این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
فرآوری و نگهداری مواد غذایی
، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۹۹-۱۱۶
عنوان فارسی
بهینهسازی خشککردن شلتوک برنج با استفاده از روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: از جمله مشکلات خشک کردن شلتوک برنج در اکثر کارگاههای شالیکوبی کشور، عدم یکنواختی در فرآیند خشک شدن این محصول است. این مشکل باعث ایجاد تنشهای حرارتی و رطوبتی در شلتوک میشود و در نتیجه باعث ایجاد ضایعات در فرآیندهای بعدی خواهد شد. هدف از این پژوهش، دستیابی به بیشینه عملکرد تبدیل شلتوک به برنج سفید سالم در کمترین مدت زمان خشک کردن است. سابقه و هدف: از جمله مشکلات خشک کردن شلتوک برنج در اکثر کارگاههای شالیکوبی کشور، عدم یکنواختی در فرآیند خشک شدن این محصول است. این مشکل باعث ایجاد تنشهای حرارتی و رطوبتی در شلتوک میشود و در نتیجه باعث ایجاد ضایعات در فرآیندهای بعدی خواهد شد. هدف از این پژوهش، دستیابی به بیشینه عملکرد تبدیل شلتوک به برنج سفید سالم در کمترین مدت زمان خشک کردن است. مواد و روشها: در این پژوهش برای کاهش ضایعات و افزایش سرعت خشکشدن از یک دستگاه خشککن دوار آزمایشگاهی ابداعی جدید بهرهگیری شد. در این تحقیق، فرایند خشککردن شلتوک برنج با استفاده ازخشک کن دوار ناپیوسته آزمایشگاهی توسط روش سطح پاسخ (طرح مرکب مرکزی) در محدوده دمایی 40- 80 درجه سانتیگراد، سرعت چرخش استوانه دوار مختلف 2 تا 10 دور بر دقیقه و میزان پر بودن مخزن استوانهای خشککن دوار 25 تا 66 درصد بهینهیابی شد. پارامترهای کیفی شامل میزان شکستگی دانهها (درصد)، مقدار ترک خوردگی دانهها (درصد) و مدت زمان خشک شدن نمونهها به عنوان پاسخ برای توسعه یک مدل پیشگویی و بهینهیابی فرایند خشک کردن مورد استفاده قرار گرفتند. یافتهها: نتایج نشان داد اثر متغیرهای مذکور بر زمان خشک کردن و میزان ضایعات معنیدار است و دما بیشترین تأثیر را بر میزان ضایعات و زمان خشک شدن دارد. با افزایش سرعت چرخش استوانه دوار، مدت زمان خشکشدن کاهش یافت. نتایج فرآیند بهینهسازی با حداقل ضایعات (درصد شکستگی و ترک خوردگی) و مدت زمان خشک شدن در دمای هوای ورودی 53/56 درجه سانتیگراد، سرعت چرخش استوانه 10 دور بر دقیقه و میزان پر بودن استوانه 20/54 درصد بدست آمد. نتیجه گیری: شرایط خشک کردن نقش مهمی در بروز خصوصیات کیفی و ضایعات نهایی شلتوک برنج دارد. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر کارایی مفید متدولوژی رویه پاسخ در بهینهیابی فرایند خشک کردن با خشک کن دوار ناپیوسته آزمایشگاهی بود. براساس نتایج بدست آمده هر سه فاکتور دمای هوای ورودی، سرعت چرخش استوانه دوار و میزان پر بودی تاثیر قابل توجهای بر خصوصیات کیفی و درصد ضایعات داشتند و دما بیشترین تأثیر را نسبت به دیگر پارامترهای مستقل بر میزان ضایعات شلتوک برنج داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شلتوک برنج،خشککردن،زمان،ضایعات،رویه سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
Optimization of paddy rice drying using response surface methodology
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives: The problems of drying in the paddy factory is lack of unuiformity drying in the paddy rice that creates stress temperature and moisture and thus will cause fractures in the later stages. The purpose of this research was to develop a performance history rice healthy white paddy drying in the shortest time. Background and objectives: The problems of drying in the paddy factory is lack of unuiformity drying in the paddy rice that creates stress temperature and moisture and thus will cause fractures in the later stages. The purpose of this research was to develop a performance history rice healthy white paddy drying in the shortest time. Background and objectives: The problems of drying in the paddy factory is lack of unuiformity drying in the paddy rice that creates stress temperature and moisture and thus will cause fractures in the later stages. The purpose of this research was to develop a performance history rice healthy white paddy drying in the shortest time. Materials and methods: In this study, to reduce losses and increase the drying rate of a rotary dryer machine utilizing the innovative laboratory. Response surface methods and central composite design software for modeling and design expert was used to obtain the optimum condition. Independent variables include temperature (40 to 80°C), rotating cylinder rotation speed (2 to 10 rpm) and the full cylinder (25 to 66%) was rotary dryer. The quality parameters percentage of breakage, percentage of crack and drying time were used as response parameters to develop predictive models and optimize the drying process. Results: The results showed significant effects of the variables of interest on the amount of waste and the temperature has the greatest impact on the amount of waste and drying times, also decreased with increasing rotation speed drying time. The results of the optimization process with a minimum amount of waste (percentage of breakage and percentage of crack) and drying time in the inlet air temperature 56.53 °C, the speed of rotation of the cylinder 10 rpm and the full cylinder 54.20% was found. Conclusion: The condition of drying process have important rule in final quality properties and waste of paddy rice. The study revealed that RSM could be used to develop adequate prediction models for describing quality changes in paddy rice during drying. The changes in the quality parameters were adequately described by quadratic model. Successful optimization for the paddy rice drying process can also be made using desirability functions in RSM
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسینعلی شمس آبادی |
دانشگاه علوم کشاورزی گرگان
عمر قرناسی غراوی1 |
دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی.
امیرحسین افکاری سیاح |
دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی.
عزت اله عسکری اصلی |
دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
منصور راسخ |
دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
نشانی اینترنتی
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات