این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
اخلاق در علوم و فناوری، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۷۶-۱۸۷

عنوان فارسی تحلیل چالش‌های اخلاقی و تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی در صنعت مرغداری
چکیده فارسی مقاله زمینه: صنعت مرغداری یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور محسوب می‌شود، که تأمین کننده سهم مهمی از نیازهای غذایی جامعه ‏است. از این رو هدف اصلی این مقاله شناخت چالش‌های ‏اخلاقی موجود در مرغداری‌ها، شناسایی دلایل چالش‌های اخلاقی شناخته شده و در نهایت تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی جهت ‏تحول کیفی در صنعت مرغداری می‌باشد. ‏ روش: با توجه به ماهیت پژوهش، روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل همه مرغداران فعال در سطح ‏شهرستان شیراز است که با استفاده از جدول مورگان تعداد 162 نفر به‌عنوان نمونه به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده‌‏های مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری گردید و در نهایت تعداد 170 پرسشنامه تکمیل شد. ابتدا با انجام تحلیل عاملی چالش‌های ‏اخلاقی در صنعت مرغداری شناسایی گردید و سپس با استفاده از شیوه تحلیل محتوا دلایل رفتارهای غیر اخلاقی شناخته شد و در پایان با ‏استفاده از آمار توصیفی (میانگین، فراوانی، درصد و درصد معتبر) دیگر فرضیات تحقیق به آزمون گذاشته شد.‏ یافته‌ها: نتایج در نهایت به تأیید 3 چالش اخلاقی در صنعت مرغداری انجامید و از سویی راهبردهای مؤثر بر رفع چالش‌های اخلاقی در ‏مرغداری‌ها به این ترتیب اولویت بندی شد: تعهد، همدلی، اقتدار، قانون، دانش، نیاز، الگوسازی، تشویق، اقتصادی، مشاوره، فشار اجتماعی و ‏تعلق اجتماعی.‏ نتیجه‌گیری: جهت تحقق اخلاق حرفه‌ای مرغداران و ایجاد رفتار اخلاقی در واحدهای مذکور به تهیه و تدوین معیارهای اخلاقی اقدام ‏گردید و پیشنهاداتی درباره اجرای این راهبرد‌ها بیان شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Causes and Effects of Ethical Challenges in the Poultry Industry and the Development of Moral Strategies: Managing ‎the Behavior of Farmers
چکیده انگلیسی مقاله Background: Poultry industry is one of the major economic sectors in the country, which makes ‎a significant contribution to the food needs of the society. Despite it's in recent years, in ‎different production process and distributing activities it faces many challenges and ‎difficulties. One of major difficulties is lack of attention to ethical behavior in the poultry ‎industry which is the main objective of this research which these to explore the ethical ‎challenges of‏ ‏poultry production as well as identifying the reasons and causes.‎ ‎Method: This research used descriptive methodology and survey technique to collect the data. ‎Population of the research included all broiler breeder hens in Shiraz County. A total number ‎of 170 breeders were selected and studied by the stratified random sampling that completed the ‎questionnaire. Data analysis was performed with Factor analysis, Content Analysis and ‎descriptive statistics‏.‏ ‎Results: Behavioral challenges in the poultry industry were summarized in three groups that ‎include 1- Management- economic challenges, 2- Administrative- health challenges and 3- Attitudinal challenges and causes were extracted and codified 12 strategies for improvement  ‎the ethical behavior. Then the reasons of them were extracted and codifying 12 strategies for ‎improvement of ethical behavior. ‎ Conclusion: At the end, the realization of professional ethics and ethical behavior in poultry ‎units to recommend the ethical criterion and framework of action and recommendations about ‎the implementation of these strategies are presented.‎  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://ethicsjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-1-157&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/574/article-574-886161.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات