این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تحقیقات آفات گیاهی
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۲۵-۳۹
عنوان فارسی
تاثیر افزودن پروتئین های کازئین و زئین به رژیم غذایی بر برخی از شاخصهای تغذیهای و ایمنیشناختی Ephestia kuehniella Zeller (Lep.: Pyralidae)
چکیده فارسی مقاله
تخمها و لاروهای شبپره آرد Ephestia kuehniella Zeller (Lep.: Pyralidae)، بهطور وسیع در برنامههای کنترل بیولوژیک بهمنظور پرورش پارازیتوئیدها و شکارگرها مورد استفاده قرار میگیرند. در این پژوهش، واکنشهای تغذیهای و فعالیت آنزیمهای گوارشی لاروهای سن چهارم همراه با برخی پارامترهای ایمنیشناسی E. kuehniella روی رژیم غذایی حاوی پروتئین های کازئین و زئین در شرایط آزمایشگاهی بررسی شدند. لاروهای سن چهارم پرورشیافته روی رژیم غذایی حاوی پروتئین کازئین بیشترین مقدار نرخ مصرف نسبی (2/0±9/5) و شاخص رشد نسبی (3/0±3/11) را دارا بودند. بیشترین و کمترین فعالیت لیپاز، تریپسین، الاستاز، کربوکسی پپتیداز و آمینو پپتیداز بهترتیب در لاروهای تغذیه کرده از پروتئینهای کازئین و زئین بود. در بحث ایمنیشناسی تزریق توئین و Beauveria bassiana (Balsamo) Vuillemin در تیمار با پروتئین کازئین باعث افزایش معنیدار تعداد کل سلولهای خونی و تعداد گرانولوسیتها و پلاسماتوسیتها شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که ماهیت پروتئین موجود در رژیم غذایی اثرات متفاوتی بر سازوکار فیزیولوژی تغذیه و همچنین پاسخ ایمنی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of casein and zein as additives on some nutritional and immunological indices of Ephestia kuehniella Zeller (Lep: Pyralidae)
چکیده انگلیسی مقاله
The eggs and larvae of the Mediterranean flour moth, Ephestia kuehniella (Zell.), are widely used to rear parasitoids and predators for biological control programs. In this study, nutritional responses and digestive enzymes activities of the fourth instar larvae, as well as some immunological parameters of E. kuehniella, were studied on the diet containing casein and zein proteins under laboratory conditions. The fourth larval instar reared on diet containing casein had the highest relative rate of consumption (5.9 ± 0.2) and relative growth rate (11.3 ± 0.3). The highest and the lowest activity of lipase, tripcine, elastase, carboxypeptidase and aminopeptidase in larvae fed were on casein and zein proteins. In the immunological study, injection of tween and Beauveria bassiana (Balsamo) Vuillemin in larvae treated by casein protein significantly increased the total number of hemocyte and the number of granulocytes and plasmatocytes. This study indicated that the nature of the protein in the diet effects on physiological mechanisms of feeding and affect the immune response.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم قاسمی |
گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
جلال جلالی سندی |
گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
آرش زیبایی |
گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
http://iprj.guilan.ac.ir/article_2993_9bb0b387d2f551bfc2e37f506434b0eb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/685/article-685-873277.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات