این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
اخلاق در علوم و فناوری
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۷۶-۱۸۷
عنوان فارسی
تحلیل چالشهای اخلاقی و تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی در صنعت مرغداری
چکیده فارسی مقاله
زمینه: صنعت مرغداری یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشور محسوب میشود، که تأمین کننده سهم مهمی از نیازهای غذایی جامعه است. از این رو هدف اصلی این مقاله شناخت چالشهای اخلاقی موجود در مرغداریها، شناسایی دلایل چالشهای اخلاقی شناخته شده و در نهایت تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی جهت تحول کیفی در صنعت مرغداری میباشد. روش: با توجه به ماهیت پژوهش، روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل همه مرغداران فعال در سطح شهرستان شیراز است که با استفاده از جدول مورگان تعداد 162 نفر بهعنوان نمونه به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. دادههای مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری گردید و در نهایت تعداد 170 پرسشنامه تکمیل شد. ابتدا با انجام تحلیل عاملی چالشهای اخلاقی در صنعت مرغداری شناسایی گردید و سپس با استفاده از شیوه تحلیل محتوا دلایل رفتارهای غیر اخلاقی شناخته شد و در پایان با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، فراوانی، درصد و درصد معتبر) دیگر فرضیات تحقیق به آزمون گذاشته شد. یافتهها: نتایج در نهایت به تأیید 3 چالش اخلاقی در صنعت مرغداری انجامید و از سویی راهبردهای مؤثر بر رفع چالشهای اخلاقی در مرغداریها به این ترتیب اولویت بندی شد: تعهد، همدلی، اقتدار، قانون، دانش، نیاز، الگوسازی، تشویق، اقتصادی، مشاوره، فشار اجتماعی و تعلق اجتماعی. نتیجهگیری: جهت تحقق اخلاق حرفهای مرغداران و ایجاد رفتار اخلاقی در واحدهای مذکور به تهیه و تدوین معیارهای اخلاقی اقدام گردید و پیشنهاداتی درباره اجرای این راهبردها بیان شده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Causes and Effects of Ethical Challenges in the Poultry Industry and the Development of Moral Strategies: Managing the Behavior of Farmers
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Poultry industry is one of the major economic sectors in the country, which makes a significant contribution to the food needs of the society. Despite it's in recent years, in different production process and distributing activities it faces many challenges and difficulties. One of major difficulties is lack of attention to ethical behavior in the poultry industry which is the main objective of this research which these to explore the ethical challenges of poultry production as well as identifying the reasons and causes. Method: This research used descriptive methodology and survey technique to collect the data. Population of the research included all broiler breeder hens in Shiraz County. A total number of 170 breeders were selected and studied by the stratified random sampling that completed the questionnaire. Data analysis was performed with Factor analysis, Content Analysis and descriptive statistics. Results: Behavioral challenges in the poultry industry were summarized in three groups that include 1- Management- economic challenges, 2- Administrative- health challenges and 3- Attitudinal challenges and causes were extracted and codified 12 strategies for improvement the ethical behavior. Then the reasons of them were extracted and codifying 12 strategies for improvement of ethical behavior. Conclusion: At the end, the realization of professional ethics and ethical behavior in poultry units to recommend the ethical criterion and framework of action and recommendations about the implementation of these strategies are presented.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://ethicsjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-1-157&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/574/article-574-886161.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات