهای دخیل در بیوسنتز ترکیبات فنولیک مانند PAL را افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تمشک،فعالیت آنتیاکسیدانی،ترکیبات فنلی،فلاونوئید،آنزیم PAL،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابوالفضل علیرضالو |
عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی/دانشگاه ارومیه
شیرین رحمن زاده ایشکه |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
محمدرضا اصغری |
استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
حبیب شیرزاد |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-39633-128&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات