این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۰، صفحات ۱۱۱-۱۲۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر سالیکورنیا اوروپایا (Salicornia europaea L) به عنوان جایگزین نمک طعام بر برخی خواص کیفی و حسی دوغ
چکیده فارسی مقاله
سالیکورنیا گیاهی نمک دوست بوده که غنی از فیبرهای رژیمی و ترکیبات زیست فعال میباشد. این گیاه دارای طعم نمکی قوی بوده و میتواند به عنوان جایگزین نمک حتی در سفره هم استفاده شود. از آنجاییکه مصرف نمک زیاد موجب افزایش فشار خون و اختلالات عروقی میشود، به همین دلیل در این پژوهش تاثیر سالیکورنیا به عنوان جایگزین نمک در دوغ، بر برخی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی دوغ مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل مقدار سالیکورنیا: نمک در 5 سطح (0: 8/0، 4/0: 4/0 ، 8/0:0، 1: 0 و 5/1: 0 درصد) بود. نتایج تجزیه آماری دادهها نشان داد که افزایش پودر سالیکورنیا موجب افزایش معنیدار اسیدیته، ماده خشک، خاکستر و نمک دوغ و کاهش pH و رطوبت شد (P>0.05). بطوریکه نمونه حاوی 5/1 درصد سالیکورنیا دارای بیشترین مقدار ماده خشک و کمترین مقدار رطوبت بودند. اما با کاهش مقدار نمک، خاکستر و نمک کاهش پیدا کرد (P>0.05). در نمونههای قاقد نمک، با افزایش پودر سالیکورنیا درصد خاکستر و نمک افزایش پیدا کرد. بر اساس نتایج آزمایشات میکروبی، با افزایش مقدار سالیکورنیا تا 1 درصد تعداد مخمرها بطور معنیداری افزایش و سپس با افزایش بیشتر سالیکورنیا تا 5/1 درصد کاهش پیدا کرد (P>0.05). نتایج ارزیابی حسی نمونهها نیز نشان داد که با کاهش مقدار نمک و افزایش سالیکورنیا امتیاز ارزیابی حسی بطور معنی داری کاهش یافت (P>0.05). با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق ابتدا استفاده از 4/0 درصد نمک همراه با 4/0 درصد سالیکورنیا و سپس استفاده از 8/0 درصد سالیکورنیا بدون نمک در تهیه دوغ پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دوغ،سالیکورنیا،جایگزین نمک،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شهین زمردی | Shahin Zomorodi
Department of Engineering, Agricultural Research Center, West Azarbijan
بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
روژان شیخ قاسمی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-39633-191&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-859052.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات